Ο χώρος εστίασης του κεντρικού κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη θεωρείται ένα από τα κρυμμένα μυστικά της πρωτεύουσας, τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τόσο μακριά από τον θόρυβο και το άγχος της αστικής καθημερινότητας. Πρόκειται για μια αίθουσα με μοντέρνα και κλασικά στοιχεία, άνοιγμα σε τεράστια βεράντα και άπλετη θέα στον Εθνικό Κήπο και στην Ακρόπολη, αριστοκρατική αύρα και θαμώνες υψηλού κοινωνικού και πολιτικού status. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε υψηλή και ταυτόχρονα προσιτή γαστρονομία, συνοδεία εκλεκτών κρασιών, αλλά και ροφήματα κάθε είδους από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ, πάντα με την υπογραφή του catering Δειπνοσοφιστήριον.
Κολοκυθάκια julienne μαριναρισμένα με δυόσμο, γαρίδες και vinaigrette μοσχολέμονου
- Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 150 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 30 γρ. δυόσμος
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 150 ml ελαιόλαδο
- 4 γαρίδες βρασμένες και μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι
- (Για τη vinaigrette)
- 2 lime
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 200 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Για τα κολοκυθάκια
Αφού περάσουμε τα κολοκυθάκια από το μαντολίνο, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα μέχρι να αποβάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα υλικά και τα ανακατεύουμε μαζί με τα κολοκυθάκια, προσθέτοντας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Για τη vinaigrette
Παίρνουμε τον χυμό από τα 2 lime και τον ανακατεύουμε καλά με το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
Για το στήσιμο
Χρησιμοποιούμε ένα στρογγυλό τσέρκι για να φτιάξουμε τη βάση με τα κολοκυθάκια. Μόλις σταθεί η βάση μας, αφαιρούμε το τσέρκι και στη συνέχεια τοποθετούμε τις γαρίδες στην κορυφή και περιχύνουμε με τη vinaigrette.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ SOMMELIER ΑΡΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
Κτήμα Σιγάλα Αμ Ασύρτικο Μονεμβασιά Λευκός
Το Αμ από το Κτήμα Σιγάλα είναι ένα ιδανικό ταίρι δίπλα στα κολοκυθάκια με τις γαρίδες. Είναι ένα χαρμάνι Ασύρτικου με Μονεμβασιά, με έντονη αρωματική ένταση ανάλογη του πιάτου μας και τραγανή οξύτητα, που θα εξισορροπήσει τον εσπεριδοειδή χαρακτήρα της vinaigrette. Από την άλλη, τα βοτανικά, φυτικά και mineral στοιχεία του πιάτου ισορροπούν με τον ορυκτό χαρακτήρα του κρασιού και ενισχύουν το φρούτο του κρασιού.