Είναι η εποχή που οι πωλητές του κρασιού επιστρέφουν από τα επαγγελματικά τους ταξίδια στα νησιά και το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ειδικά για όσους έχουν υπό την εποπτεία τους το νησί της Μυκόνου είναι το πόσα Montrachet, Château Latour, Sassicaia και κάθε λογής εξεζητημένα, σπάνια και σπουδαία κρασιά κατάφεραν να πουλήσουν.
Ένα από τα πρώτα οινοποιεία (port house) στην κοιλάδα Douro, καθώς ιδρύθηκε το 1716. Για πολλά χρόνια ανήκε στη γνωστή και σημαντική για την τοπική κοινωνία Dona Antonia Adelaide Ferreira, όπου ακόμα και σήμερα, στη μνήμη της, το καλύτερο κρασί τους φέρει το όνομά της.
Είναι δεκαετία του ’90, είμαι 20 χρονών, φοιτήτρια. Βρίσκομαι στο μπαρ του Four Seasons στην Τζακάρτα, στην Ινδονησία. Οικογενειακό ταξίδι με τους γονείς. Συναντώ στο μπαρ του ξενοδοχείου έναν τύπο αρχαιολόγο, ενδιαφέροντα. Πρέπει να δείξω ότι δεν είμαι πιτσιρίκα. Κοιτάζω το μενού, παραγγέλνω Mai Tai.
Ναι, καλά διαβάσατε τον τίτλο. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου ρώτησα μια καταπληκτική κυρία, που δεν την έχω ξαναδεί από τότε, για τα μεγάλα επίκαιρα trends στον χώρο της μόδας, μια και ήταν η ειδίκευσή της, και κατέληξα να εξηγώ πολλά πράγματα για το κρασί! Μαρία Δρουμπάνη, σου χρωστάω κέρασμα!
Είναι γνωστό ότι στο κρασί όλα συμβαίνουν πολύ αργά. Τα πάντα χρειάζονται χρόνο, φροντίδα και υπομονή.Από την ίδια τη δημιουργία του κρασιού μέχρι την εμπορική του καταξίωση, κάθε γενιά δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη, με την ελπίδα να την πάει λίγο παρακάτω.
To να συμπεριλάβει κάποιος ως προορισμό το οινοποιείο Peregrine στο ταξίδι του είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να φτάσει έως εκεί, αφού βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία.
Όλο και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα κερδίζει το περιβόητο brunch. Τι πίνουμε όμως όταν απολαμβάνουμε το φαγητό αυτό το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό;