Βιοδυναμία στο Barolo

Το πρώτο τους πιστοποιημένο βιοδυναμικό οινοποιείο απέκτησαν οι ζώνες του Βarolo και του Barbaresco στην Ιταλία. Μετά από δέκα χρόνια προσπάθειας, το οινοποιείo Rivetto, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Sinio και Serralunga d’Alba, έλαβε την πιστοποίηση του βιοδυναμικού από τον οργανισμό Demeter και τώρα ετοιμάζεται να εμφιαλώσει τα πρώτα Barolo βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Ο Enrico Rivetto, ο οποίος εκπροσωπεί την τέταρτη γενιά της οικογένειας οινοποιών, άρχισε να μετατρέπει τον αμπελώνα του σε βιολογικής καλλιέργειας το 2009. Έλαβε την πιστοποίηση το 2016, όμως, όπως λέει ο ίδιος, ήθελε να προχωρήσει πιο πέρα, προσθέτοντας σταδιακά και τις πρακτικές της βιοδυναμίας προκειμένου να δημιουργήσει ένα αυτόνομο οικοσύστημα. H φύτευση άλλων καλλιεργειών εκτός από αμπέλια σε μια περιοχή στην οποία η τιμή του ενός εκταρίου φθάνει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ήταν μάλλον μια άσκηση… θάρρους, εξομολογείται ο ίδιος σε συνέντευξή του. g

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!