Η Κίνα ανακαλύπτει τα λευκά και τα de-alcoholized κρασιά, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί το κόκκινο ως το «αληθινό» κρασί.
Αν και με περιορισμένα μέσα, τα μικρά οινοποιεία της Ελλάδας εξελίσσονται, συνεργάζονται με εξειδικευμένους διανομείς και αναδεικνύουν τις γηγενείς ποικιλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το κρασί της Σαντορίνης παραμένει εμβληματικό, αλλά οι οινοποιοί αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις: μειωμένη παραγωγή, αυξημένο κόστος, και πίεση για ποιότητα. Τι λένε οι ίδιοι για το μέλλον;
Τεχνολογία, πότισμα και ανακύκλωση νερού: η Σαντορίνη αναζητά τρόπους να σώσει τον ιστορικό της αμπελώνα.
Το Grape παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη βιοδυναμική καλλιέργεια και τα κρασιά που φτιάχνονται από σταφύλια που προέρχονται από αμπελώνες που καλλιεργούνται με αυτή τη μέθοδο.
Το Οινόραμα 2025 φιλοξένησε 2.400 κρασιά, αποτυπώνοντας την ελληνική οινοπαραγωγή. Με 10% νέες κυκλοφορίες, η έκθεση συνεχίζει να αποτελεί ορόσημο, όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Στεργίδης της Vinetum.
Με την απόκτηση του κτήματος στη Νάουσα η Tselepos Wines εξασφαλίζει παρουσία και στις τέσσερις σημαντικές ζώνες ΠΟΠ
Νάουσα: Οι στόχοι που έχουν βάλει τα οινοποιεία και τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους του κρασιού.
Οικογενειακές επιχειρήσεις στον πυρήνα του κρασιού της Νάουσας. Βρεθήκαμε στην περιοχή για τα 10 χρόνια της εορταστικής εκδήλωσης “Νάουσα – Πόλη του Οίνου”.
Η Θεοδώρα Ρούβαλη και ο Antonio Ruiz Pañego προχώρησαν σε κινήσεις που αφορούν τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της εταιρείας.
Oι μεγάλες εκπτώσεις στο κρασί και ποιους ευνοούν.
Οι φελλοί στη δεύτερη ζωή τους δεν χρησιμοποιούνται ως πώματα σε φιάλες.

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!