ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ BORDEAUX

Οι ισραηλινοί οινοποιοί Γκολάν Φλαμ και Εράν Πικ MW, ο πρώτος Master of Wine από το Ισραήλ, αγόρασαν το cru bourgeois Château Tour du Haut-Moulin στο Haut-Médoc. Σύμφωνα με τον Φλαμ από το Golan Flam Winery και τον Πικ από το Tzora Vineyards, η αναζήτηση τους πήρε πέντε χρόνια ώστε να βρουν μια ευκαιρία στο Μπορντό να αγοράσουν ένα κτήμα και να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο τους. Ο αδελφός του Γκολάν Φλαμ και συνεργάτης στο οινοποιείο, Γκιλάντ, είπε ότι είδαν πολλά κτήματα πριν καταλήξουν σε αυτό: «Εξετάσαμε πολλές ιδιοκτησίες. Ορισμένες ήταν πολύ μεγάλες, άλλες πολύ μικρές, πολλές δεν είχαν το σωστό τερουάρ. Αλλά το  Château Tour du Haut-Moulin με τα χαλικικά εδάφη έχει ό,τι ψάχναμε».
Τα 24 εκτάρια αμπελώνων στο Château Tour du Haut-Moulin βρίσκονται μεταξύ Margaux και St Julien. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες Καρόλ και Λιονέλ Πουάτου αναμένεται να συνεχίσουν να βοηθούν στην καλλιέργεια των αμπελώνων.

Ο τρύγος στο Ισραήλ συνήθως τελειώνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν ξεκινά στο Μπορντό. Σύμφωνα με τον Γκολάν Φλαμ, οι δύο περιοχές αλληλοσυμπληρώνονται. Οι ισραηλινοί οινοποιοί έχουν αναπτύξει μοντέρνες μεθόδους καλλιέργειας για ζεστά, ξηρά κλίματα. «Το Μπορντό έχει να μάθει από εμάς, καθώς τώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ξηρασία και τις ζεστές χρονιές. Θέλουμε να συμβάλουμε με τη γνώση μας και να μάθουμε από το Μπορντό ταυτόχρονα».

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!