< Πίσω στο ημερολόγιο

DRINK PINK 2024

Ιούν 16 2024
Expired!
1:00 pm - 8:00 pm

Location

Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74

Ήρθε και φέτος η ώρα της απόλυτης εκδήλωσης ερυθρωπών οίνων

Το Drink Pink είναι η μοναδική, και καθιερωμένη εδώ και 12 χρόνια, έκθεση της Αθήνας αφιερωμένη αποκλειστικά στην κατηγορία των ροζέ κρασιών. Φέτος, διεξάγεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 (13:00 – 20:00), στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη συμμετοχή πάνω από 150 ετικετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ροζέ κρασί είναι παγκόσμια τάση και η κατανάλωσή του αναπτύσσεται ραγδαία και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση «Drink Pink» ξεκίνησε το 2013 και έχει συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση των ροζέ οίνων και στην ελληνική αγορά. Σήμερα η εκδήλωση αποτελεί την κορυφαία ετήσια συνεύρεση όλων των «ροζέ οινόφιλων» και σημαντικό ενημερωτικό γεγονός για όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, καθώς τα ροζέ κρασιά διεκδικούν πλέον σημαντικό μερίδιο αγοράς στις λίστες κρασιών των εστιατορίων και στα σημεία λιανικής πώλησης. Στόχος της έκθεσης είναι να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να επιλέξει τα ροζέ κρασιά που θα καταναλώσει φέτος το καλοκαίρι, δοκιμάζοντας ελεύθερα όσα κρασιά επιθυμεί ανάμεσα στις 150 και πλέον ετικέτες της έκθεσης.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ροζέ κρασιά που θα μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες βρίσκονται στον ιστότοπό της, www.drinkpink.gr. Όπως πάντα, το Drink Pink είναι μια έκθεση κρασιών που διοργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των οινοπαραγωγών τους· μία εξειδικευμένη ομάδα οινοχόων φροντίζει για τη σωστή διαχείριση των κρασιών ώστε αυτά να παρουσιάζονται στο κοινό σε άψογες συνθήκες γευστικής δοκιμής. Οι επισκέπτες αυτοσερβίρονται ελεύθερα έχοντας μπροστά τους σε ειδική ανάρτηση όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουν για κάθε κρασί, καθώς επίσης και στον πρωτότυπο κατάλογο της έκθεσης.

Το εισιτήριο στο Drink Pink 2024 κοστίζει 15€ (12€ φοιτητικό) με προαγορά στο https://tickets.vinetum.gr και στο ταμείο της εκδήλωσης 18€ (15€ φοιτητικό). Περιλαμβάνονται αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας, ο κατάλογος της έκθεσης και μία ροζ βεντάλια ή μία τσάντα Drink Pink σε όσους φορέσουν κάποιο ροζ ρούχο στην εκδήλωση (μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων).