ΤΟΣΚΑΝΗ

Όσες φορές κι αν βρεθεί κανείς στην Τοσκάνη, δεν είναι αρκετές. Τοπίο, φαγητό, κρασί, υπέροχοι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους.

ΚΥΠΡΟΣ μέρος 1ο

Ο κυπριακός αμπελώνας είναι ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά αυτού του πλανήτη.

ΚΥΠΡΟΣ μέρος 2ο

Γνωρίστε τον κυπριακό αμπελώνα και τα κυριότερα οινοποιεία του.

new zealand tselepos

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Καλώς ήρθατε στη γη των αντιθέσεων, του δραματικού σκηνικού, της μοναδικής γεωφυσικής έντασης και φυσικά… στην πρωτεύουσα του Sauvignon Blanc.

SEMELI ESTATE

“Σύμφωνα με τον μύθο, η Σεμέλη ήταν μητέρα του Διονύσου –προστάτη της αμπέλου τα αρχαία…

ΘΡΑΚΗ

«Κι ύστερα δώδεκα διαλέγοντας, τους πιο αντρειανούς συντρόφους κινούσα, ασκί κρατώντας γίδινο, κρασί γεμάτο μαύρο, γλυκόπιοτο, μου το ’χε ο Μάρωνας, του Ευάνθη ο γιος, χαρίσει, του Φοίβου ο λειτουργός στην Ίσμαρο που ζούσε […] λαγήνες δώδεκα μου γέμισε κρασί γλυκό κι άκρατο, που να το πίνουν μόνο αθάνατοι […]».

— Ομήρου «Οδύσσεια»

ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Επίσκεψη του Grape στο ιστορικό οινοποιείο που βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.000 μ. πάνω σε μια απότομη πλαγιά, περιτριγυρισμένο από τα επιβλητικά βουνά της Πίνδου.

SANTA BARBARA, CA

H οινοπαραγωγός ζώνη της Santa Barbara βρίσκεται πιο κοντά στον Ισημερινό από ό,τι βρίσκεται η Κρήτη και η Κύπρος. Τη θεωρούμε το αντίπαλο δέος της Sonoma για την παραγωγή κορυφαίων Pinot, όταν η Santa Barbara βρίσκεται κατά 580 χιλιόμετρα νοτιότερα, έχοντας δηλαδή παρόμοια απόσταση με εκείνη μεταξύ Champagne και Ροδανού.

ΣΑΜΟΣ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα περίφημα γλυκά της Σάμου με την παγκόσμια φήμη.

ΤΑ ΕΛΙΞΙΡΙΑ ΤΗΣ VALPOLICELLA

Δεν υπάρχει άλλη περιοχή στον κόσμο που να έχει τελειοποιήσει σε αυτόν τον βαθμό τη μέθοδο της παραγωγής κρασιών από αποξηραμένα σταφύλια.

ΛΑΚΩΝΙΑ

Iστορικά η μεγαλύτερη και σημαντικότερη οινοπαραγωγική περιοχή της Πελοποννήσου, η Λακωνία επιστρέφει δυναμικά στον ελληνικό οινικό χάρτη.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

H Σαντορίνη είναι το απόλυτο terroir. ‘Εχει όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν ένα αξιομνημόνευτο και σπουδαίο κρασί.