WINE JOURNAL #29

wine journal grape magazine

ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Βραδιά Ιταλίας… Τι μπορεί να πάει άσχημα; Τίποτα! Ειδικά όταν στα ποτήρια μας παρελαύνουν διακεκριμένα κρασιά από το Alto Adige ως την Τοσκάνη και από το Veneto ως το Piemonte!Στα πιρούνια φιλέτο μόσχου με baby πατάτες, σαλάτα με καρύδια και vinaigrette, αλλά και μια υπέροχη τάρτα μανιταριών. Στα ποτήρια το ξεδιψαστικό τιρολέζικο Müller-Thurgau 2018 του Feldmarschall von Fenner, το παχύ Cervaro della Sala 2020 από τον οίκο Antinori, το Primofiore του Giuseppe Quintarelli, το σαρκώδες Testamatta 2019 του Bibi Graetz και το Barolo Bussia 2016 του Poderi Aldo Conterno. Πραγματικά bellissimo!

ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA

Μία ημέρα γευσιγνωσίας στο Delta Restaurant, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μας πρόσφεραν το Κτήμα Άλφα και η Amvyx, η εταιρεία διανομής του Κτήματος. Κτήμα Άλφα: κρασιά ζωηρά, κρασιά με σπιρτάδα, φρούτο, σκέρτσο αλλά και –ενίοτε– σοφιστικέ χαρακτήρα. Όλα αυτά, μαζί με τον επαγγελματισμό και την αξία που δίνουν στο όλο εγχείρημα οι δημιουργοί του αλλά και οι άνθρωποι που το πλαισιώνουν, χαρίζουν στο ελληνικό κρασί αίγλη, κύρος και έμπνευση.

PIZZA NIGHT 

Σε ένα ακόμα pizza night στο σπίτι μας, το Chandon Garden Spritz αποτέλεσε ιδανικό απεριτίφ, προετοιμάζοντας όλη την παρέα για ένα υπέροχο καλοκαίρι που έρχεται! Ένα εξαιρετικό προϊόν του οινοποιείου Chandon της Αργεντινής με βάση το αφρώδες κρασί, που μαζί με bitter liqueur από εκχυλίσματα φλούδας και ξύσματος πορτοκαλιού και με επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα αποτελεί
ένα κομψό αφρώδες, έτοιμο για σερβίρισμα, χωρίς χρωστικές και τεχνητά αρώματα. Νομίζω ότι είναι το μόνο ready-to-drink ποτό που καταναλώνω με ευχαρίστηση!

ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑ 

Brave Faces GSM 2016 από την Two Hands Wines στην Barossa. Μεγαλωμένο στην Barossa της Αυστραλίας, το blend βασίζεται κυρίως στο Grenache, δευτερευόντως στο Mourvèdre και ελάχιστα στο Shiraz. Και τι ωραία που ταίριαξε με… τι λέτε; Σαρακατσάνικη γάστρα! Στη Ροδόπολη και στην ταβέρνα του Πέτρου Γούλα με το όνομα. Το αρνάκι τοποθετείται πάνω σε κληματόβεργες εντός του γάστρου, για να ψηθεί χωρίς να βράσει στα ζουμιά, και γίνεται πράγματι.. λουκούμι! Μαζί με το κοκορέτσι του κ. Γούλα δίπλα στις Σαντορίνες που προβλέπονταν, η –μεγάλη– παρέα μας πέρασε αξέχαστα!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 

Όταν το τιραμισού είναι ιδανικό και καταλήγεις στο ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που θα μπορούσες να κάνεις για να βελτιωθεί, τότε βελτιώνεις τα πόσιμα που το συνοδεύουν, και το τιραμισού, ως διά μαγείας, ναι, γίνεται καλύτερο! Το First Release του Κτήματος Αργυρού, εσοδείας 2014, μας χάρισε μια πανδαισία αρωμάτων και πλούτου. Σταφίδες, νότες καφέ και κακάο, γλυκό κυδώνι, καραμέλα βουτύρου και μια αξέχαστη, πυκνή γλύκα που έφερνε το κρασί στο προσκήνιο, με την ευγενική και χαμηλόφωνη συνοδεία του βελούδινου τιραμισού. Όποιος δίνει στα γλυκά κρασιά τη σημασία που τους πρέπει, ανταμείβεται!

ΜΠΥΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 

La Chouffe… Τι μπίρα ήταν αυτή! Μια ξανθιά καλλονή από το Βέλγιο με νότες εσπεριδοειδών. Πλούσια, πυκνή γεύση, ανεβασμένο αλκοόλ 8% και εμφιάλωση σε μεγάλες φιάλες 750 ml, υπόσχεται
να δώσει στην μπιροποσία μια γαστρονομική διάσταση με την εμπειρία της ζυθοποιίας Achouffe, που μετράει 40 χρόνια ιστορίας. Όταν έχουμε παρέα μπιροπότες που δεν έχουν μάθει το κρασί, δεν χαλάμε τις καρδιές μας! Πίνουμε La Chouffe!

ΣΤΟ ΑΦΡΟΨΑΡΟ

Στο Αφρόψαρο, το μοναδικό εστιατόριο ψαροφαγίας στο Νέο Ηράκλειο, ο Βάκης δίνει ρεσιτάλ για ακόμα μία φορά. Έρχεται μια παρέα Τούρκων, τσουπ, τους βάζει τη σημαία τους δίπλα στο τραπέζι. Καταφθάνουν Ιταλοί, να σου μια ιταλική σημαία να καρφώνεται από πίσω. Σε ένα εστιατόριο όπου οι καθημερινές και τα μεσημέρια μπορεί να γίνουν γιορτινά, τα ωμά, τα σεβίτσε και τα ταρτάρ πάνε κι έρχονται, όπως και οι λουκουμάδες μπακαλιάρου και τα κάθε λογής θαλασσινά κριθαρότο. Στα ποτήρια έχουμε το single vineyard Furmint Szt. Tamas 2018 της Royal Tokaji και το Fort Ross-Seaview Chardonnay 2019 της Ramey Wine Cellars, και η Τετάρτη… γίνεται σαββατόβραδο! ¶

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!