ΓΕΩΡΓΙΑ

Αν ακολουθείς την ίδια μέθοδο για 8.000 χρόνια, τότε ή έχεις πολύ ισχυρή πίστη στον εαυτό σου και είσαι αρκετά ξεροκέφαλος για καινοτομίες ή απλώς κάνεις κάτι καλά και δεν έχεις κανέναν λόγο να πειραματιστείς με καινούργιες πρακτικές. Στην περίπτωση της Γεωργίας, ισχύει το δεύτερο.

PRIORAT

Priorat ή Priorato λοιπόν, κατά τους ντόπιους, μια γωνίτσα αυτού του κόσμου κρυμμένη στα βουνά της Καταλονίας, στην περιοχή του Montsant.

RHEINGAU

Η κοιλάδα του Rheingau είναι μία από τις πιο μικρές αλλά και πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες της Γερμανίας.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Δύσκολα πάει ο νους μας στο κρασί όταν σκεφτόμαστε την Ελβετία. Και όμως, είναι μια χώρα που παράγει (λίγο) και κυρίως καταναλώνει (πολύ) κρασί.

ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ… 25 «ΑΠ’ ΟΛΑ» ΜΕΤΑ

Κάποτε, χρόνια πριν, σε κάποια συνέντευξη με ρώτησαν γιατί έχω εμμονή με τα ταξίδια. «Μήπως…

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ MALBEC

Όταν μιλάει κανείς για την Αργεντινή και τα κρασιά της, μία λέξη έρχεται στον νου: Malbec.  Aγαπημένη ποικιλία πολλών, το Malbec αποτελεί το σήμα κατατεθέν της υπέροχης αυτής χώρας της Λατινικής Αμερικής.

SALON DE LOIRE 2023

Ο Γιάννης Παππάς επισκέφθηκε τις μεγαλύτερες εκθέσεις φυσικών κρασιών στο Λίγηρα.

ΤΑ ΑΦΡΩΔΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Το Grape ταξιδεύει στη Μεγάλη Βρεταννία και σας παρουσιάζει τα αφρώδη κρασιά.

ROYAL TOKAJI

To Grape ταξιδεύει στο Tokaji και μας συστήνει τα μυθικά κρασιά του.

ΤΑ ΑΦΡΩΔΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Από το Αsti και τους αμπελώνες του, που ανήκουν στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, στην περίφημη Franciacorta –γνωστή και ως ιταλική Σαμπάνια–, στο μοδάτο Prosecco και στα κοκτέιλ που το έκαναν διάσημο παγκοσμίως.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

H Νότια Αφρική συνδέθηκε με το χειρότερο καθεστώς φυλετικών διακρίσεων, το γνωστό Απαρτχάιντ, όμως πρόκειται για μια χώρα με μεγάλες φυσικές ομορφιές και ιδιαίτερο κλίμα, που της έχει επιτρέψει να μπει στον παγκόσμιο οινικό χάρτη με σπουδαία κρασιά.

ΤΟΣΚΑΝΗ

Όσες φορές κι αν βρεθεί κανείς στην Τοσκάνη, δεν είναι αρκετές. Τοπίο, φαγητό, κρασί, υπέροχοι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους.