ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΥΨΗ

Τριλογία, Κτήμα Κόκκαλη. Ένα κρασί-αποκάλυψη, που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1990. Ένα κρασί που δεν διαφημιζόταν παρά μόνο από στόμα σε στόμα, ένα κρασί πέρα από τα φώτα της mainstream δημοσιότητας, ένα από τα πρώτα ελληνικά κρασιά που χαρακτηρίστηκαν cult.

ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

Εκείνη την Παρασκευή των Βακχών, γνώρισα τον Χρήστο Ζαφειράκη. Πάντα μου άρεσαν τα κρασιά του, αλλά δεν είχα ποτέ την τύχη να τα πούμε από κοντά. Μου έδωσε ανοιχτή πρόσκληση για το οινοποιείο, αλλά δεν αξιώθηκα να πάω ποτέ. Μέχρι που πήγα…

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Εκεί που οι ελιές και τα άγρια βότανα συναντούν τα αμπέλια, κάπου εκεί μέσα είναι και το Οινοποιείο Μανουσάκη.

Dominio de Pingus 

Επίσκεψη στο θρυλικό, cult οινοποιείο Dominio de Pingus, ιδρυθέν το 1995 από τον Δανό Peter Sisseck.

ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Επίσκεψη στο Κτήμα Μερκούρη, ένα πραγματικό κόσμημα του πελοποννησιακού και κατ’ επέκταση του ελληνικού κρασιού.

VEGA SICILIA

To Grape ταξίδεψε στην Ισπανία και σας συστήνει το οινοποιείο Vega Sicilia, ίσως τον υψηλότερου κύρους παραγωγό της Ισπανίας με ιστορία από το 1864.

ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Πως ένα απλό πείραμα μετεξελίχθηκε σταδιακά σε εργασία, δημιουργικότητα, μόχθο και τελικά σε μια εταιρεία που διεκδικεί υψηλή θέση στον χάρτη του κρασιού στη χώρα μας.

Τ–ΟΙΝΟS

Το project του T–Oinos είναι εντυπωσιακό, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.

ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Eπίσκεψη στον κορυφαίο παραγωγό αφρωδών οίνων στην Ελλάδα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΪΒΑΛΗ

«Μπορεί εγώ να λέω πολλά αλλά να ξέρεις, είμαι πάντα σε θέση να τα αποδείξω σε οποιονδήποτε το ζητήσει. Όποιος θέλει ας έρθει να δει τα αμπέλια μας, θα του κοπεί η ανάσα.»

VASSALTIS VINEYARDS

Το πανέμορφο, ολοκαίνουριο κτίριο του οινοποιείου Vassaltis στο Βουρβούλο ακολουθεί τις λιτές γραμμές της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.