< Πίσω στο ημερολόγιο

VEDEMA 2023 @SELENE

Σεπ 29 - 30 2023
Expired!
5:00 pm - 11:00 pm

Location

Selene
Φηρά, Σαντορίνη

Η Selene Vedema, το σημαντικότερο γεγονός για τον αμπελώνα της Σαντορίνης, επιστρέφει στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε πέρυσι η αναβίωση της Vedema στο πολυβραβευμένο Selene Restaurant, ο θεσμός επιστρέφει το 2023 με ακόμη περισσότερα δρώμενα και ενέργειες, αλλά και με το Vedema Initiative.

Φέτος, στις 29-30 Σεπτεμβρίου ο θεσμός της Selene Vedema σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση MW επιστρέφει δυναμικά, πλαισιωμένος πλέον, όχι μόνο από τα παράλληλα οινικά, γαστρονομικά και καλλιτεχνικά δρώμενα που έλαβαν χώρα πέρσι και θα συνεχιστούν και φέτος, αλλά και από τις δράσεις του Vedema Initiative.

Η Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το Grape.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

WINE MASTERCLASSES

-Σαντορίνη vs Βουργουνδία

Masterclass και μία συναρπαστική τυφλή γευσιγνωσία 10 προσεκτικά επιλεγμένων κρασιών από τη Σαντορίνη και τη Βουργουνδία από τους Γιάννης Καρακάσης MW και Mark Andrew MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (13.30-15.00)

-Νυχτέρι Σαντορίνης: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Masterclass από τον Γιάννη Καρακάση MW, με τη βοήθεια των καλεσμένων του, Πάρη Σιγάλα και Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος αντίστοιχα, στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (17.00-19.00)

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Attending the Deep Sea, υπό την επιμέλεια της εικαστικού Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου.
Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τη θάλασσα στο τούνελ του Selene (19.00-22.00)

Όλοι οι σεφ του Ομίλου Katikies ενώνουν τις δυνάμεις τους, πάντα υπό την εποπτεία του Executive Chef Έκτορα Μποτρίνι, και προσφέρουν ένα μοναδικό δείπνο 12 σταδίων στο υποβλητικό περιβάλλον του εστιατορίου Selene, που θα δώσει τη ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν τα πιο διάσημα πιάτα από όλα τα εστιατόρια των ξενοδοχείων Katikies (Selene, Botrini’s, Therasia, Koukoumavlos).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

ΕΚΘΕΣΗ Selene Vedema @ St. Joseph

Έκθεση και γευσιγνωσία Σαντορινιού Αμπελώνα στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (12.00-18.00)

FOUR HANDS DINNER

Etrusco meets Selene

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene, Έκτορας Μποτρίνι, και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Μπίλλης, ο σεφ που βρίσκεται «στο τιμόνι» του πολυβραβευμένου Etrusco εδώ και 10 χρόνια, παρουσιάζουν από κοινού ένα μενού γευσιγνωσίας που ενώνει γευστικά τις κουζίνες των δύο εμβληματικών εστιατορίων σε μία απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία. Τα μοναδικά κρασιά της βραδιάς επιμελείται ο Γιάννης Καρακάσης MW. (Selene Restaurant, 19.00-23.00)

Πληροφορίες: https://selene.gr/