< Πίσω στο ημερολόγιο

O DR LOOSEN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νοέ 08 2023
Expired!
5:30 pm - 9:00 pm

Location

Royal Olympic Hotel
Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα 117 43

Ο παγκόσμιος θρύλος του Riesling, ο άνθρωπος που έβαλε το γερμανικό Riesling ψηλά στην παγκόσμια οινική σκηνή,
ο Ernst Loosen στην Ελλάδα, σε ένα Masterclass αποκλειστικά για οινόφιλους!

Στο Masterclass θα παρουσιάσει μία συλλογή κρασιών από τα ιδιόκτητα οινοποιεία του, με έμφαση στο Riesling και τις ιδιαίτερες εκφράσεις του.

Με τη γλαφυρότητά του ο Erni θα ταξιδέψει το κοινό του σε απόκρημνους αμπελώνες, γραφικές τοποθεσίες και θα μοιραστεί συναρπαστικές ιστορίες, εμπλουτίζοντας την εμπειρία με μία γευσιγνωσία 11 ξεχωριστών κρασιών, από επιλεγμένα αμπελοτόπια και ιδιαίτερες χρονιές.

Όταν ο Ernst Loosen παρέλαβε το οινοποιείο από τους προγόνους του, είχε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση: Τα γερμανικά κρασιά, με τις πολύπλοκες ετικέτες και ονομασίες, ήταν δυσνόητα για το ευρύ κοινό, έτσι έχαναν τη ζήτηση τους αλλά και οι καταναλωτές την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αριστουργήματα που κρυβόταν πίσω από την ετικέτα. Έτσι, σπάζοντας την παράδοση αιώνων, αποφάσισε να απλοποιήσει τις ετικέτες και να ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι τού να δώσει στο Riesling ξανά την αίγλη που του αρμόζει.

Το στοχευμένο κι επίμονο σχέδιό του όχι μόνο ξεπέρασε τις προσδοκίες σε ανταπόκριση του κοινού, αλλά αυτή τη στιγμή ο Erni κατέχει τον τίτλο του παγκόσμιου Πρεσβευτή του Riesling!!

Παθιασμένος, επικεντρωμένος και influencer, οι λέξεις που θα τον χαρακτήριζαν, με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά του και όραμα για τις μελλοντικές γενιές του κρασιού.

Σήμερα ο Ernst Loosen δραστηριοποιείται στην πατρίδα του Riesling και γενέτειρά του, τη Γερμανία, έχοντας στην ιδιοκτησία του δύο οινοποιεία σε Mosel (Dr.Loosen) και Pfalz (Villa Wolf), στις ΗΠΑ με το ιδιόκτητο οινοποιείο του στο Oregon (J.Christopher) και μία συνεργασία στην Washington (Chateau Ste. Michelle) καθώς και δύο ακόμη συνεργασίες, στην Ευρώπη με τον Ισπανό Telmo Rodriguez και στην Αυστραλία με τον ταλαντούχο οινοποιό Jim Barry.

Το οινοποιείο του Dr.Loosen στο Mosel συγκαταλέγεται σταθερά στα “100 Καλύτερα του Κόσμου”, ενώ κορυφαίοι οινογράφοι και κριτικοί οίνου, όπως η Jancis Robinson, εκθειάζουν τα πολυβραβευμένα, φίνα και καλοδουλεμένα κρασιά του!

Ο ίδιος θα παρουσιάσει κάποιους από τους πιο ξεχωριστούς αμπελώνες του και την επίδραση που έχουν στα κρασιά που δημιουργεί. Το Masterclass, το συντονισμό του οποίου θα κάνει ο Στέφανος Κόγιας  DipWSET (Wine Style),  θα ολοκληρωθεί με τη γευστική δοκιμή αυτών των κρασιών και συγκεκριμένα:

1. Villa Wolf Pinot Noir Pfalz Germany 2022

2. J. Christopher Basalte Pinot Noir Oregon USA 2018

3. Riesling Forster Pechstein GG (Grand Cru) 2017 Volcanic Vinyard

4. Riesling Dr. L Dry 2022

5. Riesling Red Slate Dry 2022

6. Riesling Wehlener Sonnenuhr GG (Grand Cru) Old Vines 2021

7. Riesling Ürziger Würzgarten GG (Grand Cru) Old Vines 2021 Volcanic Vinyard

8. Riesling Wehlener Sonnenuhr GG (Grand Cru) Rèserve 2017

9. Riesling Erdener Treppchen Kabinett 2022

10. Riesling Wehlener Sonnenuhr Auslese 2020

11. Riesling Beerenauslese 100% Botrytis

DR.LOOSEN MASTERCLASS

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Στο Royal Olympic Hotel

Ώρα προσέλευσης 17:30

Ώρα έναρξης 18:00

Κόστος 70€

Εισιτήρια ΕΔΩ  μέσω more 

►Περιλαμβάνεται γευσιγνωσία 11 κρασιών κι έντυπο υλικό του σεμιναρίου

***Περιορισμένος αριθμός θέσεων****Το Masterclass θα παρουσιάσει ο Ernst Loosen στα Αγγλικά.

Διοργάνωση: Sofeast

Περισσότερες πληροφορίες για τα κρασιά Dr.Loosen..

https://drloosen.com/en/

https://sofeast.gr/

https://www.instagram.com/sofeast.gr/?hl=el