Θλίψη για το θάνατο του Βασίλη Κουρτάκη

Ο κόσμος του ελληνικού κρασιού θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Κουρτάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

To WSPC και στην Αμερική!

To WSPC απλώνει τα φτερά του και πετά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με πυξίδα πάντα την αγάπη για τη μάθηση, ο εκπαιδευτικός οργανισμός, μετά από 17 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με το WSET και το  Court of Master Sommelier που εδρεύουν στη Βρετανία  προχώρησε σε μια ακόμη συμμαχία, αυτή τη φορά με το Wine Scholar Guild Aμερικής.

Οινοτουρισμός στην Σαντορίνη

Η πρόσκληση για ένα συνέδριο με θέμα τον Οινοτουρισμό στην Σαντορίνη ήταν άκρως δελεαστική και όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος και άκρως ενδιαφέρουσα. Τα συστατικά της επιτυχίας δύσκολο να απογοητεύσουν και τους πιο απαιτητικούς.

ΣΟΚ …στην Κεφαλονιά

Η ισχύς εν τη ενώσει, σκέφτηκαν οι παραγωγοί της αγαπημένης Κεφαλονιάς και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τα εκλεκτά κρασιά τους που όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις μας. 

Η… κλέφτρα Κίσσα

Αργυρό μετάλλιο για την «Κλέφτρα Κίσσα 2020» του Κτήματος Κοκοτού στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2021!

Παράγκα Revolution – 21 χρόνια πριν

Τι είναι αυτό που κάνει ένα κρασί να ξεχωρίζει; Πολλοί θα απαντήσουν η συνέπεια και η διάρκειά του στο χρόνο. Φέτος συμπληρώνονται 21 χρόνια από τότε που το Κτήμα Κυρ-Γιάννη λανσάρισε  το κρασί «Παράγκα» στην Ελληνική αγορά. 

Το κρασί της… επανάστασης

Το Κτήμα Σκούρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με ένα συλλεκτικό κρασί φτιαγμένο από 21 χρονιές.

Tignanello = Antinori

Στην οικογένεια Αντινόρι επιστρέφουν, σύμφωνα με έντονη φημολογία, 4 εκτάρια αμπελώνων στον περίφημο λόφο Tignanello, από όπου προέρχεται και το θρυλικό ομώνυμο κρασί των διάσημων παραγωγών.

Διαστημικό κρασί

Πώς και γιατί βρέθηκαν 12 μπουκάλια κρασί στο Διάστημα;

Lockdown παρέα με τον Λευτέρη Λαζάρου!

“ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΑΡΙΔΑ” είναι ο επιτυχημένος τίτλος της μαγειρικής εκπομπής του σεφ που θα μοιράζεται μαζί μας τις διάσημες συνταγές του μέσα από τις σελίδες του στο Facebook, το Ιnstagram και στο νέο του κανάλι στο YouTube.

Πέθανε στα 102 η Lulu Peyraud

 Πέθανε σε ηλικία 102 ετών, αφήνοντας πίσω εγγόνια δισέγγονα και έναν τρισέγγονο, η μεγάλη κυρία του κρασιού και της γαστρονομίας της γαλλικής Provence.

Not another Malagousia!

Έχει χώρο για μία ακόμη Μαλαγουζιά η Ελληνική αγορά;

Το Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη σαρώνει τα βραβεία!

Κάτι γίνεται φέτος στην Επισκοπή της Σαντορίνης, εκεί όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό οινοποιείο του Κτήματος Αργυρού.

To Τhama κλείνει με στιλ το καλοκαίρι

Έβαλαν τις ποδιές τους, τις μάσκες τους, ακόνισαν τα μαχαίρια και αντλώντας έμπνευση από την σπουδαία κουζίνα της Τήνου και τα υπέροχα προϊόντα της, ετοίμασαν ξεχωριστά πιάτα. 

50 GGW οι νικητές!

Aνακοινώθηκε η λίστα με τους 50 νικητές του μεγάλου διαγωνισμού!

50 Great Greek Wines

Ποια είναι τα 50 κορυφαία κρασιά; Oι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και εμείς παρακολουθούμε το διαγωνισμό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Angelo Gaja

 Επιπλέον μέτρα στήριξης για τους Ιταλούς οινοποιούς που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση ζητά ο διάσημος Ιταλός οινοποιός.

«To κελάρι του Στάλιν»

Tο οδοιπορικό του Αυστραλού εμπόρου κρασιών Τζον Μπέικερ, ο οποίος αναζητεί το μυστικό κελάρι του Γιόζεφ Στάλιν, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

‘Εξι κορυφαίοι Σεφ στην Τήνο

Οι 6 καλεσμένοι σεφ, μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση, θα ετοιμάσουν ένα μενού έξι σταδίων εμπνευσμένο από την Τήνο και τα προϊόντα της.

Βιοδυναμία στο Barolo

Το πρώτο τους πιστοποιημένο βιοδυναμικό οινοποιείο απέκτησαν οι ζώνες του Βarolo και του Barbaresco στην Ιταλία.

Σοβαρή αλλαγή η κλιματική αλλαγή!

Άμεσα, προειδοποιούν οι μελέτες, θα χρειαστεί οι αμπελουργοί να αλλάξουν στρατηγικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.