FALL BEST BUYS

Δοκιμάσαμε 15 υπέροχα ελληνικά κρασιά που αξίζουν την προσοχή σας και είναι σίγουρο πως θα βρείτε την κατάλληλη  στιγμή να τα απολαύσετε.

CANTINA TRAMIN

Ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία στην περιοχή του νότιου Τιρόλο μαγνητίζει ήδη από μακριά το βλέμμα του επισκέπτη με τη φουτουριστική, αλλά παράλληλα πλήρως εναρμονισμένη με το τοπίο αρχιτεκτονική του.

WINE JOURNAL #27

Οι άνθρωποι δεν θυμόμαστε μέρες, θυμόμαστε στιγμές… Κρασιά, εστιατόρια, αρώματα, στιγμές και απόψεις που κρατήθηκαν σε ένα ημερολόγιο.

ΚΑΘΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Mία απίστευτη εμπειρία με τα μοναδικά και σπάνια κρασιά του ταλαντούχου Γιάννη Οικονόμου.

ΠΩΣ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Tι πίνουμε ως καταναλωτές; Η τάση για τα κρασιά μεγάλης κατανάλωσης είναι φρέσκα, φρουτώδη, ξεκάθαρα ως προς τον χαρακτήρα, χωρίς βαρέλι και κυρίως ξηρά.

SOIL RULES, Η ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Σκέφτομαι συχνά και παρατηρώ ότι νομοτελειακά όλοι οι οινόφιλοι του πλανήτη, μόλις ενηλικιωθούμε οινικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εναποθέτουμε το «ιερό μας δισκοπότηρο» δίπλα σε μια λευκή ή κόκκινη Βουργουνδία.

WINE BUDDIES, ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ

Ιστορίες κρασιού και όχι μόνο. Ο Νώντας Παππάς, συνιδιοκτήτης του Loggia Wine Bar στη Σίφνο και μουσικός –μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο σόλο άλμπουμ– μιλάει μπροστά από ένα μπουκάλι κρασί με τον φίλο του Γιάννη Παππά.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ, ΦΘΗΝΑ,
ΑΚΡΙΒΑ Ή ΤΑΜΑΜ;

Ένας φίλος μου που έχει σπουδάσει οικονομολόγος μού έχει πει κάτι που με βοηθά πολύ σε συγκεκριμένες καταστάσεις. «Οι τιμές θα τακτοποιήσουν τα πάντα! Αλλά και η αγορά θα τακτοποιήσει τις τιμές».

Χ-TREME ΤΡΥΓΟΣ

Αν ζητήσει κανείς από ένα παιδί να κάνει μια ζωγραφιά για τον τρύγο, αυτό που μάλλον θα αποτυπώσει στο χαρτί του θα είναι άνθρωποι με γυμνά πόδια να πατούν σταφύλια, γυναίκες και άνδρες με γεμάτα πανέρια ανάμεσα σε αμπελώνες και πλατιά χαμόγελα.

WINE JOURNAL #26

Οι άνθρωποι δεν θυμόμαστε μέρες, θυμόμαστε στιγμές… Κρασιά, εστιατόρια, αρώματα, στιγμές και απόψεις που κρατήθηκαν σε ένα ημερολόγιο.

ΡΩΣΟΙ, ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΚΡΑΣΙΑ

Είναι η εποχή που οι πωλητές του κρασιού επιστρέφουν από τα επαγγελματικά τους ταξίδια στα νησιά και το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ειδικά για όσους έχουν υπό την εποπτεία τους το νησί της Μυκόνου είναι το πόσα Montrachet, Château Latour, Sassicaia και κάθε λογής εξεζητημένα, σπάνια και σπουδαία κρασιά κατάφεραν να πουλήσουν.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΔΑ Μέρος 2ο

Αυτό είναι το δεύτερο και τελευταίο μέρος του μαθήματος που μου έδωσε η Μαρία Δρουμπάνη, με άσχετη αφορμή και στα καλά καθούμενα.