< Πίσω στο ημερολόγιο

ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

Ιούν 01 - 02 2024
Expired!
7:00 pm - 10:00 pm

Location

Aristide Hotel
Ερμούπολη, Σύρος

To Aristide Hotel υποδέχεται τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Michael Wignall για δύο pop up βραδιές με φόντο την Ερμούπολη.

Το rooftop restaurant του Aristide Hotel με τη μαγευτική θέα προς τα Βαπόρια ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Chef Michael Wignall του The Angel at Hetton στο Yorkshire για δυο pop up βραδιες, στις 1 και 2 Ιουνίου σε μία γαστρονομική συνέργεια που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στη Σύρο.

Η μαγειρική δεινότητα του Michael Wignall έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μετρώντας μάλιστα πολλαπλά αστέρια Michelin, συμπεριλαμβανομένων και των δύο αστεριών στο Latymer Restaurant του Pennyhill Park. Το 2018 ανέλαβε το εστιατόριο του inn Angel at Hetton, κερδίζοντας ένα αστέρι Michelin μέσα σε ένα μόλις χρόνο λειτουργίας. Εστιάζοντας στη φρέσκια πρώτη ύλη και την βιωσιμότητα, δημιουργεί πολύπλοκα, τεχνικά άρτια πιάτα ενώ αδιάκοπα αναζητά νέες ιδέες και γαστρονομική έμπνευση ανα τον κόσμο για να ταιριάξει με τη βρετανική ιδιοσυγκρασία του.

Αποτέλεσμα σύμπραξης με τον executive chef και sommelier του Aristide Hotel, Πέτρο Μπραϊκίδη, το ειδικά διαμορφωμένο μενού 5 σταδίων είναι σχεδιασμένο ώστε να αναδεικνύει την τοπική πρώτη ύλη και τις ελληνικές γεύσεις σε μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική συγχώνευσή. Ο σεφ συνδυάζει με μαεστρία εγχώρια προϊόντα όπως ντομάτες, γαρίδες Αμβρακικού, ντόπιο γάλα καπνισμένο με άχυρο, ελαιόλαδο και μέλι αλλά και διεθνή όπως ρύζι Koshihikari, secretta θρεμμένη με βελανίδι, dashi και nori.

Ο Πέτρος Μπραϊκίδης έχει επιμεληθεί και μια λίστα 60 ελληνικών και Κυκλαδίτικών κρασιών ειδικά για το δείπνο ενώ στο cocktail menu δια χειρός Κωνσταντίνου Κωστόπουλου μπορεί κανείς να βρει εξαιρετικά εκτελεσμένα classics αλλά και δημιουργικές signature προτάσεις, πάντα με ελληνικό χαρακτήρα.

Η συμβολή του Aristide Hotel και του Πέτρου Μπραϊκίδη στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κουλτούρας δεν σταματά εδώ καθώς για δευτερη χρονια συνεχίζονται τα εβδομαδιαία picnics, αυτή τη φορά σε ένα νεοκλασικό κτήμα, όπου οι συνδαιτυμόνες απολαμβάνουν ένα al fresco δείπνο που τους μυεί στην ελληνική κουζίνα με την κοινωνική της διάσταση σε πρώτο πλάνο.

To menu για το pop up dinner μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ  ενώ η λίστα των κρασιών που περιλαμβάνει 60 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα με έμφαση στα κρασιά από τις Κυκλάδες είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.

Η τιμή για το dinner είναι 125 ευρώ/ άτομο, χωρίς τα ποτά.