< Πίσω στο ημερολόγιο

Food & Wine Museum Sessions

Μάι 17 2023
Expired!
8:00 pm - 10:30 pm

Location

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού
Κουμπάρη 1, Αθήνα

Ο Ελληνικός αμπελώνας συναντά την Ελληνική γαστρονομία στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Προϊόντα της ελληνικής γης και συνταγές με την υπογραφή του Δειπνοσοφιστηρίου, συνοδεύονται από επιλεγμένα κρασιά του Οινοποιείου Nico Lazaridi σε μια από τις ωραιότερες βεράντες της Αθήνας στην καρδιά της πόλης.

Μενού & wine pairing

Ορεκτικό: Ceviche από λαβράκι με νεράτζι, κόκκινη πιπεριά chili, φρέσκο κόλιανδρο, χαρουπόμελο & λεβάντα
Evil Eye 2022 Ξινόμαυρο – Π.Γ.Ε. Μακεδονία

Σαλάτα : Πράσινα baby σαλατικά, φρέσκα φρούτα & dressing εσπεριδοειδών
Cavalieri Malagousia 2022,  Μαλαγουζιά – Π.Γ.Ε. Μακεδονία

Πρώτο πιάτο: Risotto άγριων μανιταριών, με βασιλομανίταρα, τρομπέτες, σπαράγγια & κρέμα ανθότυρου, αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο
Perpetuus Chardonnay 2021 -Π.Γ.Ε. Αγορά

Κυρίως πιάτο: Φιλέτο από μοσχάρι flat iron, με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, καραμελωμένα κρεμμύδια πέρλα, μπριάμ λαχανικών & σάλτσα από παλαιωμένο ξίδι Jerez
Perpetuus Ερυθρό 2020, Μαυρούδι & Cabernet Franc – Ποικιλιακός οίνος

Επιδόρπιο: Pavlova με φράουλες & σάλτσα από κόκκινα φρούτα
Rose Nico Lazaridi 2022, Merlot & Cabernet Sauvignon – Π.Γ.Ε. Δράμα

Πότε: Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, Ώρα: 20:00
Πού: Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1, Αθήνα

Συμμετοχή: 70 EUR ευρώ κατ’ άτομο, κρατήσεις στο +30 210 367 1030, καθημερινά (εκτός Τρίτης) από τις 10:00 και μετά, καθώς και μέσω e-mail στο mpenaki@dipnosofistirion.gr