Η COOKOOVAYA ΣΤΟ SAINT-TROPEZ

grape

H cookoovaya, το γνωστό εστιατόριο της Χατζηγιάννη Μέξη, αποκτά και νέα στέγη 2.000 χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά της Γαλλικής Ριβιέρας. Το νέο αδερφάκι της άνοιξε τις πόρτες του σε ένα πολυτελέστατο περιβάλλον, στο θρυλικό ξενοδοχείο Pan Deï Palais, στο Saint-Tropez. Γίνεται έτσι το πρώτο αθηναϊκό project στον χώρο της εστίασης, που δεν φοβάται να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και στρέφεται προς τη διεθνή σκηνή. Ο επικεφαλής chef Περικλής Κοσκινάς θα επιχειρήσει να προσφέρει εκεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο επικεφαλής chef Περικλής Κοσκινάς.

 “Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκτός Ελλάδας, για καλό ελληνικό φαγητό και ελληνικό κρασί. Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια αναζητά όλο και περισσότερο ποιοτικά ελληνικά προϊόντα” λέει στο grapemag.gr ο Κοσκινάς και προσθέτει :

“Το πιο σημαντικό στην πορεία της cookoovaya όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι ο καθένας νιώθει άνετα να επισκεφθεί το εστιατόριο και να φάει. Από εκείνους που αναζητούν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία και έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, μέχρι τους ανθρώπους που κάθονται σε ένα τραπέζι απλώς για να ικανοποιήσουν την πείνα τους. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε κι εδώ, στο νέο project στο Saint-Tropez. Απευθυνόμαστε σε όσους αντιλαμβάνονται την καλή ποιότητα”.

Tα αγαπημένα πιάτα του εστιατορίου, ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Στο διάσημο σε όλο τον κόσμο ψαροχώρι της Cote d’ Azur, τα έντονα χρώματα και οι γεύσεις της Μεσογείου δείχνουν να ενώνονται στο νέο εγχείρημα. Ο γνωστός σεφ βρίσκει εδώ νέο πεδίο έκφρασης και παρουσιάζει το όραμά του για μια ισορροπημένη, ευγενική και αυθεντική κουζίνα. Οι μνήμες από τα παιδικά γεύματα στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του, ενώνονται με τις γεύσεις που γνώρισε ταξιδεύοντας στον κόσμο και τα συστατικά της Προβηγκίας.Το βάρος δίνεται στις ποιοτικές πρώτες ύλες, στην αγάπη για τη γη. Το ζητούμενο είναι η αυθεντικότητα στη γεύση χωρίς εμμονή στις πολύπλοκες τεχνικές. Η ελληνική κουζίνα αποτελεί για τον Κοσκινά μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης αλλά και τον οδηγό για το νέο γαστρονομικό του ταξίδι. Η λιτή και απέριττη παρουσίαση, ένα βασικό στοιχείο του concept στο εστιατόριο της Αθήνας, παραμένει ζητούμενο και στον νότο της Γαλλίας. Το νέο project έχει γνώμονα, την ποιοτική ελληνική κουζίνα που συναντάμε στο μενού της cookoovaya στην Αθήνα. Στη γνωστή σάλα της Χατζηγιάννη Μέξη, μια δημιουργική ομάδα τόλμησε πριν από 8 χρόνια και υλοποίησε ένα, εξαιρετικά επιτυχημένο όπως αποδείχθηκε, εγχείρημα βάζοντας στο τραπέζι πιάτα που μέχρι τότε δεν έβρισκαν θέση σε υψηλού επιπέδου εστιατόρια, όπως τα ψητά κρέατα στη σούβλα, η φάβα, το σαγανάκι αλλά και τα αστικά πιάτα μιάς άλλης εποχής σαν την Αθηναϊκή με σφυρίδα και τις  ανοιχτές πίτες. 

Η ελληνική κουζίνα σημείο αναφοράς.

Στην γαλλική έκδοση της cookoovaya ο Κοσκινάς μεταφέρει στοιχεία του μενού της Αθήνας. Επιλέγει κρέας και ψάρι ψημένα στα ξύλα και δίπλα σερβίρει χωριάτικη, ταραμά, τζατζίκι, φάβα Σαντορίνης, κεφτέδες, μπουγάτσα και εκμέκ. Πολλά από τα υλικά θα φτάνουν από την Ελλάδα, φρέσκα αλλά και τυποποιημένα. Κάπαρη και καπαρόφυλλα, φρέσκα ψάρια, αυγοτάραχο και όχι μόνο. 

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η λίστα των κρασιών. Όπως μας είπε ο chef, την επιμελείται ο ίδιος σε συνεργασία με τον head sommelier του ομίλου Airelles στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο.

Δείτε Επίσης

 “Ο προσανατολισμός είναι ξεκάθαρα προς την Ελλάδα. Τα περισσότερα κρασιά της λίστας προέρχονται από τη χώρα μας και μάλιστα εκπροσωπούνται πολλές διαφορετικές περιοχές. Δεν θα σταθούμε μόνο στη Σαντορίνη ή στις πολύ γνωστές και καταξιωμένες ζώνες, θα έχουμε μια  ευρύτερη ματιά και πιστεύουμε ότι αυτό θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το φαγητό στη δημιουργία της εμπειρίας που θέλουμε να προσφέρουμε”.   

O εντυπωσιακός χώρος του ξενοδοχείου.

Το εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Pan Deï Palais. Ένα κλασικό, πολυτελές boutique ξενοδοχείο δώδεκα δωματίων της εταιρείας Airelles, που λειτουργεί στην καρδιά του Saint-Tropez. Στο ρομαντικό παλάτι που χτίστηκε το 1835, ξεκινάει μια προσπάθεια εξωτερίκευσης της ελληνικής γαστρονομίας σε ένα περιβάλλον όπου το κοινό είναι εκ των πραγμάτων εκπαιδευμένο και ιδιαίτερα απαιτητικό. Το στοίχημα για την ομάδα της cookoovaya είναι μεγάλο, αλλά όπως δείχνει η πορεία τους μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν τους φοβίζουν οι δυσκολίες αλλά αναζητούν τις προκλήσεις.  

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.


© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.