< Πίσω στο ημερολόγιο

Oino Vino: Tannins Edition

Οκτ 29 2024
Expired!
12:00 pm - 8:00 pm

Location

Μουσείο Οίνου Μάρκου
Αγίου Δημητρίου, Παλλήνη, 153 51

Μια έκθεση από την εταιρεία DEALS SA που απευθύνεται σε επαγγελματίες του κρασιού και στη φετινή της έκδοση έχει μια μοναδική θεματική, αφιερωμένη στις τανίνες. To Oino Vino: Tannins Edition, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 20:00, στο Μουσείο Οίνου Μάρκου, προσκαλεί τους ανθρώπους του κρασιού, να εξερευνήσουν κρασιά και προϊόντα που αναδεικνύουν τη σημασία των τανινών στη γευστική εμπειρία.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα κρασιά από το portfolio της Deals, με έμφαση σε
συγκεκριμένες ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Tempranillo, το Sangiovese, το
Nebbiolo, το Malbec, το Syrah, το Pinot Noir, ποικιλίες και blends του Bordeaux, orange κρασιά αλλά
και λευκά κρασιά πλούσια σε πολυφαινολικά στοιχεία. Φυσικά δε θα λείπουν εξαιρετικά κόκκινα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν προϊόντα όπως σοκολάτα και τσάι, τα οποία διαθέτουν τανίνες, προσφέροντας μια ολιστική γευστική εμπειρία. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα διεξαχθούν τρία παράλληλα masterclasses στον συνεδριακό χώρο του Μουσείου Οίνου Μάρκου:

12:30-13:30 – Grand Crus Tannins

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία Bordeaux Grand Crus! Δοκιμάζουμε εξαιρετικές ετικέτες από τα Chateau Montrose, Chateau Haut Bailly και Chateau Talbot. Θα εξερευνήσουμε την ιστορία των οινοποιείων και θα εστιάσουμε στη δομή, την υφή και την ένταση των τανινών στα κρασιά. Παρουσιάζει η Nathalie
Jeantet (Lestapis Export Business Developer).
Φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/GrandCrusTannins

15:00-16:00 – Chocolate & Dry Wines

Ανακαλύψτε την αρμονία ανάμεσα σε σοκολάτα και κρασί! Δοκιμάζουμε σοκολάτες με διαφορετικές ποσοστώσεις κακάο και επιλεγμένα ξηρά κρασιά, υπό την καθοδήγηση των ειδικών Γιώργου Λούκα (Sommelier Trainer, Genius in Gastronomy Founder, Deals Wine & Riedel Education & Development
Consultant) και Δημήτρη Χρονόπουλου (Chef Patissier Chocolatier, Pastry Consultant & Valrhona Ambassador).
Φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/ChocolateDryWines

17:30-18:30 – Τανίνη εναντίον Τανίνης

Ανακαλύψτε τις διαφορές στις τανίνες σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ποικιλίες σταφυλιών! Στη γευσιγνωσία συγκρίνουμε ζεύγη κρασιών που αναδεικνύουν διαφορετικά προφίλ τανινών: Αγιωργίτικο vs. Ξινόμαυρο, Sangiovese vs. Nebbiolo και Syrah vs. Cabernet. Παρουσιάζουν οι Γιώργος Λούκας (Sommelier Trainer, Genius in Gastronomy Founder, Deals Wine & Riedel Education & Development Consultant) και Αλέξανδρος Μπουζίκας (Advanced Sommelier & Brand Manager Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Μικρά Θηρά, Μικρό Κτήμα Τίτου & Κτήμα Δύο Ύψη).

Φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/TanninVSTannin

Oino Vino: Ανακαλύψτε τον κόσμο των τανινών και ζήστε μοναδικές γευστικές εμπειρίες!
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ομάδα μας.
Φόρμα συμμετοχής στην έκθεση: https://bit.ly/OinoVinoTannins