WINE JOURNAL #31

«Οι άνθρωποι δεν θυμόμαστε μέρες, θυμόμαστε στιγμές. Κρασιά, εστιατόρια, αρώματα, στιγμές και απόψεις που καταγράφηκαν σε ένα ημερολόγιο».

ΛΙΑΤΙΚΟΣ ΛΙΑΣΤΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ, ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Δικαιωματικά τού ανήκει ο τίτλος του «βασιλιά» της Κρήτης. Το Λιάτικο είναι μια σπουδαία ποικιλία που δίνει κρασιά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στη ζώνη των Δαφνών, στο Ηράκλειο, και στην περιοχή της Σητείας, στο Λασίθι. 

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΕΚΑ!

Και ναι, σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει, τα κρασιά αναπνέουν.

ΟΥΖΟ

Το ούζο, ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά  ελληνικά προϊόντα, κατέχει ως μέρος της γαστρονομικής μας κουλτούρας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Η ΡΕΤΣΙΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ενα ταξίδι στην ιστορία της Ρετσίνας και στις σημερινές εκδοχές της.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Επιμονή και υπομονή παραμένει το μότο μου καθώς προχωράμε μπροστά!

WINE JOURNAL #30

“Οι άνθρωποι δεν θυμούνται τις ημέρες, θυμούνται τις στιγμές.” Κρασιά, εστιατόρια, αρώματα, στιγμές και ιδέες, αιχμαλωτισμένα σε ένα ημερολόγιο.

TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ

Είχα την ευλογία πριν είκοσι περίπου χρόνια να συνεργαστώ με κάποιον επενδυτή -δεινό συλλέκτη κρασιών σε ένα εστιατόριο της Αθήνας. 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ;

O πάντα απολαυστικός Κωνσταντίνος Λαζαράκης, εξηγεί γιατί πρέπει όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας να φεύγουν με μία φιάλη ελληνικού κρασιού.

ΤΟ PAIRING ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το Grape προτείνει κρασιά που θα αναδείξουν τις γεύσεις και θα κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό ένα γεύμα με θαλασσινά.

wine journal grape magazine

WINE JOURNAL #29

Οι άνθρωποι δεν θυμόμαστε μέρες, θυμόμαστε στιγμές.

SPRING BEST BUYS

Η άνοιξη είναι εδώ, σηματοδοτώντας εξ ορισμού νέα ξεκινήματα. Η φύση φοράει τα καλά της και…