< Πίσω στο ημερολόγιο

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Μάι 27 - 28 2023
Expired!
12:00 pm - 5:00 pm

Location

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Ανδριανή, Δράμα

Η μεγάλη γιορτή του κρασιού στην πόλη της Δράμας!

Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη θα υποδεχτεί τους φίλους του το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2023,  προσφέροντας ξεναγήσεις στους χώρους του οινοποιείου και επιλεγμένες ετικέτες κρασιού προς δοκιμή σε όλο τον κόσμο! Δύο μέρες γεμάτες με οινικά και μουσικά event για όλους.

Οινικά event:

Μέσα από 2 μοναδικά wine masterclasses οι οινολόγοι του Κτήματος , θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν όλα τα μυστικά του σωστού σερβιρίσματος, της παλαίωσης αλλά και της συντήρησης των κρασιών στο σπίτι.

Σάββατο 27/5/2023

– (12:00 – 13:30) Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση κρασιών στο σπίτι»

Σε τίθερμοκρασία διατηρούμε το κρασί; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι χώροι αποθήκευσης και ποιες είναι οι σωστές συνθήκες παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών στο σπίτι μας; Οι οινολόγοι του Κτήματος παρουσιάζουν αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να απολαύσει μιαφιάλη κρασί στο πικ της.

– (15:30 – 17:00) Masterclass «Το σωστό σερβίρισμα και οι βασικές αρχές ταιριάσματος φαγητού κρασιού»

Πολλά τα είδη και τα στυλ των ποτηριών, διάφορες οιθερμοκρασίες σερβιρίσματος. Τι ταιριάζει όμως ιδανικά σε κάθε περίπτωση αλλάκαι με ποιο πιάτο; Αυτό θα μας το εξηγήσουν οι οινολόγοι του Κτήματος μέσα από απλέςσυμβουλές που θα φανούν χρήσιμες σε όλους τους οινόφιλους.

Κυριακή 28/5/2023

– (12:00 – 13:30) «Το σωστό σερβίρισμα και οι βασικές αρχές ταιριάσματοςφαγητού κρασιού»

Πολλάτα είδη και τα στυλ των ποτηριών, διάφορες οι θερμοκρασίες σερβιρίσματος. Τιταιριάζει όμως ιδανικά σε κάθε περίπτωση αλλά και με ποιο πιάτο; Αυτό θα μας το εξηγήσουν οι οινολόγοι του Κτήματος μέσα από απλές συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες σε όλους τους οινόφιλους.

– (15:30 – 17:00) Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση κρασιών στο σπίτι»

Σε τί θερμοκρασία διατηρούμε το κρασί; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι χώροι αποθήκευσηςκαι ποιες είναι οι σωστές συνθήκες παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών στοσπίτι μας; Οι οινολόγοι του Κτήματος παρουσιάζουν αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να απολαύσει μια φιάλη κρασί στο πικ της.

Και στα τέσσερα Σεμινάρια απαιτείται η έγκαιρη κράτηση, καθώς ο αριθμός ατόμων είναι περιορισμένος.

Κάνε κράτηση μέσω: e-mail: dclwc@domaine-lazaridi.gr  (να αναγράφετε στο θέμα: MASTERCLASS,

Ονοματεπώνυμο/Τηλέφωνο / Ημέρα και ώρα κράτησης)
Για τηλεφωνικές κρατήσεις ΔΕ – ΠΑ 8:30 – 16:00 στο 2521082348

Μουσικά event

Σάββατο 27/5 (15:00-17:30)

Live “Q violins”. Μέσα από τους ήχους του βιολιού οι «Q violins» μας ταξιδεύουν με δικές τους συνθέσεις καισύγχρονες ενορχηστρώσεις σε γνωστά κλασικά έργα. Μαζί μας για το οινικό φεστιβάλ της Δραμοινογνωσίας, θα βρίσκεται ο Δημήτρης Κιουρντζιάδης, ένας εκ των τριών μελών του συγκροτήματος.

Κυριακή 28/5 (14:00-17:00)

Live Saxophone & Piano

Η Πωλίνα Κατσαβούνη στο σαξόφωνο με συνοδοιπόρο τον Αλέξανδρο Τσακιρίδη στο πιάνο παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια απόΈλληνες και ξένους δημιουργούς που αγαπήσαμε, διασκευασμένα σε ύφος – swing, ρετρό αλλά και ακουστικές μπαλάντες.