KOHYLIA & MULLINEUX

Στα Kohylia για ethnic κουζίνα και νοτιοαφρικάνικο κρασί

Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είχα επισκεφθεί το εστιατόριο Kohylia στο Grand Resort Lagonisi και οφείλω να ομολογήσω πως στερούσα στον εαυτό μου μια ουσιαστικά απολαυστική εμπειρία. Το σκηνικό είναι από τα πιο ξεχωριστά της επονομαζόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας καθότι το deck του κυριολεκτικά σε τοποθετεί πάνω στη θάλασσα. Το ονειρικό δε στιγμιότυπο απογειώνεται κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

H έμπνευση και τα μαγικά χέρια του Θάνου Στασινού που έχει πάρει τα γευστικά ηνία του εστιατορίου έχουν ωθήσει την ethnic ταυτότητα του μενού σε μονοπάτια Nikkei κουζίνας. Η πρώτη ύλη στην οποία δίνεται έμφαση είναι φανταστική και διακρίνεται κάθε φορά καθαρότατα στη συνταγή όσο πολύπλοκη κι αν είναι. Η εμφάνιση των πιάτων είναι εντυπωσιακή, απλή δε και όμορφη κινούμενη σε βηματισμούς που προτάσσει το απαιτητικό γαστρονομικό πρωτόκολλο. Πάνω από όλα όμως το φαγητό είναι νόστιμο, και μάλιστα νόστιμο για όλους – εξοικειωμένους και μη με τη συγκεκριμένο ύφος κουζίνας.

H πρόσκληση που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ ήταν ένα μοναδικό food & pairing με τα κρασιά του οινοποιείου Mullineux. Το menu για τη συγκεκριμμένη ημέρα, επιμελήθηκε ο Χρυσανθος Μανωλοπουλος executive chef του Grand Resort Lagonisi.

Tα πρώτα δύο πιάτα, το καβούρι και τα χτένια, ταυτοποιούν την έμφαση στην ποιότητα των υλικών και ταξιδεύουν γλυκά τον ουρανίσκου σε παράκτιους παραδείσους του Ειρηνικού.

Το υπέροχο ραβιόλι από την άλλη φλερτάρει με γεύσεις ευρωπαϊκές χαρίζοντας απλόχερα ένα πλουραλισμό στόμα με ανάλαφρο αποτέλεσμα. Ομοίως και τα short ribs, τα οποίο είχαν υποδειγματικό ψήσιμο.

Τέλος το γλυκό – ένα από τα πιο νόστιμα που έχω φάει τελευταία- συνδυάζει άψογα το σύκο και το φυστίκι με το γιαούρτι να λειτουργεί επικουρικά στο πιάτο. Η λίστα κρασιών βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο δίνοντας εναλλακτικές για συνδυαστική από όλο το κόσμο. Τα κρασιά της συγκεκριμένης βραδιάς ωστόσο επιμελήθηκε το οικογενειακό οινοποιείο Mullineux της εταιρίας Deals.

Το Mullineux ιδρύθηκε το 2007, από τους Chris και Andrea Mullineux στην οινοπαραγωγική περιοχή Swartland, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Cape Town και διαθέτει μια υπέροχη γκάμα terroir driven κρασιών ήπιας οινοποίησης χωρίς προσθήκη ζυμών που παλαιώνουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια demi-muids

. Ξεχωρίζει για τη μαεστρία στο Chenin Blanc αλλά και τις single vineyard αποδόσεις του Syrah. Όλη η βραδιά κύλησε υπέροχα χάρη στο καλοκουρδισμένο και διακριτικό σέρβις.

Δοκιμάσαμε
King crab, tonka, mango, avocado, turnip, citrus sauce
Mullineux Kloof Street Chenin Blanc 2022

Scallops, apricot, tapioca, sweet potato, yuzu
Mullineux old vines white 2022

Pasta fresca, duck, praline, aged gouda cheese, summer truffles
Short ribs, palm date, beetroot, buckwheat, parsnip, espresso
Mullineux Granite Syrah 2021
Mullineux Iron Syrah 2021
Mullineux Schist Syrah 2021

Fig parfait, pistachio, yogurt, sesame
Mullineux Straw Wine 2021

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

Νέες Ετικέτες

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!