CAN GREEK WINE EVER BE FINE WINE?

Are we sure that Greek wine isn’t already fine wine? What
is fine wine, anyway? And is it something that we should care about, or even like?

QUINTA DO PORTAL Celeirós do Douro

Για δύο πράγματα είναι γνωστή η κοιλάδα Ντούρο της Πορτογαλίας: για τον φελλό και το περίφημο σχιστολιθικό έδαφος, που αγκάλιασαν αρμονικά το οινοποιείο Quinta do Portal και το έκαναν να ενσωματωθεί πλήρως με το τοπίο.

WINE JOURNAL #21

«Οι άνθρωποι δεν θυμόμαστε μέρες. Θυμόμαστε στιγμές». Κρασιά, εστιατόρια, αρώματα, στιγμές και απόψεις που καταγράφηκαν σε ένα ημερολόγιο.

GOING ON THE CHEAP: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Τα λεγόμενα φθηνά κρασιά εμφανίστηκαν στη ζωή μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και –για να είμαστε ειλικρινείς– η φρενίτιδα με την οποία τα αναζητούσαμε την περίοδο των capital controls, λίγα χρόνια μετά, έγινε μανία αποφυγής σε οτιδήποτε μας θύμιζε οικονομικές δυσχέρειες και γενικώς δύσκολες καταστάσεις.

ΝΕΑ ΔΡΥΣ ΑΝΤΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΑΘΕΤΗ

Ψάχνω ώρα να βρω λέξεις για να περιγράψω τα κρασιά που έχω μπροστά μου. Είναι από εκείνες τις φορές που, αντί να είμαι «αντιμέτωπος» με τον υπολογιστή, θα ήθελα να μοιραζόμουν την εμπειρία.

ΚΡΑΣΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Ένα φαινόμενο που συναντάται όλο και συχνότερα παγκοσμίως φτάνει σταδιακά και στη χώρα μας. Ο Νίκος Καρατζάς της OENOPS μάς προσέφερε ποικιλιακά κρασιά οινοποιημένα στη Δράμα από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια από την Καρδίτσα, την Κρήτη, τη Ραψάνη, τη Νάουσα και άλλες περιοχές.

ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ; (μέρος 2ο)

Στο προηγούμενο άρθρο έκανα μια κατάθεση ψυχής, μια συρραφή σκέψεων που τριβελίζουν στο μυαλό μου έντονα εδώ και αρκετό καιρό. Τελικά «το κρασί κάπου έχασε τη χαρά» ή όχι;

CANTINA SAN MICHELE APPIANO

Το οινοποιείο Cantina San Michele Appiano, που ιδρύθηκε το 1907, βρίσκεται στην καρδιά του Αppiano Sulla Strada Del Vino, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Τιρόλο.

DELIVERY & WINE

Eν μέσω lockdown, ας δούμε τους ιδανικούς συνδυασμούς κρασιού και “πρόχειρου φαγητού”.

WINE JOURNAL #20

Όταν παρέλαβα το προσεγμένο κουτί με την πρώτη μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά 2019 του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, η περιέργειά μου με παρακίνησε να το ανοίξω την ίδια κιόλας μέρα.

OAK

Υπάρχουν κρασιά με τόσο έντονο το στοιχείο του ξύλου στα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι πίνεις…

ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ; (μέρος 1ο)

Μήπως αυτό έχει να κάνει με το τι είναι πια το κρασί σε ένα εστιατόριο; Μήπως έχει να κάνει με το πώς εμείς οι κολλημένοι με το κρασί προωθούμε αυτό στους μη κολλημένους;