ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ CABERNET SAUVIGNON

Το “The Pastoralist Cabernet Sauvignon” της Riddoch Coonawarra με τιμή 24 Ευρώ, ανακηρύχθηκε το καλύτερο Cab. Sauvingon στον κοσμο από το IWC.

ATHENS COCKTAIL WEEK

To Athens Cocktail Week έρχεται για δύο εβδομάδες στα μπαρ της πόλης μας. Opening Party το Σάββατο 27 Μαϊου και Cocktail Festival στις 9 & 10 Ιουνίου. Δείτε όλο το πρόγραμμα.

MALVASIA FESTIVAL ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Το Πρώτο Διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς είναι αφιερωμένο στο κρασί που είναι διαδεδομένο σε όλη τη Μεσόγειο. Από την Κρήτη, την Πάρο, την Μονεμβασιά, στην Ισπανία, την Πορτογαλία, ,την Ιταλία και την Κροατία.

ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ

Το χαλάζι που έπεφτε για μισή ώρα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε αμπελώνες στην Προβηγκία.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σπουδαίοι φωτογράφοι απαθανάτισαν εντυπωσιακές στιγμές από τον κόσμο του κρασιού και ξεχώρισαν στα φετινά Pink Lady Food Photographer of the Year.

ΠΟΣΟ ΚΡΑΣΙ ΗΠΙΑΜΕ ΤΟ 2022

Τι δείχνουν τα στοιχεία του OIV για τις πωλήσεις και την κατανάλωση κρασιού το 2022.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ KYLIE MINOGUE

Με εννέα διαφορετικές ετικέτες από σπουδαίες οινικές περιοχές, η τραγουδίστρια από την Αυστραλία φτιάχνει ένα δικό της portfolio.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2023

Τα οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους και μας περιμένουν να τα επισκεφθούμε στις 27 & 28 Μαΐου.

ΤΟ ΤΖΙΝ ΤΟΥ BRAD PITT

Μετά τα ροζέ κρασιά και τις Σαμπάνιες, ο Brad Pitt μπαίνει και στο χώρο των liquor με ένα gin από την Προβηγκία.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Το Κτήμα Κυρ Γιάννη λανσάρει τη μονοποικιλιακή εκδοχή της Μαλαγουζιάς του, από τον αμπελώνα του Αμυνταίου.

FIRST WE TAKE MANHATTAN

Θεώρειται η πιο σημαντική αγορά του κόσμου για το κρασί.
Τρεις ελληνίδες οινοποιοί ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη με στόχο να την κατακτήσουν.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΝΟΥΜΕ SAUVIGNON BLANC

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Sauvignon Blanc.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ BOUTARI

Tα επόμενα βήματα και οι στόχοι της Boutari, παρουσιάστηκαν από τους νέους ιδιοκτήτες της εταιρείας. Ηλία και Θωμά Γεωργιάδη.

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ

Ο οίκος Sothbey’s θα δημοπρατήσει τη μία και μοναδική φιάλη του ARC-52 της Bowmore στις 26 Μαΐου.

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Λευκά κρασιά από οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να φανεί αν το πέρασμα του χρόνου, τα βελτιώνει.

ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΚΡΑΣΙ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Περιήγηση και δείπνο με θέμα την αρχαία διατροφή στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΓΥΜΝΕΣ ΦΙΑΛΕΣ

Η Βρετανική αλυσίδα super market Waitrose αφαιρεί τα περιττά είδη συσκευασίας από τις φιάλες κρασιού.

ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Το χαλάζι που έπληξε τη Σαντορίνη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε αμπελώνες του νησιού.

ΑΝΟΙΞΗ, Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΡΟΖΕ

Το 4th Rosé Grand Tasting@Thessaloniki έρχεται στις 8 Μαΐου στο Makedonia Palace.

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι μέλισσες για τον αμπελώνα και τι κάνουν οι οινοποιοί για να τις “τραβήξουν”;

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

BYOB στα εστιατόρια της Κρήτης, για τις Ανοιχτές Πόρτες 2023.

ΗΜΕΡΑ MALBEC

Η Παγκόσμια Ημέρα Malbec γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Απριλίου από τους λάτρεις της ποικιλίας σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ THESSALONIKI WINE SHOW

Θετικός ο απολογισμός για το Thessaloniki Wine Show, με πλήθος επισκεπτών αλλά και επαγγελματιών να φεύγουν από την έκθεση με καλές εντυπώσεις.

ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

Ο παγετός και τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνιστούν απειλή για τα αμπέλια σε όλη την Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ….ΚΡΑΣΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

World’s Most Admired Wine Brand για το 2023 ανακηρύχθηκε ο οίκος Marchesi Antinori.

ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Τα έσοδα από την πώληση του κρασιού από το συγκεκριμμένο βαρέλι, θα ενισχύσουν την προσπάθεια ερευνών για την καταπολέμηση του καρκίνου.

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας υποδέχεται τον Απρίλιο τους επισκέπτες του με εκδηλώσεις…

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ
ΣΤΟ MUNDUS VINI

Αν και είναι μόλις το 1% της παγκόσμιας αγοράς, η κατηγορία των κρασιών χωρίς αλκοόλ ανεβαίνει συνεχώς.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ

3+1 προτάσεις για οινικές βραδιές, την Τετάρτη 29 Μαρτίου

THESSALONIKI WINE SHOW 2023

Ένα διήμερο με κρασιά από 130 ελληνικά οινοποιεία και μεγάλα δίκτυα διανομής, με coctail bar και ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις, σε μια πολλά υποσχόμενη έκθεση κρασιού.

50 GGW VOL 3

Η νέα έκδοση των 50 Great Greek Wines έρχεται φρέσκια και ανανεωμένη με σημαντικές αλλαγές.

ΤΑ MASTERCLASSES ΤΟΥ
CELLIER WINE FAIR

Τέσσερα Masterclasses με κρασιά παγκόσμιου βεληνεκούς κι ένα κορυφαίο Singele Malt πλαισιώνουν το φετινό Cellier Wine Fair.

TERROIRIST, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Το Terroirist είναι ένα wine bar που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες ημέρες στο Χαλάνδρι.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Καταστροφή για τους παραγωγούς της Αυστραλίας οι υπέρογκοι δασμοί που έχει επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση στις εισαγωγές κρασιού ως αντίποινα για τη στάση της Αυστραλίας στο θέμα της πανδημίας.

ΖΗΤΩ Ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΡΕΤΣΙΝΑ

Το απόλυτο pairing για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου, είναι η παραδοσιακή Ρετσίνα. Με τις 5 προτάσεις μας, καλύπτουμε όλα τα γούστα.

ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ SOLE SEMILLON

Με 84 μετάλλια, το ένα Μεγάλο Χρυσό βραβεύθηκαν τα ελληνικά κρασιά στο Berliner Wine Trophy 2023.

Η SILICON VALLEY BANK
ΚΑΙ Η ΟΙΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η χρεωκοπία της SVB έχει άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στην οινική βιομηχανία της Καλιφόρνια. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει αν θα αποσοβηθούν οι δυσοίωνες μακροπρόθεσμες προβλέψεις.

HAPPY ST. PATRICK’S DAY

Μοιραζόμαστε μαζί σας 6 επιλεγμένα irish whiskey και τη συνταγή του Irish Buck για να γιορτάσετε το St Patrick’s Day.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Με αφορμή την έκθεση κρασιού Patras Wine Fair, ταξιδεύουμε στην Αχαΐα και γνωρίζουμε τους τόπους, τα κρασιά και τους ανθρώπους πίσω από τις ιστορίες.

ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Τα Babydoll είναι μια μικρόσωμη ράτσα προβάτων που τα χρησιμοποιούν και
για να τρώνε τα χορτάρια στα αμπέλια στη Νέα Ζηλανδία.

PATRAS WINE FAIR 2023

Περισσότερα απο 40 οινοποιεία θα πάρουν μέρος στην 3η έκθεση Patras Wine Fair, που θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου.

ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SYRAH ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Στα δέκα καλύτερα κρασιά του διαγωισμού Syrah du Monde, μπήκε το Syrah Γεροβασιλείου 2021.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΑΒΕ

Στην πιο ώριμη και ουσιαστική δεκαετία της ζωής τους φαίνεται ότι μπαίνουν οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος που έκλεισαν φέτος τα 30 τους χρόνια. 

ΒΑΚΧΕΣ 3.0 @ ΡΟΜΑΝΤΣΟ

Κρασιά ήπιας οινοποίησης, live συγκροτήματα και DJ sets με μουσικές που απογειώνουν, εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Με άλλα λόγια Βάκχες 3.0.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΕΛΑΡΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

Ιδιωτικά κελάρια στα υπόγεια των υπερπολυτελών συγκροτημάτων κατοικιών είναι η νέα τάση σε υπερπολυτελείς κατοικίες που μετατρέπονται σε παράδεισο όσων αγαπούν το κρασί.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

Περισσότεροι από 250 εκθέτες θα παρουσιάσουν περίπου 2.500 κρασιά στο φετινό Οινόραμα που θα γίνει το τριήμερο 4 με 6 Μαρτίου στο Ζάππειο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ BARTENDER

Στις 24 Φεβρουαρίου γιορτάζουν οι bartender όλου του κόσμου. Οι άνθρωποι που είναι πίσω από τη μπάρα για να φτιάξουν τα cocktail τους μαζί με τις δικές μας βραδιές.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Το Gastronomy Tours φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη πλατφόρμα που θα περιλάβει σε μία εφαρμογή και ένα site, όλους τους Έλληνες παραγωγούς με επισκέψιμες εγκαταστάσεις

ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ VINEXPO ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Μεγάλη αύξηση στους αριθμούς τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών καταγράφηκε στην οινική έκθεση Vinexpo που έγινε στο Παρίσι.

ΤΟ LA MEAT MAISON ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

Δύο δείπνα τα έσοδα των οποίων θα πάνε στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία οργανώνει το La Meat Maison.

ΤΑ 50 GREAT GREEK WINES
ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΩΝ MASTERS OF WINE

Τα 50 GGW θα είναι από τους οικοδεσπότες του Drinks Reception, στο Συμπόσιο του Ινστιτούτου των Masters of Wines.

Η MOËT HENNESSY ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ CHATEAU MINUTY

Κινήσεις του ομίλου LVMH στην Προβηγκία δείχνουν ότι τα Ροζέ κρασιά είναι κάτι παραπάνω από μόδα της εποχής.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Το Syrah του Μίγα και το Angel Tears του Κατσάρου, ήταν οι μεγάλοι νικητές στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

ZΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΜΠΕΛΩΝ… ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

Αποζημιώσεις για να καταστρέψουν τμήμα των αμπελώνων τους και μέρος της παραγωγής τους ζητούν οινοπαραγωγοί του Μπορντό στη Γαλλία ισχυριζόμενοι ότι η κατάρρευση των τιμών του ερυθρού κρασιού της περιοχής τους θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα τους.

ΜΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΙΩ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ;

Ήρθε πάλι η Τσικνοπέμπτη και για ακόμη μία χρονιά αναρωτιόμαστε τι χρώμα κρασί θα πιούμε. Λευκό, πορτοκαλί, ροζέ ή κόκκινο; 

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟΝΙΕΡΟΥΣ
ΤΗΣ NAPA VALLEY

O Donald Hess συνέδεσε την τέχνη του οινοποιού με σπουδαία ονόματα καλλιτεχνών και αφήνει σημαντικό αποτύπωμα στην οινοποιία τόσο στη Νάπα όσο και στην Αργεντινή.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Κρασιά από 16 οινοποιεία παρουσιάστηκαν στην έκθεση ελληνικόυ κρασιού στη Βαρσοβία.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ
ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Οινοποιεία και μεγάλες εκτάσεις αμπελιών κάηκαν από τις πυρκαγιές στην Χιλή.

ΟΙΝΙΚΑ SITE ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ
ΣΤΑ ERMIS AWARDS

Σημαντική διάκριση για το site της Στροφιλιάς

«ΜΙΚΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ 2023»

Με τη συμμετοχή 50 οινοποιείων θα γίνει η φετινή έκθεση κρασιού του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών.

Ο ΑΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Για τρίτη φορά ο Άρης Σκλαβενίτης κερδίζει τον διαγωνισμό για τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο.

ΤΑ ΡΟΖΕ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

Ένα ιδιαίτερο Masterclass με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Λαζαράκη, ΜW στα πλαίσια της εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά της Αθήνας».

PELOPONNESE WINE FESTIVAL
ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, τα “Πελοποννησιακά” φτάνουν στην Κύπρο για επαγγελματίες και οινόφιλους.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ COCTAILS ΜΕ ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Ούζα, τσίπουρα και αποστάγματα δίνουν έμπνευση σε mixologosts και γίνονται βάσεις για πειραγμένα coctails.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

“Τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά ανεβαίνουν συνεχώς στις προτιμήσεις των καταναλωτών”, λέει στο Grapemag.gr o αποσταγματοποιός Νίκος Κατσάρος.

ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ -ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλες οι πληροφορίες για της παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης ΒορΟινά, που θα γίνει τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

“ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ”

Ο Καζαμίας του Decanter για το 2023 είναι γεμάτος με οινικές προβλέψεις και πολύ γέλιο.

Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μία ενδιαφέρουσα συνεργασία δημιουργήθηκε ανάμεσα στο Ιδρυμα Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή και στο Δειπνοσοφιστήριο.

ΓΥΝΑΙΚΑ 2023
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ WSPC & GERARD BASSET

Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών μέσα στο 2023 προσφέρει το WSPC σε συνεργασία με το Gérard Basset Foundation.

ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τα ΒορΟινά έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή και από τις πιο ενυπωσιακές εκδηλώσεις για το ελληνικό κρασί.

ΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ” ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με περισσότερα από 100 μοναδικά ελληνικά αποστάγματα έρχεται η έκθεση στο Ωδείο Αθηνών.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΦΙΑΛΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ

Πανάκριβες φιάλες κρασιού από τα κελάρια εστιατορίων αλλά και εμπόρων αποτελούν το στόχαστρο επιτήδειων διαρρηκτών, οι οποίοι φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά την αξία της λείας τους.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΝΟΜΑ

Τέλος εποχής για το ΝΟΜΑ το πιο διάσημο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας στον κόσμο. Η μήπως πρόκειται απλά για αλλαγή σκηνικού;

ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ

Στο οινοποιείο Mullineux στη Νότια Αφρική, φύτεψαν Ασύρτικο λόγω της αντοχής του στα θερμά κλίματα.

ΤΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΑ»
ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η πρώτη μεγάλη έκθεση της νέας χρονιάς, έρχεται τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Interocntinetal.…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ

Οι φυσαλίδες της Σαμπάνιας ήταν και φέτος στους πρωταγωνιστές των γιορτών.

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΟ ΑΜΑΖΟΝ

Το ντοκιμαντέρ της Χρύσας Τζώρτζη για τα κρητικά κρασιά είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα της Amazon.

Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ

Ένα Χριστουγεννιάτικο διήγημα από το Grapemag.gr

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Central Wine Fair 2022.

ΕΝΑΣ SOMMELIER ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Ο Jan Konetzki είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς sommelier στον κόσμο με όψη celebrity.…

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΟΙΝΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Ο Χάρτης των Γεύσεων έχει καθιερωθεί ως μια οινική εκδήλωση πολυ υψηλού επιπέδου

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΣΤΕΡΙΑ

Τα κρασιά της Κεφαλονιάς σε δείπνο στο εστιατόριο CTC

ATHENS RUM & WHISKY FESTIVAL

Ρούμι και ουίσκι, premium και ultra premium φιάλες, cocktails, μουσική και custom εμπειρίες, σε ένα μοναδικό 2ήμερο.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Όταν το κρασί γίνεται εργαλείο διπλωματίας.

«ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ 2Ο22»

Το Ξινόμαυρο έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Νάουσα- Πόλη του Οίνου».

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ… ΣΕ ΤΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ

Τρεις ποικιλίες από τις πιο σημαντικές του ελληνικού αμπελώνα αναδεικνύουν εξίσου το σταφύλι και τον τόπο.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η CENTRAL WINE FAIR 2022

Τα οινοποιεία της Κεντρικής Ελλάδας παρουσιάζουν τα κρασιά τους στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Η Alta Langa γίνεται το νέο trend για τα ιταλικά αφρώδη και προσελκύει τα μεγάλα ονόματα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΟΔΕΙΕΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Δύο υπέροχες premium Νάουσες επανασυστήνονται μετά από χρόνια στο οινικό κοινό.

«LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVE»!

Το Beaujolais Nouveau είναι εδώ!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ

Ο Κυριάκος Κυνηγόπουλος “βλέπει” στο Ξινόμαυρο την επόμενη μεγάλη εποχή για το ελληνικό κρασί.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η Ουκρανία ψάχνει τα οινικά της βήματα μετά τη ρωσική εισβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟ

Προσκλήσεις και προτάσεις για επισκέψεις σε οινοποιεία με αφορμή
την Ημέρα Οινοτουρισμού.

TO NEO…ΠΑΛΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

 Στο υπέροχο μπαλκόνι του νεοκλασικού της Κουμπάρη, με θέα στον Εθνικό Κήπο, το Κοινοβούλιο αλλά και τον Λυκαβηττό, έγιναν τα εγκαίνια του νέου και ανανεωμένου εστιατορίου στο Μουσείο Μπενάκη.

ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ

Μεταξύ των οινοποιείων που θα συμμετέχουν στην έκθεση Φυσικά Fysika, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, είναι και το οικογενειακό Οινοποιείο Γεώργα.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ

Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου και τη γιορτάζουμε με ένα ποτήρι από την αγαπημένη κόκκινη ποικιλία και μια βόλτα στους αμπελώνες.

ΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η έκθεση των κρασιών του κρητικού αμπελώνα θα γίνει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental

MONOPOLY ΣΤΗ NAPA VALLEY

Με τη νέα έκδοση της Monopoly μπορείς να ταξιδέψεις στον απόλυτο
οινικό προορισμό, τη Napa Valley.

ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA

38 ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν 80 κρασιά ήπιας παρέμβασης στις 6 Νοεμβρίου στη ΧΑΝΘ

Ο BRAD PITT ΑΝΟΙΓΕΙ
ΤΟ MIRAVAL STUDIO

Το studio ηχογραφήσεων του Chateau Miraval ανακαινίστηκε και επαναλειτουργεί με τη συνεργασία Μπραντ Πιτ- Νταμιέν Κιντάρντ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΑ

Η πρώτη «Ετερόκλητη Δευτέρα» στην μετά-covid εποχή μας ξαναφέρνει στο Heteroclito , το αγαπημένο wine bar του κέντου.

DECANTER: ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Ο ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ

Μία αμπελουργός από τη Νότια Αφρική αναδείχθηκε το πρόσωπο της χρονιάς για το Decanter
ενώ ο Απόστολος Θυμιόπουλος είναι το Νέο Ανερχόμενο Αστέρι.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ;

Η Vedema , η γιορτή του τρύγου στη Σαντορίνη, φέτος ήταν φτιαγμένη
από τα υλικά που συνθέτουν τα όνειρα κάθε οινόφιλου.

Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ MICHELIN
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δύο αστέρια για το Delta restaurant και οχτώ εστιατόρια με ένα αστέρι
περιλαμβάνει φέτος, η γαστρονομική πρόταση του οδηγού Michelin για την Αθήνα

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ

Η εικόνα από τους τρύγους στην Αττική, τη Σαντορίνη, την Κρήτη και τη Μαντινεία, όπως μας την μεταφέρουν οι οινολόγοι.

VEDEMA 2022
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ

Πανδαισία κρασιού, φαγητού, εν μέσω τρύγου, στην μαγική Σαντορίνη.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Η νέα πειραματική σειρά Thèse έρχεται από το Κτήμα Μιχαλάκη και τη συνεργασία του με τον καθηγητή του Γεωπονικού, Γιώργο Κοτσερίδη.

ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟ WSPC

Ζωγραφική και κρασί για τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων

ΜΑ… ΤΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΡΥΓΟ

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την καλλιέργεια των σταφυλιών και αναγκάζει τους οινοποιούς να προβλέψουν και να προσαρμοστούν

ΒΟΡΟΙΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έκθεση κρασιού από τους Οινοποιούς της Βόρειας Ελλάδας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

38 ΑΣΤΕΡΙΑ (MICHELIN) ΕΛΑΜΨΑΝ
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ

Οινοχόοι από βραβευμένα ευρωπαϊκά εστιατόρια επισκέφθηκαν τη χώρα μας
και γνώρισαν τις οινικές ζώνες, τις γηγενείς ποικιλίες και την ιστορία του ελληνικού κρασιού

ΤΟ PROJECT “SAVE THE VINES”
ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου εστιατόρια, κάβες και wine bar ενώνουν τις δυναμεις τους ενισχύοντας την προσπάθεια
για να αναβιώσει ο αμπελώνας που κάηκε στις Μέλαμπες

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ WINE SCHOOL ΤΟΥ ERIC ASIMOV

Ο Eric Asimov αποχαιρετά τους αναγνώστες των New York Times

ΗΛΙΑΝΘΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ…

Το νέο εντυπωσιακό μενού του Delta restaurant στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο NOBU MATSUHISA ΣΤΟ GRAPEMAG.GR

O σπουδαίος Ιάπωνας chef – restaurateur μιλάει για τη φιλοσοφία του και τις σημαντικές στιγμές μιας σπουδαίας διαδρομής.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Τα οινοποιεία της Νεμέας ανοίγουν τις πόρτες τους και καλούν τους οινόφιλους στις τριήμερες εκδηλώσεις

10 ΧΡΟΝΙΑ HETEROCLITO

Δέκα χρόνια πέρασαν από εκείνο το απόγευμα του Αυγούστου που σηκώθηκαν οι γρίλιες του αγαπημένου Heteroclito και ατέλειωτες φιάλες αλλά και ιστορίες έχουν φιλοξενήσει τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο απέναντι από την Μητρόπολη. 

ΜΙΝΙ ΟΙΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Τα έξι οινοποιεία-μέλη του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς είναι επισκέψιμα και περιμένουν να μας υποδεχτούν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΑΠΟ ΤΟ VINEPAIR

Ανάμεσα στα Sauvgnon Blanc που προτείνει το περιοδικό VinePair για το 2022 ξεχωρίζει το
Sauvignon Βlanc Fumé από το Κτήμα Άλφα

Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ
ΚΑΝΕΙ 2,5 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Μία φιάλη Σαμπάνιας πουλήθηκε από Βρετανό επιχειρηματία σε Iταλούς επενδυτές για το ποσό-ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς περιέχει 5 ψηφιακά NFT

ENA WINE BAR ΜΕ ΘΕΑ

Στα Γιάλτρα της βόρειας Εύβοιας, το Οινοποιείο Βρυνιώτη προσφέρει μια μοναδική οινοτουριστική εμπειρία.

FERRARI ΑΝΤΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025 ΣΤΗΝ F1

H Ferrari Trento, εταιρεία παραγωγής αφρώδους κρασιού στην Ιταλία θα πρωταγωνιστεί σε κάθε βάθρο της Formula 1 μέχρι και το 2025.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΟΑΟ ΚΑΙ ΤΟ WSPC

Η Ελληνική Ακαδημία Οίνου είναι το δημιούργημα της σύμπραξης του WSPC με την ΕΔΟΑΟ και δημιουργήθηκε με στόχο την εκπαίδευση των ανθρώπων του κρασιού.

ΟΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑΣ

Το νέο κρασί της Στροφιλιάς θα κάνει πρεμιέρα στο καλοκαιρινό πάρτυ που θα γίνει στο Οινοποιείο της Αναβύσσου, το Σάββατο 25 Ιουνίου.

ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ VILLA MARIA

«Το Όρεγκον είναι η νέα Νάπα» συνήθιζαν να λένε πριν από μερικά χρόνια οι οινοπαραγωγοί στη βορειοδυτική αμερικανική Πολιτεία, προσπαθώντας να προσελκύσουν καταναλωτές και επισκέπτες από την Κοιλάδα της Νάπα στην Καλιφόρνια.

ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΡΟΥΒΑΛΗ

Chardonnay Single Vineyard από το Οινοποιείο Ρούβαλη.

Francois Matton

FRANCOIS MATTON – CHATEAU MINUTY
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΖΕ

Ο Francois Matton, ιδιοκτήτης του Chateau Minuty μιλάει
για την Προβηγκία, τα ροζέ κρασιά και τις ανατροπές που φέρνει η κλιματική αλλαγή

ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Στο 3ο “Boutari & Chefs’ Stories” που έγινε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στην Αθήνα, πέντε σπουδαίοι chef εμπνεύστηκαν από τα κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη

F\

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ DECANTER

4 πλατινένια, 9 χρυσά μετάλλια, 92 ασημένια και 186 χάλκινα μετάλλια για τα ελληνικά κρασιά στο Decanter

ARCADIA 1900, CHAMPAGNE D’ ORIENT

Η συνεργασία των οινοποιείων Σπυρόπουλου και Τσέλεπου με τον σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο, δημιούργησε μια κινηματογραφική ταινία για μια άγνωστη αλλά σημαντική ελληνική, οινική ιστορία. 

ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Με 13 χρυσά μετάλλια και 31 ασημένια βραβεύθηκαν τα ελληνικά κρασιά που έλαβαν μέρος στον φετινό διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial των Βρυξελλών.

3ο AEGEAN COCKTAILS & SPIRITS FESTIVAL ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το ελληνικό απόσταγμα πρωταγωνιστεί στο 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

50 GGW ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η νέα λίστα των 50 Great Greek Wines είναι πλέον γεγονός. Στην τελετή που έγινε στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ανακοινώθηκαν τα κρασιά που καταρτίζουν την φετινή 50άδα.

WSPC ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ!

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο λέγοντας -χωρίς καμία δόση υπερβολής- ότι ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης και το WSPC έχουν συμβάλει όσο λίγοι στη διάδοση του ελληνικού κρασιού τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Δραμοινογνωσίας με τα οινοποιεία της Δράμας να ανοίγουν τις πόρτες τους στους οινόφιλους.

Ανοιχτές Πόρτες 2022

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ 28 ΚΑΙ 29 ΜΑΪΟΥ

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου γιορτάζουμε την καθιερωμένη, ετήσια γιορτή του κρασιού και του οινοτουρισμού.

PROWEIN- ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Η ProWein επέστρεψε μετά από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας. Ο απολογισμός της τριήμερης έκθεσης για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά είναι θετικός με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για “εντυπωσιακή επάνοδο”.

ΝΕΑ, ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ!

Τρία νέα κρασιά κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και έρχονται γεμάτα προσδοκίες να πρωταγωνιστήσουν στις οινικές επιλογές του καλοκαιριού.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΤ. ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Η φύση συναντά τις τέχνες τον Μάιο στο Κτήμα Κυρ- Γιάννη με τη φωτογραφική έκθεση της Όλγας Δέικου να αποτελεί μέρος των καλλιτεχνικών δρώμενων.

DRINK PINK ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Η καθιερωμένη έκθεση για τα ροζέ κρασιά Drink Pink μας περιμένει την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο.

EXTRAVAGANZA MASTERCLASS: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κορυφαίες ετικέτες ΠΟΠ και ΠΓΕ ΟΙΝΩΝ από τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδος στις καλύτερες χρονιές και στο υψηλότερο στάδιο της ωριμότητάς τους.

Η COOKOOVAYA ΣΤΟ SAINT-TROPEZ

Το γνωστό εστιατόριο της Χατζηγιάννη Μέξη, αποκτά και νέα στέγη 2.000 χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά της Γαλλική Ριβιέρας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από τη Σαντορίνη το κορυφαίο κρασί του Διαγωνισμού της Θεσσαλονίκης, από την Κύπρο το καλύτερο κόκκινο.

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 50 GGW, ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η διαδικασία για την επιλογή των 50 Great Greek Wines για το 2022, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8-5 στη Σαντορίνη και αυτό που περιμένουμε πλέον, είναι να μάθουμε τους μεγάλους νικητές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΘΙΔΗΣ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, συνομιλήσαμε με…

ΑΜΜΟΝΙΤΕ: ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΗΣ GAIA WINES

Η νέα δημιουργία της Gaia Wines, έρχεται να επανασυστήσει τα χαρίσματα του Ασύρτικου αλλά και να αποκαλύψει την ικανότητα παλαίωσης του στον χρόνο.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

Χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό Harpers Design Awards 2021- απέσπασαν οι ετικέτες Gewustraminer «Tρεις Παράδες», Ασύρτικο «Πέρδικα στο Αμπέλι» Ροδίτης Σαββατιανό, «Αγρίμι»,η ροζέ «Κλέφτρα Κίσσα» και το Αγιωργίτικο «Τρεις Λόφοι».

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΟΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Τουρισμού και προσωπικά της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη δείχνει να βρίσκεται το Οινοτουριστικό πλάνο της Ελλάδας, καθώς πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το 3o κατά σειρά συνέδριο, ενώ στα άμεσα πλάνα βρίσκονται ήδη ακόμα δύο προορισμοί.  

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Alma στα ισπανικά σημαίνει ψυχή. Για το Κτήμα Παυλίδη αποτελεί τη νέα ετικέτα που μόλις…

Η NAVITAS ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Mία νέα, δυναμική παρουσία έρχεται να εμπλουτίσει τον χώρο του ελληνικού κρασιού.

ΝΕΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων αναδείχθηκε μετά την πρόσφατη  Τακτική Γενική Συνέλευση, ενώ Πρόεδρος της Ένωσης για την θητεία 2022-2024 αναδείχθηκε ο κ. Ανδρέας Ματθίδης. 

ΒΑΚΧΕΣ, MIA ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Επιστροφή στις εκθέσεις κρασιού και το Σάββατο 12-3-2022 οι Βάκχες ετοιμάζονται πυρετωδώς να μας υποδεχθούν στο αγαπημένο Ρομάντζο. 

EUPHORIA, ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Στο χιονισμένο κέντρο της Αθήνας, μία ζεστή βραδιά φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο OMNIVORE με θέμα το πρόγραμμα EUPHORIA.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ

Θετικά είναι τα νέα που μας έρχονται από τις Βρυξέλλες σε σχέση με τη σκληρή…

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Σε μία πρωτοβουλία άξια προς μίμηση, προχώρησε το Κτήμα Γεροβασιλείου επιθυμώντας να στηρίξει την τοπική…

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ 21

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ομάδα του Botilia.gr παρουσιάζει τη λίστα με τα Καλύτερα Ελληνικά Κρασιά της χρονιάς που μόλις πέρασε.

ΜINDFUL DRINKING VS DRY JANUARY

«Αν πραγματικά θέλετε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί, πιείτε ένα ποτήρι κρασί. Συνειδητοποιήστε όμως την αίσθηση που σας χαρίζει αυτή η εμπειρία, μην το πίνετε μηχανικά. Τι αίσθηση σας χαρίζει στο στόμα, πώς αισθάνεστε όταν το πίνετε….».

PELOPONNESE WINE FESTIVAL 2022

Χαράς ευαγγέλια για τους οινόφιλους αφού μετά από μεγάλη αποχή λόγω Covid οι εκθέσεις μπήκαν και πάλι στο ημερολόγιό τους. 

50 GREAT GREEK WINES μέρος 2ο!

Το 50 GGW, επιστρέφει δυναμικά -μετά την περσινή πρώτη εμφάνισή του -τον Μάιο του 2022. Το διαγωνιστικό κομμάτι θα λάβει χώρα στις 5-8 Μαΐου 2022 στις ιστορικές κάναβες του Selene στη Σαντορίνη.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

‘Ενας χαρισματικός τόπος, σφηνωμένος ανάμεσα στο βουνό των θεών, τον ‘Ολυμπο, τα Πιέρια όρη  και…

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ, ΥΠΟΣΚΑΦΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ SOAVE

 Ένα εντυπωσιακό υπόσκαφο οινοποιείο του εμβληματικού παραγωγού του  Soave της Ιταλίας, Pieropan ετοιμάζεται να ανοίξει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΞΗΡΗΣ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ

Η δυναμική επανεμφάνιση της ξηρής εκδοχής της Μαυροδάφνης

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΡΩΞΑΝΗ ΜΑΤΣΑ

Η Ρωξάνη Μάτσα και το υπέροχο κτήμα της δεν χρειάζονται συστάσεις. Ωστόσο είναι ωραίο να αναγνωρίζεται το έργο και η πορεία κάποιων ανθρώπων που πραγματικά έχουν αφιερώσει τη ζωη τους στο κρασί. 

Χριστουγεννιάτικες special edition συσκευασίες για το ultra-premium Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και την M dry Mastiha

Ο Δεκέμβριος είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου. Η επιθυμία να γιορτάσουμε και…

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ CENTRAL WINE FAIR

Συνολικά, 600 επαγγελματίες του οίνου και οινόφιλοι επισκέφθηκαν τη φετινή Central Wine Fair, η οποία…

ΤΡΙΑ ΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Το Κατώγι Αβέρωφ επεκτείνει τις δράσεις του προγράμματος «The Black Squirrel»

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Ως μια από τις Κορυφαίες Εταιρικές Επωνυμίες  στην κατηγορία «Αλκοολούχα Ποτά» αναδείχθηκε και πάλι η…

ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ABELON

Τα φυσικά κρασιά του παρουσίασε το Abelon, by Κτήμα Μπριντζίκη, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cookoovaya. Με τέσσερα «natural wines» στη συλλογή του, ένα λευκό, ένα orange, ένα ροζέ κι ένα ερυθρό, βρίσκει το Abelon by Κτήμα Μπριντζίκη η νέα εσοδεία.

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗ FUGA

Oenovation, έρευνα, καινοτομίες και οι Σπάνιες Γαίες Μαύρος Κώνος, μια ολοκαίνουρια Νεμέα. 

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟ

Μετά το μαγικό γαλάζιο της Σαντορίνης- στο 1ο Συνέδριο για τον οινοτουρισμό που πραγματοποιήθηκε εκεί το καλοκαίρι- σειρά είχε η Δυτική Μακεδονία και η άγρια ομορφιά της ως επόμενος σταθμός του οδοιπορικού.

50 GGW Conference “Το ελληνικό κρασί σε 10 χρόνια”

‘Ολα όσα συζητήθηκαν στο πρώτο συνέδριο που διοργανώθηκε υπό τη μορφή webinar από το 50 Great Greek Wines την Κυριακή 14 Νοεμβρίου με θέμα το Ελληνικό Κρασί σε 10 χρόνια.

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, από τις…

Ε- LABEL, ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ

Νέοι κανόνες στο χώρο του κρασιού έρχονται με το νέο έτος, ενώ το τελικό κείμενο της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Φθινόπωρο. Μεταξύ των νέων κανόνων αναμένεται και η υποχρεωτική αναφορά των συστατικών ενός κρασιού καθώς και η διατροφική του ανάλυση, είτε αναγραφόμενες στην ετικέτα είτε μέσω μιας ψηφιακής ετικέτας, e-label.  

Τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία για το Κτήμα Σκούρα

Τιμή ρεκόρ για τον αγαπημένο “Λαβύρινθο” και το Κτήμα Σκούρα που έφτασε στις 6 χιλιάδες ευρώ η φιάλη στα πλαίσια της επετειακής φιλανθρωπικής δημοπρασίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ STING

«Το κρασί είναι σαν ένα τραγούδι. Πρέπει να αφηγείται μια ιστορία.» Η φράση ανήκει στον Sting o οποίος μαζί με τη σύζυγο του Trudie Styler, είναι από το 1996 ιδιοκτήτες του υπέροχου Il Palagio, ενός κτήματος με μια πανέμορφη βίλα στην καρδιά του Chianti, στην Τοσκάνη.

Thessaloniki Wine Selfie

Με το Grape ταξιδέψαμε στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη και κάναμε ότι μας είχε λείψει περισσότερο από όλα. Βρέθηκαμε σε μία μεγάλη έκθεση κρασιού και δοκίμασαμε τα πάντα!

Θλίψη για το θάνατο του Βασίλη Κουρτάκη

Ο κόσμος του ελληνικού κρασιού θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Κουρτάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

To WSPC και στην Αμερική!

To WSPC απλώνει τα φτερά του και πετά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με πυξίδα πάντα την αγάπη για τη μάθηση, ο εκπαιδευτικός οργανισμός, μετά από 17 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με το WSET και το  Court of Master Sommelier που εδρεύουν στη Βρετανία  προχώρησε σε μια ακόμη συμμαχία, αυτή τη φορά με το Wine Scholar Guild Aμερικής.

ΣΟΚ …στην Κεφαλονιά

Η ισχύς εν τη ενώσει, σκέφτηκαν οι παραγωγοί της αγαπημένης Κεφαλονιάς και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τα εκλεκτά κρασιά τους που όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις μας. 

Η… κλέφτρα Κίσσα

Αργυρό μετάλλιο για την «Κλέφτρα Κίσσα 2020» του Κτήματος Κοκοτού στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2021!

Παράγκα Revolution – 21 χρόνια πριν

Τι είναι αυτό που κάνει ένα κρασί να ξεχωρίζει; Πολλοί θα απαντήσουν η συνέπεια και η διάρκειά του στο χρόνο. Φέτος συμπληρώνονται 21 χρόνια από τότε που το Κτήμα Κυρ-Γιάννη λανσάρισε  το κρασί «Παράγκα» στην Ελληνική αγορά. 

Το κρασί της… επανάστασης

Το Κτήμα Σκούρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με ένα συλλεκτικό κρασί φτιαγμένο από 21 χρονιές.

Tignanello = Antinori

Στην οικογένεια Αντινόρι επιστρέφουν, σύμφωνα με έντονη φημολογία, 4 εκτάρια αμπελώνων στον περίφημο λόφο Tignanello, από όπου προέρχεται και το θρυλικό ομώνυμο κρασί των διάσημων παραγωγών.

Διαστημικό κρασί

Πώς και γιατί βρέθηκαν 12 μπουκάλια κρασί στο Διάστημα;

50 GREAT GREEK WINES

Τα κρασιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, 420 από 141 οινοποιεία, τα επέλεξαν οι ίδιοι οι παραγωγοί.

Lockdown παρέα με τον Λευτέρη Λαζάρου!

“ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΑΡΙΔΑ” είναι ο επιτυχημένος τίτλος της μαγειρικής εκπομπής του σεφ που θα μοιράζεται μαζί μας τις διάσημες συνταγές του μέσα από τις σελίδες του στο Facebook, το Ιnstagram και στο νέο του κανάλι στο YouTube.

Πέθανε στα 102 η Lulu Peyraud

 Πέθανε σε ηλικία 102 ετών, αφήνοντας πίσω εγγόνια δισέγγονα και έναν τρισέγγονο, η μεγάλη κυρία του κρασιού και της γαστρονομίας της γαλλικής Provence.

Not another Malagousia!

Έχει χώρο για μία ακόμη Μαλαγουζιά η Ελληνική αγορά;

Το Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη σαρώνει τα βραβεία!

Κάτι γίνεται φέτος στην Επισκοπή της Σαντορίνης, εκεί όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό οινοποιείο του Κτήματος Αργυρού.

To Τhama κλείνει με στιλ το καλοκαίρι

Έβαλαν τις ποδιές τους, τις μάσκες τους, ακόνισαν τα μαχαίρια και αντλώντας έμπνευση από την σπουδαία κουζίνα της Τήνου και τα υπέροχα προϊόντα της, ετοίμασαν ξεχωριστά πιάτα. 

50 GGW οι νικητές!

Aνακοινώθηκε η λίστα με τους 50 νικητές του μεγάλου διαγωνισμού!

50 Great Greek Wines

Ποια είναι τα 50 κορυφαία κρασιά; Oι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και εμείς παρακολουθούμε το διαγωνισμό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Angelo Gaja

 Επιπλέον μέτρα στήριξης για τους Ιταλούς οινοποιούς που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση ζητά ο διάσημος Ιταλός οινοποιός.

«To κελάρι του Στάλιν»

Tο οδοιπορικό του Αυστραλού εμπόρου κρασιών Τζον Μπέικερ, ο οποίος αναζητεί το μυστικό κελάρι του Γιόζεφ Στάλιν, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

‘Εξι κορυφαίοι Σεφ στην Τήνο

Οι 6 καλεσμένοι σεφ, μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση, θα ετοιμάσουν ένα μενού έξι σταδίων εμπνευσμένο από την Τήνο και τα προϊόντα της.

Βιοδυναμία στο Barolo

Το πρώτο τους πιστοποιημένο βιοδυναμικό οινοποιείο απέκτησαν οι ζώνες του Βarolo και του Barbaresco στην Ιταλία.

Σοβαρή αλλαγή η κλιματική αλλαγή!

Άμεσα, προειδοποιούν οι μελέτες, θα χρειαστεί οι αμπελουργοί να αλλάξουν στρατηγικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.