BEST BUYS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

  1. CUVEE GERONTAMPELO 2020, Κτήμα Αργυρού, Ασύρτικο, €52.10

Το όνομα “Γεροντάμπελο” στην τοπική διάλεκτο της Σαντορίνης σημαίνει “παλαιό αμπέλι”. Με αυτή την ειδική εμφιάλωση, το Κτήμα Αργυρού αποτίει φόρο τιμής στη μοναδική γοητεία των παλαιότερων αμπελώνων του, στο Μεγαλοχώρι, τον Πύργο και την Επισκοπή. Αυτό το κρασί εκφράζει το terroir στα άκρα του. Απολαύστε το τώρα αλλά φυλάξτε ένα-δυο μπουκάλια στην κάβα σας για λίγα χρόνια και ανακαλύψτε περισσότερη από την πολυπλοκότητα, τη δύναμη και την κομψότητα του2. WILD FERMENT 2022

 

  1. Gaia Wines, Ασύρτικο, €34.70

Όπως υποδηλώνει η ετικέτα, αυτό το Ασύρτικο έχει ζυμώσει με τις άγριες ζύμες. Η Gaia Wines καταφέρνει να συλλάβει την αυθεντικότητα και την τυπικότητα του αμπελώνα της Σαντορίνης στα καλύτερά του. Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι ένα από τα πιο τυπικά και value-for-money κρασιά της περιοχής. Τα σταφύλια προέρχονται από παλαιά αμπέλια που απορροφούν και αποδίδουν όλη τη μαγεία του ηφαιστειακού terroir του νησιού.

 

  1. GRAMINA CUVÉE DU VIGNERON 2022, Vassaltis Vineyards, Assyrtiko, €90,00

Το “Gramina” προέρχεται από τη λατινική λέξη για “πεδίο”, και το οινοποιείο γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει ένα πολύ ξεχωριστό στον αμπελώνα του χωριού Βουρβούλος. Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ωριμασμένο στις οινολάσπες του για 12 μήνες και στη συνέχεια για 7 ακόμη μήνες στη φιάλη, αυτό το κρασί είναι ένα γεμάτο λευκό με έντονο μεταλλικό και ορυκτό χαρακτήρα, μεγάλη πολυπλοκότητα και σαγηνευτικά αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών λουλουδιών και πυρηνόκαρπων φρούτων.

 

  1. GRACE 2023, Anhydrous, Αϊδάνι, Μανδηλαριά , €17.60

Ένα υπέροχο ροζέ, γεμάτο χάρη, και σίγουρα ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά σε αυτή την κατηγορία. Η σκληρή δουλειά του Απόστολου Μουντρίχα στη Σαντορίνη έχει αποδώσει καρπούς, συμπεριλαμβανομένου αυτού του εξαιρετικά κομψού κρασιού. Το Μαυροτράγανο συνδυάζεται με Αϊδάνι και, ως αποτέλεσμα, έχουμε αρώματα κερασιού, βατόμουρου, με ανθικές και βοτανικές νότες να αναβλύζουν από το ποτήρι και κυριαρχούν απολαυστικά στις αισθήσεις μας.

 

  1. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙ 2022, Santo Wines, Αϊδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, €27.30

Αν είστε λάτρης του πλούσιου στυλ στο κρασί, σίγουρα θα εκτιμήσετε αυτό το κρασί. Το Νυχτέρι (από τη λέξη “νύχτα”) είναι η τέλεια αυστηρή έκφραση του terroir της Σαντορίνης. Πλούσιο και πολύπλοκο σε αρώματα, με υψηλή οξύτητα, γεμάτη γεύση, μεταλλικές νότες, μακρά διάρκεια και ακόμα μεγαλύτερη επίγευση, είναι το απόλυτο must-try από τη Σαντορίνη.

6. ΑΪΔΑΝΙ 2022 Οινοποιείο Χατζηδάκη, Αϊδάνι, €28.50

Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο Ασύρτικο, και αυτή η ποκιλία, το Αϊδάνι το αποδεικνύει περήφανα. Ένα σοφιστικέ λευκό κρασί που φλερτάρει με ένα οξειδωτικό στυλ, δημιουργήθηκε με πάθος από τον αείμνηστο Χαρίδημο Χατζηδάκη. Το μαγευτικό χρυσοκίτρινο χρώμα του υποδηλώνει μια παλέτα με ισχυρά βοτανικά και φρουτώδη αρωματικά στοιχεία και πολυπλοκότητα.

 

Δείτε Επίσης
WINTER BEST BUYS

  1. KALLISTI RESERVE 2020 Boutari, Ασύρτικο, €37.20

Το πρώτο barrel aged κρασί της Σαντορίνης, αυτή η αναμφισβήτητα πρωτοποριακή ετικέτα είναι ο τέλειος συνδυασμός της εκρηκτικής οξύτητας του Ασύρτικου και της αρωματικής πολυπλοκότητας που δίνει το βαρέλι. Αυτό το κλασικό – ορισμένοι θα έλεγαν “ιστορικό” – κρασί ζυμώνει σε δρύινο βαρέλι, δίνοντας στα χαρακτηριστικά μεταλλικά και λεμονάτα αρώματα του σταφυλιού μια πιο καπνιστή αρωματική διάσταση.

 

  1. SANTORINI NATURAL FERMENT 2022, Οινοποιείο Γαβαλά, Ασύρτικο, €40.20

Το Οινοποιείο Γαβαλά έχει δημιουργήσει μια ΠΟΠ Σαντορίνη με αποκλειστικά γηγενείς ζύμες. Η διαδικασία αυτή προσδίδει εντυπωσιακή πολυπλοκότητα στο κρασί, αντανακλώντας τα χαρακτηριστικά του terroir. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό λευκό με καταπληκτική μεταλλικότητα και έναν υπαινιγμό αλμύρας. Δίπλα στις μεσαίας έντασης νότες φρούτων, συνυπάρχει μια παλέτα εσπεριδοειδών που τονίζει την ξηρή οξύτητα και αναζωογωνεί με κάθε κρεμώδη, πλούσια γουλιά.

 

  1. ΛΟΥΡΟΙ ΠΛΑΤΙΑ 2021, Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, Ασύρτικο, €60.80

Το οινοποιείο του Άρτεμη Καραμολέγκου αποτίει φόρο τιμής στο Ασύρτικο και στο κλίμα και το terroir της Σαντορίνης.  Ένα κρασί που φτιάχνεται με σταφύλια από τον αμπελώνα στον Πύργο που ονομάζεται Λούροι Πλατιά και περιλαμβάνει αμπέλια άνω των 150 ετών. Μια ιδιαίτερη Σαντορίνη, που ωριμάζει για σχεδόν ένα χρόνο στις οινολάσπες, για να αποκτήσει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο αρωματικό προφίλ και να κερδίσει μεγάλες διακρίσεις από τον κόσμο του κρασιού.

 

  1. ΤΡΙΑ ΑΜΠΕΛΙΑ 2021 Οινοποιείο Oeno Π, Ασύρτικο, €70.70 Προερχόμενο από τρεις αμπελώνες στο Ακρωτήρι, το Μεγαλοχώρι και τα Φηρά, που έχουν μέση ηλικία άνω των εξήντα ετών, αυτό το κρασί έχει ζυμωθεί και ωριμάσει στις οινολάσπες του για πάνω από 15 μήνες σε μεγάλους πήλινους αμφορείς, αποκαλύπτοντας έναν χαρακτήρα που τονίζει τα λεμονάτα φρούτα και τη μεταλλικότητα, με νότες ιωδίου. Ένα Ασύρτικο απίστευτης καθαρότητας και πολυπλοκότητας, εκπλήσσει με την λιπαρότητα και τη μεταλλικότητά του.



Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

Νέες Ετικέτες

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!