CANTINA SAN MICHELE APPIANO

Το οινοποιείο Cantina San Michele Appiano, που ιδρύθηκε το 1907, βρίσκεται στην καρδιά του Αppiano Sulla Strada Del Vino, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Τιρόλο.

DELIVERY & WINE

Eν μέσω lockdown, ας δούμε τους ιδανικούς συνδυασμούς κρασιού και “πρόχειρου φαγητού”.

WINE JOURNAL #20

Όταν παρέλαβα το προσεγμένο κουτί με την πρώτη μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά 2019 του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, η περιέργειά μου με παρακίνησε να το ανοίξω την ίδια κιόλας μέρα.

OAK

Υπάρχουν κρασιά με τόσο έντονο το στοιχείο του ξύλου στα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι πίνεις…

ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ; (μέρος 1ο)

Μήπως αυτό έχει να κάνει με το τι είναι πια το κρασί σε ένα εστιατόριο; Μήπως έχει να κάνει με το πώς εμείς οι κολλημένοι με το κρασί προωθούμε αυτό στους μη κολλημένους;

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

Ένα ταξίδι στις κινηματογραφικές ζωές των ιδρυτών των ιστορικών οινοποιείων της χώρας μας.

THE STORY OF MY WINE

O Γιώργος Βελισσάριος ταξιδεύει κυριολεκτικά και νοερά και μοιράζεται μαζί μας εμπειρίες από οινοποιεία αλλά και ότι πιο νέο υπάρχει στο χώρο του οινοτουρισμού.

THAI FOOD & WINE

Όλα τα μυστικά της Ταϋλανδέζικης κουζίνας και οι ιδανικοί συνδυασμοί με το κρασί.

“Ο ΤΡΥΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ”…

Έξι καταξιωμένοι παραγωγοί μοιράζονται μαζί μας καλές και δύσκολες στιγμές από τρύγους.

WINE JOURNAL #19

Στο ψυγείο μου θέλω να έχω ένα κρασί που να μπορώ να το τζουράρω όποτε έχω όρεξη, εις βάθος χρόνου, χωρίς να με προβληματίζει η πιθανή οξείδωσή του.

EMPHASIS ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Κάθετη δοκιμή στο Ασύρτικο Παυλίδη που μας αποζημίωσε.

ROBERT PARKER, MAN OF THE YEAR 2020

Αναλύουμε το φαινόμενο του ανθρώπου με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως.