< Πίσω στο ημερολόγιο

TASTING ΟΙΝΩΝ ΠΟΠ & ΠΓΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Ιούλ 26 2023
Expired!
7:30 pm - 10:00 pm

Location

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Αθήνα

Ημερίδα και γευστική δοκιμή ελληνικών επώνυμων οίνων ΠΟΠ – ΠΓΕ,  διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου την Τετάρτη 25 Ιουλίου στην τεχνόπολη του Δήμου Αθναίων στο Γκάζι.  Ομιλητές της ημερίδας είναι οι κ.κ. Γρηγόρης Μιχαήλος Dip – WSET και Άρης Σκλαβενίτης Sommelier.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει από το Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», όπου το κοινό θα παρακολουθήσει 2 ομιλίες. Ο Γρηγόρης Μιχαήλος (Dip WSET) θα μιλήσει για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ και την λελογισμένη κατανάλωση, και ο Άρης Σκλαβενίτης, 3 φορές βραβευμένος ως ο καλύτερος Έλληνας Sommelier, θα καθοδηγήσει το κοινό στην Γευστική Δοκιμή που θα ακολουθήσει, μιλώντας για τα μυστικά και τους κανόνες της Γευσιγνωσίας.

Στην συνέχεια, ομιλητές και καλεσμένοι θα περάσουν στον προαύλιο χώρο όπου θα λάβει χώρα το “Blind Tasting”. Τα κρασιά θα παρουσιαστούν με καλυμμένες τις ετικέτες τους, βάσει των οδηγιών του Προγράμματος και θα είναι ταξινομημένα ανάλογα με την οινική περιοχή από την οποία προέρχονται. Δίπλα από κάθε μπουκάλι θα βρίσκονται πληροφορίες όπως η ποικιλία και το έτος παραγωγής. Η Τυφλή Γευστική Δοκιμή θα πραγματοποιηθεί με μουσική υπόκρουση από τον DJ της βραδιάς, σε ένα όμορφο περιβάλλον με ευδιάκριτα τα προωθητικά στοιχεία της καμπάνιας ENOS που «τρέχει» για δεύτερη χρονιά στα ΜΜΕ της Ελλάδας και της Γερμανίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν τα κρασιά που τους ενδιαφέρουν να δοκιμάσουν, με οδηγό τις λίστες που θα τους μοιραστούν κατά την είσοδο.

Για προεγγραφή παρακαλούμε συνδεθείτε στο παρακάτω λινκ:

https://www.eventbrite.com/e/free-wine-tasting-tickets-667388094757?aff=oddtdtcreator

Πότε: Τετάρτη 25 Ιουλίου, ώρα 19:30

Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 1οο

Πώς: Δωρεάν είσοδος για το κοινό