ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ NO & LO

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της εταιρείας ανάλυσης IWSR, η παγκόσμια αγορά για κρασί, αφρώδες κρασί, μπύρα και ποτά με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα σε αλκοόλ (“NoLo” από το “No or Low alcohol”) θα καταγράψει αύξηση κατά 5% ως προς τον όγκο σε σχέση με πέρσι, όταν θα έχουμε τα συνολικά στοιχεία για το 2023. Περίπου δύο τρίτα αυτής της κατηγορίας προϊόντων αποτελούνται από αποστάγματα με μέγιστη περιεκτικότητα αλκοόλ στο 0,5%. Οι συνολικές πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν σε περίπου 11,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η IWSR προβλέπει ετήσια παγκόσμια αύξηση όγκου 6% για την κατηγορία ποτών χωρίς αλκοόλ έως το 2027, με τα αποστάγματα να αυξάνονται κατά 7% και τα ποτά χαμηλής αλκοολικής περιεκτικότητας κατά 3%. Αυτό θα σήμαινε μια αύξηση του όγκου κατά περίπου 30% της σημερινής παραγωγής.

Από το 2019 έως το 2023, ολόκληρος ο κλάδος αυξήθηκε κατά 8% ετησίως αν και ακόμα παραμένει σε χαμηλό ποσοστό στο σύνολο της κατανάλωσης.
Για τις δέκα κορυφαίες αγορές (Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ), η IWSR προβλέπει ότι τα προϊόντα NoLo θα αποτελούν περίπου 4% του συνολικού όγκου αλκοολούχων ποτών. Σε χώρες με υψηλούς φόρους στο αλκοόλ, η συμμετοχή τους στην αγορά μπορεί να αυξηθεί ακόμη πιο γρήγορα.

Σχεδόν ένα πέμπτο των καταναλωτών σε αυτήν την αγοραστική κατηγορία ήταν νέοι εισερχόμενοι, ειδικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου τα ποτά NoLo αντιπροσωπεύουν περίπου 2% του συνολικού αλκοολούχου ποτού. Στη Γερμανία και την Ισπανία, η κατηγορία NoLo αντιστοιχεί σχεδόν στο 10%.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!