Αφού κολύμπησε απόσταση ίση με την περίμετρο της γης, έβαλε…
Στα Kohylia για ethnic κουζίνα και νοτιοαφρικάνικο κρασί
Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είχα επισκεφθεί το εστιατόριο Kohylia στο Grand Resort Lagonisi και οφείλω να ομολογήσω πως στερούσα στον εαυτό μου μια ουσιαστικά απολαυστική εμπειρία. Το σκηνικό είναι από τα πιο ξεχωριστά της επονομαζόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας καθότι το deck του κυριολεκτικά σε τοποθετεί πάνω στη θάλασσα. Το ονειρικό δε στιγμιότυπο απογειώνεται κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
H έμπνευση και τα μαγικά χέρια του Θάνου Στασινού που έχει πάρει τα γευστικά ηνία του εστιατορίου έχουν ωθήσει την ethnic ταυτότητα του μενού σε μονοπάτια Nikkei κουζίνας. Η πρώτη ύλη στην οποία δίνεται έμφαση είναι φανταστική και διακρίνεται κάθε φορά καθαρότατα στη συνταγή όσο πολύπλοκη κι αν είναι. Η εμφάνιση των πιάτων είναι εντυπωσιακή, απλή δε και όμορφη κινούμενη σε βηματισμούς που προτάσσει το απαιτητικό γαστρονομικό πρωτόκολλο. Πάνω από όλα όμως το φαγητό είναι νόστιμο, και μάλιστα νόστιμο για όλους – εξοικειωμένους και μη με τη συγκεκριμένο ύφος κουζίνας.
H πρόσκληση που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ ήταν ένα μοναδικό food & pairing με τα κρασιά του οινοποιείου Mullineux. Το menu για τη συγκεκριμμένη ημέρα, επιμελήθηκε ο Χρυσανθος Μανωλοπουλος executive chef του Grand Resort Lagonisi.
Το υπέροχο ραβιόλι από την άλλη φλερτάρει με γεύσεις ευρωπαϊκές χαρίζοντας απλόχερα ένα πλουραλισμό στόμα με ανάλαφρο αποτέλεσμα. Ομοίως και τα short ribs, τα οποίο είχαν υποδειγματικό ψήσιμο.
Τέλος το γλυκό – ένα από τα πιο νόστιμα που έχω φάει τελευταία- συνδυάζει άψογα το σύκο και το φυστίκι με το γιαούρτι να λειτουργεί επικουρικά στο πιάτο. Η λίστα κρασιών βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο δίνοντας εναλλακτικές για συνδυαστική από όλο το κόσμο. Τα κρασιά της συγκεκριμένης βραδιάς ωστόσο επιμελήθηκε το οικογενειακό οινοποιείο Mullineux της εταιρίας Deals.
. Ξεχωρίζει για τη μαεστρία στο Chenin Blanc αλλά και τις single vineyard αποδόσεις του Syrah. Όλη η βραδιά κύλησε υπέροχα χάρη στο καλοκουρδισμένο και διακριτικό σέρβις.
Δοκιμάσαμε
King crab, tonka, mango, avocado, turnip, citrus sauce
Mullineux Kloof Street Chenin Blanc 2022
Αρχική » KOHYLIA & MULLINEUX
Scallops, apricot, tapioca, sweet potato, yuzu
Mullineux old vines white 2022
Pasta fresca, duck, praline, aged gouda cheese, summer truffles
Short ribs, palm date, beetroot, buckwheat, parsnip, espresso
Mullineux Granite Syrah 2021
Mullineux Iron Syrah 2021
Mullineux Schist Syrah 2021
Fig parfait, pistachio, yogurt, sesame
Mullineux Straw Wine 2021