FERRARI ΑΝΤΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025 ΣΤΗΝ F1

H Ferrari Trento, εταιρεία παραγωγής αφρώδους κρασιού στην Ιταλία θα πρωταγωνιστεί σε κάθε βάθρο της Formula 1 μέχρι και το 2025.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΟΑΟ ΚΑΙ ΤΟ WSPC

Η Ελληνική Ακαδημία Οίνου είναι το δημιούργημα της σύμπραξης του WSPC με την ΕΔΟΑΟ και δημιουργήθηκε με στόχο την εκπαίδευση των ανθρώπων του κρασιού.

ΟΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑΣ

Το νέο κρασί της Στροφιλιάς θα κάνει πρεμιέρα στο καλοκαιρινό πάρτυ που θα γίνει στο Οινοποιείο της Αναβύσσου, το Σάββατο 25 Ιουνίου.

ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ VILLA MARIA

«Το Όρεγκον είναι η νέα Νάπα» συνήθιζαν να λένε πριν από μερικά χρόνια οι οινοπαραγωγοί στη βορειοδυτική αμερικανική Πολιτεία, προσπαθώντας να προσελκύσουν καταναλωτές και επισκέπτες από την Κοιλάδα της Νάπα στην Καλιφόρνια.

ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΡΟΥΒΑΛΗ

Chardonnay Single Vineyard από το Οινοποιείο Ρούβαλη.

Francois Matton

FRANCOIS MATTON – CHATEAU MINUTY
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΖΕ

Ο Francois Matton, ιδιοκτήτης του Chateau Minuty μιλάει
για την Προβηγκία, τα ροζέ κρασιά και τις ανατροπές που φέρνει η κλιματική αλλαγή

ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Στο 3ο “Boutari & Chefs’ Stories” που έγινε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στην Αθήνα, πέντε σπουδαίοι chef εμπνεύστηκαν από τα κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη

F\

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ DECANTER

4 πλατινένια, 9 χρυσά μετάλλια, 92 ασημένια και 186 χάλκινα μετάλλια για τα ελληνικά κρασιά στο Decanter

ARCADIA 1900, CHAMPAGNE D’ ORIENT

Η συνεργασία των οινοποιείων Σπυρόπουλου και Τσέλεπου με τον σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο, δημιούργησε μια κινηματογραφική ταινία για μια άγνωστη αλλά σημαντική ελληνική, οινική ιστορία. 

ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Με 13 χρυσά μετάλλια και 31 ασημένια βραβεύθηκαν τα ελληνικά κρασιά που έλαβαν μέρος στον φετινό διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial των Βρυξελλών.

3ο AEGEAN COCKTAILS & SPIRITS FESTIVAL ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το ελληνικό απόσταγμα πρωταγωνιστεί στο 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

50 GGW ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η νέα λίστα των 50 Great Greek Wines είναι πλέον γεγονός. Στην τελετή που έγινε στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ανακοινώθηκαν τα κρασιά που καταρτίζουν την φετινή 50άδα.

WSPC ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ!

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο λέγοντας -χωρίς καμία δόση υπερβολής- ότι ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης και το WSPC έχουν συμβάλει όσο λίγοι στη διάδοση του ελληνικού κρασιού τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Δραμοινογνωσίας με τα οινοποιεία της Δράμας να ανοίγουν τις πόρτες τους στους οινόφιλους.

Ανοιχτές Πόρτες 2022

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ 28 ΚΑΙ 29 ΜΑΪΟΥ

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου γιορτάζουμε την καθιερωμένη, ετήσια γιορτή του κρασιού και του οινοτουρισμού.

PROWEIN- ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Η ProWein επέστρεψε μετά από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας. Ο απολογισμός της τριήμερης έκθεσης για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά είναι θετικός με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για “εντυπωσιακή επάνοδο”.

ΝΕΑ, ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ!

Τρία νέα κρασιά κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και έρχονται γεμάτα προσδοκίες να πρωταγωνιστήσουν στις οινικές επιλογές του καλοκαιριού.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΤ. ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Η φύση συναντά τις τέχνες τον Μάιο στο Κτήμα Κυρ- Γιάννη με τη φωτογραφική έκθεση της Όλγας Δέικου να αποτελεί μέρος των καλλιτεχνικών δρώμενων.

DRINK PINK ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Η καθιερωμένη έκθεση για τα ροζέ κρασιά Drink Pink μας περιμένει την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο.

EXTRAVAGANZA MASTERCLASS: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κορυφαίες ετικέτες ΠΟΠ και ΠΓΕ ΟΙΝΩΝ από τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδος στις καλύτερες χρονιές και στο υψηλότερο στάδιο της ωριμότητάς τους.

Η COOKOOVAYA ΣΤΟ SAINT-TROPEZ

Το γνωστό εστιατόριο της Χατζηγιάννη Μέξη, αποκτά και νέα στέγη 2.000 χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά της Γαλλική Ριβιέρας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από τη Σαντορίνη το κορυφαίο κρασί του Διαγωνισμού της Θεσσαλονίκης, από την Κύπρο το καλύτερο κόκκινο.

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 50 GGW, ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η διαδικασία για την επιλογή των 50 Great Greek Wines για το 2022, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8-5 στη Σαντορίνη και αυτό που περιμένουμε πλέον, είναι να μάθουμε τους μεγάλους νικητές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΘΙΔΗΣ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, συνομιλήσαμε με…

ΑΜΜΟΝΙΤΕ: ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΗΣ GAIA WINES

Η νέα δημιουργία της Gaia Wines, έρχεται να επανασυστήσει τα χαρίσματα του Ασύρτικου αλλά και να αποκαλύψει την ικανότητα παλαίωσης του στον χρόνο.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

Χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό Harpers Design Awards 2021- απέσπασαν οι ετικέτες Gewustraminer «Tρεις Παράδες», Ασύρτικο «Πέρδικα στο Αμπέλι» Ροδίτης Σαββατιανό, «Αγρίμι»,η ροζέ «Κλέφτρα Κίσσα» και το Αγιωργίτικο «Τρεις Λόφοι».

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΟΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Τουρισμού και προσωπικά της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη δείχνει να βρίσκεται το Οινοτουριστικό πλάνο της Ελλάδας, καθώς πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το 3o κατά σειρά συνέδριο, ενώ στα άμεσα πλάνα βρίσκονται ήδη ακόμα δύο προορισμοί.  

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Alma στα ισπανικά σημαίνει ψυχή. Για το Κτήμα Παυλίδη αποτελεί τη νέα ετικέτα που μόλις…

Η NAVITAS ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Mία νέα, δυναμική παρουσία έρχεται να εμπλουτίσει τον χώρο του ελληνικού κρασιού.

ΝΕΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων αναδείχθηκε μετά την πρόσφατη  Τακτική Γενική Συνέλευση, ενώ Πρόεδρος της Ένωσης για την θητεία 2022-2024 αναδείχθηκε ο κ. Ανδρέας Ματθίδης. 

ΒΑΚΧΕΣ, MIA ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Επιστροφή στις εκθέσεις κρασιού και το Σάββατο 12-3-2022 οι Βάκχες ετοιμάζονται πυρετωδώς να μας υποδεχθούν στο αγαπημένο Ρομάντζο. 

EUPHORIA, ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Στο χιονισμένο κέντρο της Αθήνας, μία ζεστή βραδιά φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο OMNIVORE με θέμα το πρόγραμμα EUPHORIA.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ

Θετικά είναι τα νέα που μας έρχονται από τις Βρυξέλλες σε σχέση με τη σκληρή…

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Σε μία πρωτοβουλία άξια προς μίμηση, προχώρησε το Κτήμα Γεροβασιλείου επιθυμώντας να στηρίξει την τοπική…

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ 21

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ομάδα του Botilia.gr παρουσιάζει τη λίστα με τα Καλύτερα Ελληνικά Κρασιά της χρονιάς που μόλις πέρασε.

ΜINDFUL DRINKING VS DRY JANUARY

«Αν πραγματικά θέλετε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί, πιείτε ένα ποτήρι κρασί. Συνειδητοποιήστε όμως την αίσθηση που σας χαρίζει αυτή η εμπειρία, μην το πίνετε μηχανικά. Τι αίσθηση σας χαρίζει στο στόμα, πώς αισθάνεστε όταν το πίνετε….».

PELOPONNESE WINE FESTIVAL 2022

Χαράς ευαγγέλια για τους οινόφιλους αφού μετά από μεγάλη αποχή λόγω Covid οι εκθέσεις μπήκαν και πάλι στο ημερολόγιό τους. 

50 GREAT GREEK WINES μέρος 2ο!

Το 50 GGW, επιστρέφει δυναμικά -μετά την περσινή πρώτη εμφάνισή του -τον Μάιο του 2022. Το διαγωνιστικό κομμάτι θα λάβει χώρα στις 5-8 Μαΐου 2022 στις ιστορικές κάναβες του Selene στη Σαντορίνη.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

‘Ενας χαρισματικός τόπος, σφηνωμένος ανάμεσα στο βουνό των θεών, τον ‘Ολυμπο, τα Πιέρια όρη  και…

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ, ΥΠΟΣΚΑΦΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ SOAVE

 Ένα εντυπωσιακό υπόσκαφο οινοποιείο του εμβληματικού παραγωγού του  Soave της Ιταλίας, Pieropan ετοιμάζεται να ανοίξει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΞΗΡΗΣ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ

Η δυναμική επανεμφάνιση της ξηρής εκδοχής της Μαυροδάφνης

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΡΩΞΑΝΗ ΜΑΤΣΑ

Η Ρωξάνη Μάτσα και το υπέροχο κτήμα της δεν χρειάζονται συστάσεις. Ωστόσο είναι ωραίο να αναγνωρίζεται το έργο και η πορεία κάποιων ανθρώπων που πραγματικά έχουν αφιερώσει τη ζωη τους στο κρασί. 

Χριστουγεννιάτικες special edition συσκευασίες για το ultra-premium Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και την M dry Mastiha

Ο Δεκέμβριος είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου. Η επιθυμία να γιορτάσουμε και…

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ CENTRAL WINE FAIR

Συνολικά, 600 επαγγελματίες του οίνου και οινόφιλοι επισκέφθηκαν τη φετινή Central Wine Fair, η οποία…

ΤΡΙΑ ΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Το Κατώγι Αβέρωφ επεκτείνει τις δράσεις του προγράμματος «The Black Squirrel»

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Ως μια από τις Κορυφαίες Εταιρικές Επωνυμίες  στην κατηγορία «Αλκοολούχα Ποτά» αναδείχθηκε και πάλι η…

ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ABELON

Τα φυσικά κρασιά του παρουσίασε το Abelon, by Κτήμα Μπριντζίκη, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cookoovaya. Με τέσσερα «natural wines» στη συλλογή του, ένα λευκό, ένα orange, ένα ροζέ κι ένα ερυθρό, βρίσκει το Abelon by Κτήμα Μπριντζίκη η νέα εσοδεία.

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗ FUGA

Oenovation, έρευνα, καινοτομίες και οι Σπάνιες Γαίες Μαύρος Κώνος, μια ολοκαίνουρια Νεμέα. 

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟ

Μετά το μαγικό γαλάζιο της Σαντορίνης- στο 1ο Συνέδριο για τον οινοτουρισμό που πραγματοποιήθηκε εκεί το καλοκαίρι- σειρά είχε η Δυτική Μακεδονία και η άγρια ομορφιά της ως επόμενος σταθμός του οδοιπορικού.

50 GGW Conference “Το ελληνικό κρασί σε 10 χρόνια”

‘Ολα όσα συζητήθηκαν στο πρώτο συνέδριο που διοργανώθηκε υπό τη μορφή webinar από το 50 Great Greek Wines την Κυριακή 14 Νοεμβρίου με θέμα το Ελληνικό Κρασί σε 10 χρόνια.

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, από τις…

Ε- LABEL, ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ

Νέοι κανόνες στο χώρο του κρασιού έρχονται με το νέο έτος, ενώ το τελικό κείμενο της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Φθινόπωρο. Μεταξύ των νέων κανόνων αναμένεται και η υποχρεωτική αναφορά των συστατικών ενός κρασιού καθώς και η διατροφική του ανάλυση, είτε αναγραφόμενες στην ετικέτα είτε μέσω μιας ψηφιακής ετικέτας, e-label.  

Τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία για το Κτήμα Σκούρα

Τιμή ρεκόρ για τον αγαπημένο “Λαβύρινθο” και το Κτήμα Σκούρα που έφτασε στις 6 χιλιάδες ευρώ η φιάλη στα πλαίσια της επετειακής φιλανθρωπικής δημοπρασίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μήνυμα σε ένα μπουκάλι κρασιού, από τον STING

«Το κρασί είναι σαν ένα τραγούδι. Πρέπει να αφηγείται μια ιστορία.» Η φράση ανήκει στον Sting o οποίος μαζί με τη σύζυγο του Trudie Styler, είναι από το 1996 ιδιοκτήτες του υπέροχου Il Palagio, ενός κτήματος με μια πανέμορφη βίλα στην καρδιά του Chianti, στην Τοσκάνη.

Thessaloniki Wine Selfie

Με το Grape ταξιδέψαμε στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη και κάναμε ότι μας είχε λείψει περισσότερο από όλα. Βρέθηκαμε σε μία μεγάλη έκθεση κρασιού και δοκίμασαμε τα πάντα!

Θλίψη για το θάνατο του Βασίλη Κουρτάκη

Ο κόσμος του ελληνικού κρασιού θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Κουρτάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

To WSPC και στην Αμερική!

To WSPC απλώνει τα φτερά του και πετά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με πυξίδα πάντα την αγάπη για τη μάθηση, ο εκπαιδευτικός οργανισμός, μετά από 17 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με το WSET και το  Court of Master Sommelier που εδρεύουν στη Βρετανία  προχώρησε σε μια ακόμη συμμαχία, αυτή τη φορά με το Wine Scholar Guild Aμερικής.

ΣΟΚ …στην Κεφαλονιά

Η ισχύς εν τη ενώσει, σκέφτηκαν οι παραγωγοί της αγαπημένης Κεφαλονιάς και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τα εκλεκτά κρασιά τους που όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις μας. 

Η… κλέφτρα Κίσσα

Αργυρό μετάλλιο για την «Κλέφτρα Κίσσα 2020» του Κτήματος Κοκοτού στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2021!

Παράγκα Revolution – 21 χρόνια πριν

Τι είναι αυτό που κάνει ένα κρασί να ξεχωρίζει; Πολλοί θα απαντήσουν η συνέπεια και η διάρκειά του στο χρόνο. Φέτος συμπληρώνονται 21 χρόνια από τότε που το Κτήμα Κυρ-Γιάννη λανσάρισε  το κρασί «Παράγκα» στην Ελληνική αγορά. 

Το κρασί της… επανάστασης

Το Κτήμα Σκούρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με ένα συλλεκτικό κρασί φτιαγμένο από 21 χρονιές.

Tignanello = Antinori

Στην οικογένεια Αντινόρι επιστρέφουν, σύμφωνα με έντονη φημολογία, 4 εκτάρια αμπελώνων στον περίφημο λόφο Tignanello, από όπου προέρχεται και το θρυλικό ομώνυμο κρασί των διάσημων παραγωγών.

Διαστημικό κρασί

Πώς και γιατί βρέθηκαν 12 μπουκάλια κρασί στο Διάστημα;

Lockdown παρέα με τον Λευτέρη Λαζάρου!

“ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΑΡΙΔΑ” είναι ο επιτυχημένος τίτλος της μαγειρικής εκπομπής του σεφ που θα μοιράζεται μαζί μας τις διάσημες συνταγές του μέσα από τις σελίδες του στο Facebook, το Ιnstagram και στο νέο του κανάλι στο YouTube.

Πέθανε στα 102 η Lulu Peyraud

 Πέθανε σε ηλικία 102 ετών, αφήνοντας πίσω εγγόνια δισέγγονα και έναν τρισέγγονο, η μεγάλη κυρία του κρασιού και της γαστρονομίας της γαλλικής Provence.

Not another Malagousia!

Έχει χώρο για μία ακόμη Μαλαγουζιά η Ελληνική αγορά;

Το Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη σαρώνει τα βραβεία!

Κάτι γίνεται φέτος στην Επισκοπή της Σαντορίνης, εκεί όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό οινοποιείο του Κτήματος Αργυρού.

To Τhama κλείνει με στιλ το καλοκαίρι

Έβαλαν τις ποδιές τους, τις μάσκες τους, ακόνισαν τα μαχαίρια και αντλώντας έμπνευση από την σπουδαία κουζίνα της Τήνου και τα υπέροχα προϊόντα της, ετοίμασαν ξεχωριστά πιάτα. 

50 GGW οι νικητές!

Aνακοινώθηκε η λίστα με τους 50 νικητές του μεγάλου διαγωνισμού!

50 Great Greek Wines

Ποια είναι τα 50 κορυφαία κρασιά; Oι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και εμείς παρακολουθούμε το διαγωνισμό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Angelo Gaja

 Επιπλέον μέτρα στήριξης για τους Ιταλούς οινοποιούς που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση ζητά ο διάσημος Ιταλός οινοποιός.

«To κελάρι του Στάλιν»

Tο οδοιπορικό του Αυστραλού εμπόρου κρασιών Τζον Μπέικερ, ο οποίος αναζητεί το μυστικό κελάρι του Γιόζεφ Στάλιν, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

‘Εξι κορυφαίοι Σεφ στην Τήνο

Οι 6 καλεσμένοι σεφ, μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση, θα ετοιμάσουν ένα μενού έξι σταδίων εμπνευσμένο από την Τήνο και τα προϊόντα της.

Βιοδυναμία στο Barolo

Το πρώτο τους πιστοποιημένο βιοδυναμικό οινοποιείο απέκτησαν οι ζώνες του Βarolo και του Barbaresco στην Ιταλία.

Σοβαρή αλλαγή η κλιματική αλλαγή!

Άμεσα, προειδοποιούν οι μελέτες, θα χρειαστεί οι αμπελουργοί να αλλάξουν στρατηγικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.