Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Οι αμπελώνες των Μετεώρων αποτελούν ένα από τα ομορφότερα οινοπέδια της Ελλάδας

100 ΧΡΟΝΙΑ CHIANTI CLASSICO

To Consorzio του Chianti Classico κλείνει 100 χρόνια ζωής.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αν ακολουθείς την ίδια μέθοδο για 8.000 χρόνια, τότε ή έχεις πολύ ισχυρή πίστη στον εαυτό σου και είσαι αρκετά ξεροκέφαλος για καινοτομίες ή απλώς κάνεις κάτι καλά και δεν έχεις κανέναν λόγο να πειραματιστείς με καινούργιες πρακτικές. Στην περίπτωση της Γεωργίας, ισχύει το δεύτερο.

PRIORAT

Priorat ή Priorato λοιπόν, κατά τους ντόπιους, μια γωνίτσα αυτού του κόσμου κρυμμένη στα βουνά της Καταλονίας, στην περιοχή του Montsant.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ταξίδι του Grape, στα οινοποιεία και τη γαστρονομία της Ηπείρου με την μοναδική ομορφιά και τα παραδοσιακά γεφύρια.

RHEINGAU

Η κοιλάδα του Rheingau είναι μία από τις πιο μικρές αλλά και πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες της Γερμανίας.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Δύσκολα πάει ο νους μας στο κρασί όταν σκεφτόμαστε την Ελβετία. Και όμως, είναι μια χώρα που παράγει (λίγο) και κυρίως καταναλώνει (πολύ) κρασί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο δρόμος μας μάς έχει φέρει πολλές φορές στη Μεσσηνία. Τοπία πανέμορφα, αρχαιολογικοί χώροι –η Αρχαία Μεσσήνη είναι από τους πιο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς τόπους στην Ελλάδα–, μοναδικές παραλίες, πλούσια γαστρονομία, ο τόπος γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη τουριστική άνθηση.

CITTA DEI NICLIANI

Ξεκινώντας για τη Λακωνική Μάνη με προορισμό το χωριό Κοίτα λίγο έξω από την Αρεόπολη, μια Παρασκευή απόγευμα τον περασμένο Ιούνιο, κανείς μας δεν ήξερε τι να περιμένει.

ΕΥΒΟΙΑ

To Grape ταξιδεύει στην Εύβοια και μας συστήνει τα οινοποιεία της περιοχής.

ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ… 25 «ΑΠ’ ΟΛΑ» ΜΕΤΑ

Κάποτε, χρόνια πριν, σε κάποια συνέντευξη με ρώτησαν γιατί έχω εμμονή με τα ταξίδια. «Μήπως…

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ MALBEC

Όταν μιλάει κανείς για την Αργεντινή και τα κρασιά της, μία λέξη έρχεται στον νου: Malbec.  Aγαπημένη ποικιλία πολλών, το Malbec αποτελεί το σήμα κατατεθέν της υπέροχης αυτής χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Author