ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Το ανανεωμένο Μουσείο Οίνου της Σάμου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό από την Τρίτη 9 Απριλίου, προσφέροντας στους επισκέπτες μια γεύση από την μακρά διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα το οποίο λειτουργούσε πριν την ίδρυση του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου το 1934 ως οιναποθήκη αρχικά και αργότερα ως βαρελοποιείο. Η νέα του διαρρύθμιση είναι αποτέλεσμα σύγχρονης μουσειακής μελέτης με στόχο να ταξιδεύει τον επισκέπτη στην παραδοσιακή αμπελοκαλλιέργεια της ποικιλίας του Μοσχάτου, κυρίαρχης ποικιλίας του νησιού.

Μέσα από τα εκθέματα ο επισκέπτης γνωρίζει σε βάθος την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού.

Εστιάζει επίσης στις προσπάθειες γενεών και γενεών Σαμίων καλλιεργητών οι οποίοι δημιούργησαν τον μοναδικό αμπελώνα που εκτείνεται ως τις πιο ψηλές κορφές της Σάμου, σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς. 

Αξίζει να σταθεί κανείς στη φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας του άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου σε πεζούλες ξερολιθιάς, το καλύβι και το πατητήρι , τις πρέσες, τον οινοποιητικό εξοπλισμό και τα αγροτικά εργαλεία του προηγούμενου αιώνα, συλλεκτικές φωτογραφίες και παλιές συλλεκτικές φιάλες, χειρόγραφα καταγραφής της παραγωγής, εργαλεία και σκεύη από τη τέχνη της βαρελοποιίας, μηχανήματα οινοποίησης αλλά και τεράστιες ξύλινες δεξαμενές του προηγούμενου αιώνα, χωρητικότητας έως και 80 τόνων. 

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ για την είσοδο και την ξενάγηση, ενώ στον χώρο της κεντρικής αίθουσας με τις τεράστιες ξύλινες δεξαμενές πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές των κρασιών του Συνεταιρισμού. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, στην περιοχή Μαλαγάρι Σάμου.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ/ανά άτομο για ενήλικες

Παιδιά έως 12 ετών, ΑμεΑ, δημοσιογράφοι, σώματα ασφαλείας: Δωρεάν

Ώρες λειτουργίας: 

Καθημερινά, από Τρίτη έως και Παρασκευή: 10.30 έως 17:00

Σάββατο και Κυριακή: 10:00 έως 17:00.

Προκαθορισμένες ώρες ξεναγήσεων στο Μουσείο Οίνου, με γευστική δοκιμή οίνων:

11:00, 13:00 και 15:00

Δείτε Επίσης
Ο ΣΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Προκρατήσεις:

Τηλ. 227730 87510 εσωτ. 548

Email:kouvari@samoswine.gr

 

samoswine.grHλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!