“ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ”

Το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τον Καζαμία για το 2023. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Chris Losh γνωστός για τα χιουμοριστικά του κείμενα, δεν αφήνει για άλλη μία φορά τίποτα ασχολίαστο και κάνει τις δικές του φανταστικές προβλέψεις. “Απολαύστε υπεύθυνα”.

Μετά από δεκαετίες προσπαθειών ο κόσμος επίσημα τρελάθηκε. Κι αυτό, κάνει πολύ εύκολη την πρόβλεψη του τι θα συμβεί μέσα στο 2023. Δώστε βάση στα παρακάτω και δείτε πόσα θα συμβούν τους επόμενους 12 μήνες. Εγγυόμαστε* ότι τουλάχιστον έξι από αυτά θα γίνουν πραγματικότητα.

* Οι εγγυήσεις δεν θεωρούνται δεδομένες. Όλες οι μαντεψιές είναι αποτέλεσμα του ρίσκου που παίρνουν οι αναγνώστες. Λανθασμένες ή προσβλητικές προβλέψεις πιθανώς να έγιναν από κάποιον άλλο.

Ιανουάριος

Οι αναγνώστες του Decanter κατηγορούνται από την κυβέρνηση για «ηθελημένη παρανόηση οδηγιών υγείας». “Γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν παροτρύναμε τους πολίτες να συμμετέχουν στον «Στεγνό Ιανουάριο» εννοούσαμε να μην καταναλώνουν αλκοόλ”, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος των Αρχών. “Η αποχή μόνο από τα γλυκά κρασιά, δεν αρκεί”.

Φεβρουάριος

Ιταλικό οινοποιείο δέχθηκε επίπληξη για την χρήση οπίσθιας ετικέτας εντελώς μη αντιπροσωπευτικής των κρασιών της χώρας. “Παρείχε πληροφορίες για τα γευστικά χαρακτηριστικά, μία συναρπαστική ιστορία του Κτήματος και έλεγε στους καταναλωτές με τι ακριβώς να το συνδυάσουν”, όπως είπε ένας εκπρόσωπος της ιταλικής βιομηχανίας κρασιού. “Ήταν απαράδεκτο”. Το Κτήμα Αισιόδοξοι στην απολογία του δήλωσε ότι στο μέλλον θα χρησιμοποιεί κι εκείνο τις 12 άχρηστες λέξεις που περιγράφουν τα γευστικά χαρακτηριστικά όπως κάνουν όλοι ή ακόμα καλύτερα θα αφαιρέσει πλήρως την οπίσθια ετικέτα.

Kαι είναι μόνο η μισή. Τα γράφει και στα Ιταλικά πιο πάνω.

Μάρτιος

Αμπελουργοί του Λίγηρα συγκρούονται με περιβαλλοντικές ομάδες για τα σχέδια εγκατάστασης δικτύου θέρμανσης των αμπελιών. “Δεν με ενδιαφέρει αν έχασαν τη μισή τους σοδειά από παγετό τα τελευταία 10 χρόνια”, λέει ένας ακτιβιστής. “Δεν δικαιολογείται αυτό για την καλλιέργεια αμπελιών. Ειδικά αν πρόκειται για Muscadet”.

Frozen. Όχι οι Πριγκίπισσες, αλλά τα παγωμένα αμπέλια στο Λίγηρα και στη Βουργουνδία.
Απρίλιος

Ιδιοκτήτες Château του Bordeaux χαίρονται που το #bordeaux τρεντάρει στα social media και η οινική τους ζώνη γίνεται πρώτη σε αναζητήσεις στο Google. Η επανεξέταση ωστόσο αποκαλύπτει τελικά ότι η αύξηση του ενδιαφέροντος δεν οφείλεται στην καμπάνια για τα en primeur του 2023, αλλά από την είδηση ότι οι Καρντάσιανς σκέφτονται να αγοράσουν ένα Κτήμα. Δημοφιλείς αναζητήσεις είναι: “είναι κρασί το Bordeaux;” “το Bordeaux παχαίνει;” “Είναι το Bordeaux μια Βουργουνδία;”.

Μάιος

Μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, ανακοινώνεται ότι όλοι οι διαγωνισμοί ποτών το 2024 θα πραγματοποιηθούν στη Σαουδική Αραβία. Σε μια κοινή δήλωσή τους οι εκρπόσωποι των διαγωνισμών, εξάρουν τη “μεγάλη ιστορία της χώρας στην οινική κουλτούρα” και την “αποδεδειγμένη αγάπη της για το αλκοόλ”. Κανένας από τους διοργανωτές δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο καθώς όλοι έχουν αποσυρθεί στην Καραϊβική.

Ιούνιος

Μετά από μελέτες που έδειξαν ότι το 80% του κρασιού που καταναλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι Sauvignon Blanc και Prosecco, η χώρα ανακηρύχθηκε επίσημα ως ο “Μεγάλος Ασθενής της Ευρώπης”.

Ιούλιος

Τα σχέδια για τη δημιουργία γαλλικής έκδοσης της Monopoly κατέρρευσαν μετά από έντονες διαμάχες για την τοποθέτηση των Κτημάτων στο ταμπλό. “Ήταν εντελώς αντιλειτουργικό” δήλωσε ένας ιδιοκτήτης château . “Καταλήξαμε με 5 μωβ οινοποιεία (€€€€), έξι πράσινα (€€€) και το υπόλοιπο ταμπλό ήταν κενό. Στην πραγματικότητα τα μόνα σημεία που συμφώνησαν όλοι ήταν ότι τα τετράγωνα με τις εταιρείες κοινής ωφέλειας ήταν πολύ ακριβά και κανείς δεν θα έπρεπε να πάει φυλακή ότι κι αν έχει κάνει.

“Κανείς στη φυλακή” το σύνθημα των Γάλλων οινοποιών.
Αύγουστος

Οινοποιοί της νότιας Ευρώπης είναι σε απόγνωση καθώς άλλη μια εξαιρετικά ζεστή χρονιά οδήγησε στο να τρυγηθεί το 90% των σταφυλιών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για πρώτη φορά στα χρονικά. “Απόλυτη καταστροφή”, δήλωσε αμπελουργός από τον Ροδανό. “Εν μέρη γιατί αποδεικνύει ότι ο πλανήτης σιγοκαίγεται αλλά κυρίως γιατί μου χαλάει τις καλοκαιρινές διακοπές”.

Σεπτέμβριος

Οι δημιουργοί της ταινίας Bob! που εξυμνεί τη ζωή και το έργο του οινογράφου Robert Parker τα παίρνουν με τις χλιαρές κριτικές. “Οι τύποι αυτοί δεν έχουν κάνει μία ταινία στη ζωή τους”, λέει ο αγανακτισμένος σκηνοθέτης Καπάκι Φακού. “Οπότε γιατί να μας νοιάζει τι πιστεύουν; Όλοι οι κριτικοί είναι ξεφτιλισμένοι και πρέπει να τους αγνοούμε. Εεε…”

Δείτε Επίσης

Οκτώβριος

Το κόλπο του σομελιέ Τιρ Μπουσόν να αποδείξει την έλλειψη μακροζωίας των κρασιών ήπιας παρέμβασης δεν οδήγησε σε συμπεράσματα. Αφιέρωσε μια εβδομάδα παρατηρώντας μια φιάλη φυσικού κρασιού κι ένα μαρούλι στο τραπέζι του, πριν καταλήξει να τα δοκιμάσει για να διαπιστώσει ποιο είχε παλαιώσει καλύτερα. “Και τα δύο μύριζαν άσχημα, είχαν φυτικές δυσάρεστες οσμές” όπως είπε στο Decanter. “Τουλάχιστον το κρασί είχε κάπως βελτιωθεί.”

Τι ωριμάζει καλύτερα; Το φυσικό κρασί ή το μαρούλι;
Νοέμβριος

Η αυτοβιογραφία ενός Ευρωπαίου οινοπαραγωγού για τη δουλειά του στην Γερμανία, την Ισπανία και τη νότια Γαλλία εντυπωσιάζει τους πάντες καθώς ανεβαίνει στην κορυφή των πωλήσεων βιβλίων. Οι εκδότες επισημαίνουν ότι ο τίτλος “Sekt and dregs and Riojan Rolle” πιθανώς να κάνει τη ζωή του να φαίνεται πιο συναρπαστική απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Δεκέμβριος

Ένας οινογράφος εκδιώκεται από το επάγγελμα καθώς δεν προτείνει Pinot Noir για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Τι θα πιω†

Για να αποδείξω ότι αυτό το κείμενο είναι καθαρά χιουμοριστικό και να αποθαρρύνω αναγνώστες να διαμαρτυρηθούν για την ανώφελη ειρωνεία, να είστε σίγουροι ότι φέτος θα προσπαθήσω να άρω τις προκαταλήψεις μου πίνοντας περισσότερα Muscadet, Sauvignon Blanc και φυσικά κρασιά. Μπορεί ακόμα και να έχω Pinot Noir τα Χριστούγεννα.

Ειλικρινά†

Πηγή: Decanter

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!