author_penelope_2

Αφού πέρασε 15 χρόνια σε στούντιο ειδήσεων ασκώντας “σοβαρή δημοσιογραφία” αποφάσισε να πάρει τη “ζωή αλλιώς”. Μαθήτευσε στα θρανία του WSPC και του Κωνσταντίνου Λαζαράκη και κατάφερε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Έκτοτε έχει τη χαρά να συνεργάζεται και να γνωρίζει ενδιαφέροντες ανθρώπους, να ταξιδεύει και να έχει περισσότερο χρόνο για τον άντρα της, τα τρία της παιδιά, το σκύλο και το μποστάνι της.

author_kartali

Όταν ολοκλήρωσε τον επαγγελματικό της κύκλο στην εφημερίδα Καθημερινή και με το μεγάλωμα δύο κοριτσιών ως full time job άρχισαν οι αναζητήσεις. H δίψα της για καινούργια πράγματα την οδήγησε στον δρόμο του κρασιού και στα θρανία του WSPC φθάνοντας ως το επίπεδο του Diploma WSET. Oι εικόνες των αμπελώνων ήταν πάντα κάτι που τη γοήτευε. H πορεία στη συνέχεια ήταν μονόδρομος. Με τη δημιουργία του Grape έχει τη χαρά να συνδυάζει τις αγαπημένες της ασχολίες, τα ταξίδια και το γράψιμο γνωρίζοντας υπέροχους ανθρώπους στον μαγικό κόσμο του κρασιού.

author_lazarakis

O Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, γεννήθηκε, μεγάλωσε και ακόμη μεγαλώνει στον Πειραιά. Μετά από μια ασύλληπτη καριέρα σε αποτυχημένες καριέρες, όπως για παράδειγμα το σκάκι, το ροκσταριλίκι κα την μηχανολογία, κατέληξε, δυστυχώς για το κρασί, στον χώρο του κρασιού. Εδώ και αρκετά χρόνια, παίζει καταπληκτικά τον ρόλο της νύφης στο W.S.P.C., στον Αίολο και στην Wine Wonders.

author_mihailos

Kόλλησε το μικρόβιο του κρασιού στο εστιατόριο των γονιών του. Το 2009 αποφοίτησε από το Diploma WSET και έκτοτε άρχισε να κάνει τα πάντα για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει όσους περισσότερους αμπελώνες μπορεί και τους ανθρώπους τους. “Συνένοχοι” στην προσπάθειά του είναι φορείς όπως η Enterprise Greece, τα Wines of Greece και η αγαπημένη του κάβα Mr Vertigo που όλοι μαζί φροντίζουν να λείπει πάνω από 150 μέρες το χρόνο από το σπίτι του.

author_kaimenakis

Γεννήθηκα στις 11.10.1974 στον Πειραιά . Είμαι κάτοχος του Wine and Spirit Education Trust Level 3 Advanced Certificate . Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχω εργαστεί διαδοχικά ως Οινοχόος στο Elounda Beach Hotel, Wine Garage , Enoteca La Fortezza di Montalcino, 48 the Restaurant, Cucina Povera Wine Resto, Paleo Wine Store. Λατρεύω τα κρασιά της Σαντορίνης , της Νάουσας , της Τοσκάνης , του Ροδανού, του Roussillon, της Ανδαλουσίας και γενικότερα όλα τα κρασιά που αντανακλούν τη γενέτειρα περιοχή. In Terroir WeTrust…

author_kontos

Oινογράφος, γευσιγνώστης, απόφοιτος αρχικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πτυχιούχος sommelier από τη Le Monde και κάτοχος του WSET Diploma Level 4, με πολλές αδυναμίες: καλό φαγητό, υπέροχα κρασιά, ταξίδια, μουσικές, οικογένεια, φίλοι και bon vivant πράγματα γενικότερα. Ιδρυτής της Aegean Wine Selections, μιας εξειδικευμένης Εταιρείας εξαγωγών ελληνικού κρασιού σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης. Παράλληλη freelance δραστηριότητα (www.gregorykontos.gr) με υπηρεσίες οινικής κειμενογράφησης, αρθρογραφίας, διοργάνωσης tasting events και συμβουλευτικής εστιατορίων και οινοποιείων.

author_loukakis
Νίκος Λουκάκης
Senior Wine Lecturer WSPC

Νίκος Λουκάκης είναι Αριστούχος απόφοιτος του WSET® Advanced Certificate και Senior Lecturer στα Επίπεδα 1 & 2 του WSPC® και του Modern Sommelier που συμμετείχε στην δημιουργία του. Υπήρξε ο πρώτος εισηγητής του WSPC® ήδη από την ίδρυση του οργανισμού στην Ελλάδα το 2004. Με το χώρο της εστίασης ασχολείται επαγγελματικά εδώ και τριάντα χρόνια, αρχικά ως οινοχόος/ sommelier στα: Bajazzo, Island, Central, Βαρούλκο και Mezzo-Mezzo. Από το 2000 έως το 2005 έχει εργαστεί σε Διευθυντικές θέσεις στους τομείς του Beverage Category για την www.yassas.com και σαν Wine Marketing Manager στην ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Από το 2005 μέχρι το 2015 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργίας στα Matsuhisa Mykonos, Nobu St Moritz, Island, Da Vinci & Scorpios Mykonos. Από το 2011 μέχρι το 2015 εργάστηκε σαν Wine Manager στην ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. Από το 2015 διατηρεί την δική του συμβουλευτική εταιρεία για χώρους εστίασης και από τον Ιούλιο του 2018 είναι ιδιοκτήτης του Restaurant-Bar Noah στο κέντρο της Αθήνας. Eίναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς του 1998 και του 2000 για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα οινοχόου κατέκτησε την πρώτη θέση. Από το 2002 έως σήμερα είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση του Πανελλήνιου διαγωνισμού. Από το 2018 γράφει στο GRAPE για τον συνδυασμό κρασιού και φαγητού

author_pappas

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, τέλη της δεκατίες του ‘80. Σπούδασε με μεγάλη αποτυχία στο Μαθηματικό Αθηνών μέχρι το 2009, όταν τον κέρδισε το κρασί. Είναι λάτρης της Σαμπάνιας, των παλαιωμένων λευκών και των χαμηλών παρεμβάσεων στην οινοποίηση. Αποφεύγει το decanting, λατρεύει το sabrage και τα απλά καθημερινά κρασιά παρέα με ωραίους ανθρώπους.

author_velissarios

Ο Γιώργος Βελισσάριος σπούδασε στο ΕΜΠ, το Imperial College και το Harvard και είχε την καλή τύχη να ασχοληθεί 25 χρόνια με την επικοινωνία και το μάρκετινγκ. Πέρασε από διευθυντικές θέσεις σε περισσότερες από 10 εταιρείες και είχε την ευθύνη για το σημαντικότερο ίσως startup στο χώρο της διαφήμισης. Συνηθίζει να επαναπροσδιορίζεται επαγγελματικά και σήμερα ασχολείται εκτός από την επικοινωνία και με τον οινοτουρισμό, όντας συνιδρυτής της πλατφόρμας Grape Escape.