Δύο από τα πιο δημοφιλή κρασιά, το Κατώγι Αβέρωφ Λευκό και το Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ, κυκλοφορούν πλέον ανανεωμένα. Πέρα από τις αισθητικές αλλαγές, παρουσιάζουν διαφοροποιημένη ποικιλιακή σύνθεση και οινοποίηση, αναβαθμίζοντας τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.
Το Κατώγι Αβέρωφ Λευκό συνδυάζει πλέον τις ποικιλίες Chardonnay, Malvasia και Μοσχάτο. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει 50% Chardonnay, 30% Malvasia και 20% Μοσχάτο, με το Chardonnay να ζυμώνει σε δρύινα βαρέλια. Αυτή η διαφοροποίηση προσδίδει στο κρασί έναν πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα που γοητεύει από την πρώτη στιγμή, ενώ ενισχύει την ευχάριστη και απολαυστική γεύση του. Το Κατώγι Αβέρωφ Λευκό μετουσιώνει την πορεία του στον χρόνο, προσφέροντας μια στιβαρή γεύση με διακριτή φινέτσα.
Το Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ, ένα ημίξηρο Ξινόμαυρο, διατηρεί την εκφραστικότητά του και τη μοναδική ικανότητά του να συνοδεύει μια ποικιλία γεύσεων. Στο αρωματικό του προφίλ κυριαρχούν νότες φράουλας και κερασιού, ενώ η γεύση του είναι απολαυστική, ισορροπώντας αρμονικά ανάμεσα στην οξύτητα του Ξινόμαυρου και στα ελαφρώς γλυκά στοιχεία που της προσδίδει η ημίξηρη οινοποίηση.
Αρχική » ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
Το οινοποιείο Αβέρωφ στο Μέτσοβο εστιάζει στη Βόρεια Ελλάδα, καλλιεργώντας αμπελώνες στο Μέτσοβο, στον νομό Ιωαννίνων, αλλά και στις οινοπαραγωγικές ζώνες της Νάουσας, του Αμυνταίου και της Γουμένισσας. Με ιδιαίτερη φροντίδα, το οινοποιείο παράγει κρασιά και αποστάγματα που αναδεικνύουν την εκφραστικότητα των αρωμάτων και την ευχάριστη γεύση τους, στοιχεία που τα καθιστούν αγαπητά τόσο για την καθημερινότητα όσο και για τις σημαντικές στιγμές της ζωής.