SPRING BEST BUYS

Η άνοιξη είναι εδώ, σηματοδοτώντας εξ ορισμού νέα ξεκινήματα. Η φύση φοράει τα καλά της και η χρωματική της εξωστρέφεια αποσυντονίζει ευχάριστα τη ρουτίνα μας. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός «μαλακώνει» και οι αισθήσεις ξυπνούν από τον χειμερινό τους λήθαργο. Σιγά σιγά θα έρθει η Πασχαλιά, θα ανοίξουν, τόσο τη μέρα όσο και τα βράδια, τα παράθυρα και θα σταθούμε στη θέα τους περιμένοντας το καλοκαίρι.

Αν είμαστε τυχεροί, θα μυρίζουμε ανθισμένες νεραντζιές, θα είμαστε υγιείς, χαμογελαστοί και θα κάνουμε προπόσεις με γεμάτα ποτήρια. Κι αν τώρα καμιά μέρα κρατιέται πίσω στις συνήθειες της κακοκαιρίας, θα ρωτάμε να μας πουν «πού πήγε όλη εκείνη η άνοιξη» και θα συνεχίζουμε τη γουλιά μας. 

Τα ανοιξιάτικα Best Buys είναι εδώ!

1 Chandon Garden Spritz 19,40€

Αφρώδες, ξηρό κρασί Chandon από Chardonnay, Semillon και Pinot Noir, που συνδυάζεται με μείγμα bitter liqueur από φυσικά εκχυλίσματα φλούδας πορτοκαλιού, βοτάνων και μπαχαρικών. Το αποτέλεσμα «φωνάζει» γρήγορο και απολαυστικό spritz, που με μόλις τρία παγάκια, φλούδα πορτοκαλιού και κλωνάρι δεντρολίβανου στο ποτήρι ανοίγει τις πόρτες ενός ανοιξιάτικου παραδεισένιου κήπου.

2 Stella Chardonnay 2020, Kτήμα Κατσαρού 52,10€

O Ευριπίδης Κατσαρός, αριστοτέχνης πια του Chardonnay, δημιουργεί ένα σπουδαίο λευκό, σωστή Βουργουνδία. Απολαυστική εκδοχή της ποικιλίας, με υποδειγματική μαεστρία βαρελιού. Αρώματα όπως γκρέιπφρουτ, γιασεμί και κηρήθρα, μια λυτρωτική οξύτητα κι ένα σύνολο γεμάτο ευγένεια που αξίζει κάθε του ευρώ.

3 Ορειβάτης Σαββατιανό Άγριες ζύμες 2019, Akriotou Microwinery 15,50€

Από τη Βοιωτία με αγάπη μία από τις πιο εντυπωσιακές εκφράσεις του Σαββατιανού. Καρπός από παλιά κλήματα, συμμετοχή άγριων ζυμών και βεβαίως οινολογική φροντίδα συντελούν σε ένα υπέροχο λευκό, που ανεβάζει την ποικιλία στην πρώτη κατηγορία. Λιπαρή γουλιά, ισορροπημένη οξύτητα και μια δομή που προς όφελός μας δίνει στο κρασί κάμποσα ακόμη χρόνια ζωής.

4 Ρομπόλα Κεφαλληνίας 2022, Gentilini 19,50€

Η οινική απάντηση που δίνει το Ιόνιο στο Αιγαίο είναι χωρίς αμφιβολία η Ρομπόλα. Ένα από τα κλασικότερα brand names που τα τελευταία χρόνια φοράει τη σύγχρονη όψη της και σαγηνεύει τους λάτρεις – και όχι μόνο– των τραγανών λευκών με οξύτητα. Ζωηρή και ξεμυαλιστική, όπως και οι συντοπίτες της, με λεμονάτα αρώματα και «πονηρή» ορυκτότητα που επιβάλλει ψαροφαγία.

5 Σπάνιες Γαίες Βίδια 2022, Κτήμα Στροφιλιά 16,70€

Το Chardonnay, που συχνά το συναντάμε σε μακρόβιους και (όχι πάντα) ευτυχισμένους γάμους με το βαρέλι, πλέον κυκλοφορεί ελεύθερο κι ανέμελο σε ετικέτες όπως τα Βίδια. Φρεσκάδα και καθαρότητα αρωμάτων σε πρώτο πλάνο, με το εντυπωσιακό single vineyard από το οροπέδιο της Στυμφαλίας να κοιτάει στα μάτια κορυφαία και πολλα- πλάσιας τιμής Chablis.

6 Sauvignon Blanc 2022, Craggy Range 19,70€

Πες μου πως είσαι από τη Νέα Ζηλανδία, χωρίς να μου πεις πως είσαι από τη Νέα Ζηλανδία. Όλη η νεοκοσμίτικη τυπικότητα και οι χάρες της παγκοσμίως πιο γοητευτικής λευκής ποικιλίας κρυμμένες σε μια φιάλη που ευωδιάζει με το που την ανοίξεις. Απλό, αλλά και πολύπλοκο, εκφραστικό και συγχρόνως συγκρατημένο, με τραγανή οξύτητα και φρουτένιο-φυτικό προφίλ που φανατίζει.

7 Πλαγιές Γερακιών ροζέ 2022, Κτήμα Αβαντίς 15,50€

Παντός καιρού, γαστρονομικό ροζέ που σε κάθε σοδειά ανεβάζει και πιο ψηλά τον πήχη. Υπέροχο κόκκινο φρούτο που βαδίζει παράλληλα με εσπεριδοειδή, βότανα και άνθη τόσο στην εξωστρεφή του μύτη, όσο και στο γεμάτο του στόμα. Ένα κρασί που είναι η απόδειξη πως αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο ο Απόστολος Μούντριχας να δίνει την προσοχή και τη φροντίδα του στη σπάνια Μαυροκουντούρα.

8 Lexis Gris 2021, Οινοποιείο Ζαχαριά 12,40€

Μοσχοφίλερο και πάλι Μοσχοφίλερο! Ένα υπέροχο ροζέ που, παραμένοντας για έξι μήνες με τις οινολάσπες, πάει την πίστα σε άλλο level απόλαυσης. Ό,τι περιμένουμε από την ποικιλία καταφτάνει με κέφι και ειλικρίνεια στο ποτήρι μας. Ροδόνερο, λευκά άνθη, κλημεντίνες και αχλάδια συνθέτουν ένα ξεχωριστό μωσαϊκό αρωμάτων, που ανυπομονεί κανείς να απολαύσει (και) με ασιατική κουζίνα.

9 Κτήμα Φουντή ερυθρός 2018 17,50€

Ως άλλος φόρος τιμής στην περιοχή, στην ποικιλία αλλά και στην παράδοση των βορειοελλαδίτικων ερυθρών, το Κτήμα Φουντή υμνεί με κάθε γουλιά μια σπουδαία οινική παρακαταθήκη. Η τυπικότητα των αρωμάτων (κόκκινα φρούτα και τομάτα), η εντυπωσιακή οξύτητα και η πληθωρική παρουσία τανινών καθιστούν τις δυσεύρετες φιάλες ιδανικές για μακρά παλαίωση.

10 Rossiu di Munte – Γινιέτς, Κατώγι Αβέρωφ 24,80€

Συγκλονιστικό Cabernet Sauvignon από το ιστορικό αμπελοτόπι Γινιέτς, που φύτεψε ο Ευάγγελος Αβέρωφ το 1959 στο Μέτσοβο. Αδιαπέραστη όψη πορφύρας, εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο και ρωμαλέες τανίνες σε ισορροπία με την υπέροχη οξύτητα των 1.000 μ. υψομέτρου. Ένα κόκκινο του βουνού, υποδειγματικά απολαυστικό και ικανό να προσηλυτίζει πιστούς σε κάθε γουλιά.

11 Κοκκινόμυλος 2020, Κτήμα Τσέλεπου 28,50€

Ψάχνεις ένα κόκκινο κρασί που θα αρέσει κυριολεκτικά σε όλους και μπορεί να ταιριάξει (σχεδόν) με τα πάντα; Ιδού! Ένα Merlot παγκόσμιας κλάσης που εντός συνόρων έχει πάρει διαστάσεις celebrity, μα κυρίως ένα απολαυστικό ερυθρό που βγάζει ασπροπρόσωπο όποιον το επιλέξει. Πλούσιο σε αρώματα και δομή, με σωματώδεις τανίνες και εντυπωσιακή επίγευση.

12 Nyetimber Classic Cuvée 58,30€

Ποικιλιακή σύνθεση, οινοποιητική μέθοδος, τιμή αλλά και γευστικό προφίλ όμοιο με μιας Σαμπάνιας. Μοναδική διαφορά η καταγωγή του. H Αγγλία, που έχει μόλις μερικά χρόνια σοβαρής παρουσίας στον οινικό χάρτη, μπαίνει στο παιχνίδι με ένα σπουδαίο αφρώδες παγκόσμιας κλάσης. Πολυπλοκότητα, ισορροπία και νεύρο σε φινετσάτη αρωματικά υποδήλωση.

13 Freixenet Rosé Alcohol Free 7,70€

Η πιο ταλαιπωρημένη σε επίπεδο νοστιμιάς κατηγορία, αυτή των κρασιών χωρίς αλκοόλ, μόλις βρήκε άξιο και εξαιρετικά γευστικό εκπρόσωπο. Όλες οι χάρες ενός ανοιξιάτικου ροζέ, γεμάτου κεράσια, ροδάκινα και πορτοκαλανθούς, συνοδεύονται από δροσιστική οξύτητα και αναζωογονητικές φυσαλίδες. Ιδανική επιλογή για όλους όσοι θέλουν την απόλαυση να είναι (και) alcohol free.

14 White Port, Ramos Pinto 13,70€

Δείτε Επίσης

Εξαιρετικά chic και εκλεπτυσμένη εκδοχή λευκού port, που βάλθηκε να γίνει ένα απίθανο συνδυαστικό πασπαρτού στιγμών. Περίφημο ως απεριτίφ, σκανδαλιστικό πλάι σε φρέσκα λευκά τυριά και άγλυκα γλυκά και αξέχαστο ως highball με tonic και φλούδες γκρέιπφρουτ. Ένας ακόμη λόγος να αγαπήσει κανείς την Πορτογαλία.

15 Απόσταγμα Σταφυλής Ρομπόλα, Lost Lake Distillery 35,60€

Κορυφαίο λευκό απόσταγμα, του οποίου η προσωπικότητα εκφράζεται με μεγαλοπρέπεια τόσο στη μύτη όσο και στη γουλιά. Εκφραστικό αρωματικά, με ευγενική δωρικότητα στην ένταση. Κρυστάλλινο, καθαρό, εμμονικά απολαυστικό και ερωτικό στην υφή του. Άμα τη εμφανίσει, συστήνεται ως το exciting απόσταγμα της ελληνικής αποσταγματοποιίας.

16 Tokaji Dry Mandolas 2019, Tocaj – Oremus 23,30€

Όταν μιλάμε για Tokaji, υπάρχει τεράστια αμηχανία στο να στρέψει κανείς την προσοχή του σε ξηρά κρασιά. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το ιδιαίτερο και αριστουργηματικό λευκό, με το μελωμένο ήπιο φρούτο, το μίνεραλ ταμπεραμέντο και τη διαπεραστική ορυκτότητα, είναι εδώ για να εντυπωσιάσει και τους πιο δύσκολους λύτες. Μust try για την αρμονική ασυνέπεια μύτης – στόματος αλλά και τη σκανδαλώδη παρουσία τανινών.

17 Ρόζα Ρετσίνα, Οινοποιείο Κεχρή 11,80€

Ρετσίνα. Ροζέ Ρετσίνα. Ροζέ Ρετσίνα από Ξινόμαυρο. Ροζέ Ρετσίνα από Ξινόμαυρο με την υπογραφή Κεχρής. Πρέπει να πούμε κι άλλα; Μοναδική, σπουδαία αλλά και απρόσμενη στιλιστική μετακίνηση της Ρετσίνας σε αρωματικά μονοπάτια γεμάτα από κόκκινο φρούτο, μαρμελάδα τομάτας, πιπεριά και δεντρολίβανο. Περίφημη οξύτητα, ανεπαίσθητη τανικότητα και έντονο, μακρύ τελείωμα.

18 Δάφνιος ροζέ 2022, Οινοποιείο Δουλουφάκη 9,50€

Η απόλυτη value-for-money σειρά Δάφνιος μεγαλώνει με την προσθήκη ενός νόστιμου και καλοφτιαγμένου ροζέ. Τα ποτήρια ξεχειλίζουν κεράσια, λευκό γιασεμί και αλμυρή καραμέλα και το νέο σας αγαπημένο ροζέ είναι σπιρτόζικο και δροσερό, με μια αίσθηση θαλασσινής αύρας στο τελείωμα. Κάπως έτσι η Κρήτη μπορεί να υπερηφανεύεται τόσο για το Βιδιανό όσο και για το Λιάτικο.

19 Boekenhoutskloof Semillon 2019 39,50€

Το νοτιοαφρικανικό οινοποιείο με την ονομασία-γλωσσοδέτη παραδίδει μαθήματα για το πώς κάνεις όνομα όταν κανείς δεν μπορεί να το προφέρει. Πέραν της αναγνώρισης για το δαιμόνιο marketing, πρέπει να πάρει εύσημα και για το καταπληκτικό του Semillon. Συγκινητικά εξελιγμένο, κομψά τανικό και λυτρωτικό, σαν ξηρή Θεία Κοινωνία.

20 Blanc de blanc Brut, Domaine Costa Lazaridi 30,00€

Ήταν ώρα να σερβιριστεί στα ποτήρια μας ένα τέτοιο αφρώδες. Δραμινή υπεροχή παρουσίας περίτεχνων και ζωηρών φυσαλίδων. Απίθανα λεμονάτο, κρυστάλλινο σε όψη κι αίσθηση και καθησυχαστικά δροσερό. Μία γουλιά του αρκεί να σε βάλει στην πρίζα να ετοιμάσεις τα πρώτα καλάθια για τα ανοιξιάτικα πικνίκ. ¶

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!