- Ιαν 25 2024
- Expired!
- 7:30 am - 11:30 pm
Location
SENSE Restaurant X Kefalonia Winemakers για ένα wine pairing δείπνο
Οι Kefalonia Winemakers συναντούν τον chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο στο εστιατόριο SENSE για μια wine pairing βραδιά αφιερωμένη στις ποικιλίες της Κεφαλονιάς!
Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, το βραβευμένο εστιατόριο με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, θα φιλοξενεί τα κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος μαζί με την ομάδα του, ετοιμάζουν ένα wine pairing menu ειδικά για την βραδιά αυτή.
Μια γκάμα του terroir της Κεφαλονιάς μέσα από τα κρασιά των οινοποιείων Gentilini Winery, Κτήμα Χαριτάτου, Ορεάλιος Γη, Οινοποιείο Πετρακόπουλου, Οινοποιείο Σαρρή και Οινοποιείο Σκλάβου, θα ταιριάξουν με τα πιάτα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, σε ένα μενού με έντονο το στοιχείο της Ελλάδας που χαρακτηρίζει την κουζίνα του chef.
Για κρατήσεις: 21 0920 0240
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου
19:30 – 24:00
SENSE Restaurant
Athens Was Hotel
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5
Tα menu & Τα κρασιά της βραδιάς
Gastronomic Journey to Greece
Καλωσορίσματα με άρωμα Ελλάδας
Προζυμένιο ψωμί και κράκερ με εξ. παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας
– Αρτάνα (Μοσχάτο) Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Ψητό λάχανο – Τηγανητός τραχανάς | “Κέτσαπ” καρότου | Γκρεμολάτα με φουντούκι Μακεδονίας | Πουρέ σέλινο
Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο, ποικιλία Θασίτικη – Καβάλα
– Ευφράνωρ (Μοσχατέλα, Βοστιλίδι) Οινοποιείο Σκλάβου
Ψάρι πλακί – Νερό ψητής τομάτας | Πατάτα | Ασύρτικο Σαντορίνης | Ελληνικό χαβιάρι
Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο, ποικιλία Μάκρης – Θράκη
– Ροζέ (Μαυροδάφνη) Κτήμα Χαριτάτου
Το αυγό* – Πουρές πατάτας με καπνιστή πέστροφα | Κρέμα σταμναγκάθι | Σαν Μιχάλη|Τραγανό πράσο |Εικονικότσόφλι
– V for Vostilidi (Βοστιλίδι) Οινοποιείο Σαρρή
Χοιρινό αγκιναράτο – Άγριο αγκιναράκι Τήνου στα κάρβουνα | Σαλάτα με βότανα |Σάλτσα με χόρτα
Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο, ποικιλία Κορωνέικη – Λασίθι
– San Gerasimo (Ρομπόλα) Ορεάλιος Γη
Ραβιόλι κόκκορα στιφάδο – Με κρεμμυδάκια | τομάτα | μπαχαρικά
– Eclipse (Μαυροδάφνη) Gentilini Winery
Τριαντάφυλλο και Ελληνικός καφές – Αμύγδαλα Θεσσαλίας | Μους λευκής σοκολάταςμε τριαντάφυλλο |Γαλένι Κρήτης | Μουστοκούλουρο | Παγωτό Ελληνικού καφέ
– Vin Doux du Soleil (γλυκό Μοσχάτο) Οινοποιείο Σκλάβου
Γλυκά κεράσματα
Menu 7 στάδια: 95€/άτομο & WinePairing: 50€
Sense(s) of Greek Nature
Καλωσορίσματα με άρωμα Ελλάδας
Προζυμένιο ψωμί και κράκερ με εξ. παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας
– Αρτάνα (Μοσχάτο) Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Ψητό λάχανο – Τηγανητός τραχανάς | “Κέτσαπ” καρότου | Γκρεμολάτα με φουντούκι Μακεδονίας | Πουρέ σέλινο
Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο, ποικιλία Θασίτικη – Καβάλα
– Ευφράνωρ (Μοσχατέλα, Βοστιλίδι) Οινοποιείο Σκλάβου
Πλαστός -Αλεύρι καλαμποκιού Ηπείρου | Χόρτα | Ξινόγαλο | Καυκαλήθρες
Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο, ποικιλία Μάκρης – Θράκη
– Ευφράνωρ (Μοσχατέλα, Βοστιλίδι) Οινοποιείο Σκλάβου
Το αυγό* – Πουρές καπνιστής πατάτας | Κρέμα σταμναγκάθι | Σαν Μιχάλη | Τραγανό πράσο |Εικονικό τσόφλι
– V for Vostilidi (Βοστιλίδι) Οινοποιείο Σαρρή
Κρεμμυδόπιτα* – Χαρουπόμελο Κρήτης | Φραγκοσυριανή | Σταφίδες Ζακύνθου | Εσαλότ
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, ποικιλία Λιανολιά – Κέρκυρα
– Ροζέ (Μαυροδάφνη) Κτήμα Χαριτάτου
Γιουβαρλάκι άγριων Ελληνικών μανιταριών – Αφρός αυγολέμονο | Χειμερινή τρούφα | Ρύζι γλασέ Σερρών | Άνηθο & Μελισσόχορτο
Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο, ποικιλία Τσουνάτη – Ρέθυμνο
– San Gerasimo (Ρομπόλα) Ορεάλιος Γη
Πορτοκάλι με δενδρολίβανο – Κρέμα και κομποτέ πορτοκάλι | Παγωτό μαστίχα | Μοντέ δενδρολίβανο | “Γυαλί” καραμέλα
– Vin Doux du Soleil (γλυκό Μοσχάτο) Οινοποιείο Σκλάβου
Γλυκά κεράσματα
Menu 7 στάδια: 80€/άτομο & WinePairing: 42€