ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΤΣΕΛΙ

Ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι παρουσίασε το δικό του οινικό brand «Bocelli 1831».

Ο Μποτσέλι που αποφάσισε να στραφεί στην παραγωγή κρασιού, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκους και έχει δημιουργήσει περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια streams μέχρι σήμερα. Το 1831 αναφέρεται στο έτος ίδρυσης της οικογενειακής φάρμας, η οποία πάντα περιλάμβανε αμπέλια. Οι αμπελώνες της οικογένειας Μποτσέλι, που βρίσκονται ανάμεσα στο Lajatico και τη Volterra στην Τοσκάνη, είναι ηλικίας ακόμα και 70 ετών. Καλλιεργούνται οι γνωστές ποικιλίες της Τοσκάνης όπως το Sangiovese, το Canaiolo, το Colorino, η Malvasia και το Trebbiano. Το Cabernet Sauvignon προστέθηκε πριν από δέκα χρόνια.

Σε συνεργασία με το οικογενειακό οινοποιείο Zonin 1821, δημιουργήθηκαν τρία κρασιά κάτω από την επωνυμία «Bocelli 1831»: ένα Prosecco DOC, ένα Bianco IGT Toscana από Viognier και Vermentino, και ένα Rosso IGT Toscana από Sangiovese, Merlot, Syrah και Cabernet Sauvignon. Παράγονται από τη Zonin 1821 και διατίθενται τόσο στην ιταλική όσο και στη διεθνή αγορά. Αρχικά, τα κρασιά σχεδιάστηκαν να είναι μονοποικιλιακά, αλλά μετά από γευστική δοκιμή, ο Μποτσέλι, του οποίου ο αδελφός Αλμπέρτο διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση, επέλεξε να στραφεί σε χαρμάνια. «Έχω μια ξεκάθαρη άποψη για την ποιότητα που επιδιώκω, κάτι που έχει διαμορφωθεί από το πλεονέκτημα που έχω, να δοκιμάζω μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο», δήλωσε ο Μποτσέλι. «Αρνούμαι να κάνω συμβιβασμούς σε θέματα ποιότητας, αυθεντικότητας ή βιωσιμότητας». Τα κρασιά θα πρέπει να είναι προσιτά για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και «να μην μαζεύουν σκόνη στα ράφια των συλλεκτών, αλλά να ανοίγονται με χαρά και ευκολία». Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η τιμή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 15 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Δείτε Επίσης
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Οι ετικέτες των κρασιών έχουν σύστημα Braille για να βοηθούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να αναγνωρίζουν όχι μόνο το όνομα του κρασιού, αλλά και να κατανοούν το οπτικό σχέδιο της φιάλης, μια αναμενόμενη κίνηση από τον Μποτσέλι που είναι τυφλός από την ηλικία των δώδεκα ετών.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

Νέες Ετικέτες

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!