ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Το Κτήμα Αποστολίδη βρίσκεται στο Διαλεκτό της Καβάλας και παράγει ποιοτικά κρασιά μέσα από βιοδυναμική καλλιέργεια

ΚΤΗΜΑ ΜΗΤΡΑΒΕΛΑ

Στο δίλημμα μεταξύ της «μοντέρνας εξέλιξης» και της «σιγουριάς της παράδοσης», η απάντηση είναι ξεκάθαρη για μένα: Κάν’ το όπως το Κτήμα Μητραβέλα!

BODEGAS ARTADI

Τα κρασιά του οινοποιείου Artadi φτιάχνονται με στόχο την καθαρή έκφραση του terroir.

ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

Μια Σαμπάνια που έχει γίνει γυναικεία υπόθεση, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ειδικά για τους…

ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

Η Δράμα, σε αντίθεση με περιοχές όπως η Σαντορίνη, η Νεμέα, η Κρήτη ή η Νάουσα, εμφανίστηκε στα οινικά πράγματα της χώρας μόλις τη δεκαετία του 1980.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ PAROS FARMING COMMUNITY

Paros Farminh Community είναι το νέο πολλά υποσχόμενο project του Συνεταιρισμού της Πάρου.

ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

Έχω την αίσθηση ότι τον Χρήστο Ζαφειράκη, οπουδήποτε και να τον έβαζες να φτιάξει κρασί, ακόμα και σε λιγότερο «προικισμένα» αμπελοτόπια, θα κατάφερνε πάντα να ξεπεράσει τις προσδοκίες.

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ορεινούς αμπελώνες της Έλλάδας.

Φιάλη κρασιού από το οινοποιείο Κοντοζήση φωτογραφημένη για το περιοδικό Grape

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΝΤΟΖΗΣΗ

Το Grape επισκέφθηκε το οινοποιείο Κοντοζήση που βρίσκεται στους πρόποδες των Ανατολικών Αγράφων και δοκίμασε τα κρασιά του.

MILIA RIZA

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η Νάνσυ Μάζου και ο Stefano Stante συστήθηκαν –αρχικά– στο επαγγελματικό οινικό κοινό, με αφορμή την παρθενική κυκλοφορία του αφρώδους Prelude και το ξεκίνημα της Milia Riza.

MONSIEUR NICOLAS

Είναι γνωστό ότι στο κρασί όλα συμβαίνουν πολύ αργά. Τα πάντα χρειάζονται χρόνο, φροντίδα και υπομονή.Από την ίδια τη δημιουργία του κρασιού μέχρι την εμπορική του καταξίωση, κάθε γενιά δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη, με την ελπίδα να την πάει λίγο παρακάτω.

ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΥΨΗ

Τριλογία, Κτήμα Κόκκαλη. Ένα κρασί-αποκάλυψη, που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1990. Ένα κρασί που δεν διαφημιζόταν παρά μόνο από στόμα σε στόμα, ένα κρασί πέρα από τα φώτα της mainstream δημοσιότητας, ένα από τα πρώτα ελληνικά κρασιά που χαρακτηρίστηκαν cult.

Author