Το ούζο, ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, κατέχει ως μέρος της γαστρονομικής μας κουλτούρας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των καταναλωτών.
Tι πίνουμε ως καταναλωτές; Η τάση για τα κρασιά μεγάλης κατανάλωσης είναι φρέσκα, φρουτώδη, ξεκάθαρα ως προς τον χαρακτήρα, χωρίς βαρέλι και κυρίως ξηρά.
Όλο και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα κερδίζει το περιβόητο brunch. Τι πίνουμε όμως όταν απολαμβάνουμε το φαγητό αυτό το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό;
Με τον όρο «barbeque» εννοούμε το μαγείρεμα σε φυσική φωτιά. Η φωτιά μπορεί να προέρχεται από πηγή αερίου –όπως είναι οι μαγειρικές συσκευές στο σπίτι ή στους επαγγελματικούς χώρους για περισσότερη ευκολία– ή από κάρβουνο, που προσθέτει μεγαλύτερη αρωματική ένταση λόγω του καπνού.
Η Σάμος φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Τα γλυκά κρασιά της συνδυάζονται εξαιρετικά με φρούτα και επιδόρπια και κατακτούν τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι μας.