ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Οινοποιεία στην περιοχή του Jura στην ανατολική Γαλλία έγιναντον Σεπτέμβριο στόχος συμμορίας που έκλεβε σταφύλια. Έβαλαν στο μάτι συγκεκριμμένα αμπελοτόπια και έκοψαν τα σταφύλιαλίγο πριν τρυγηθούν. Δεν είναι κάτι καινούργιο στους γαλλικούς αμπελώνες, αλλά η κλίμακα αυτών των κλοπών, που συνέβησαν σε τρεις ξεχωριστές περιστάσεις, ήταν ασυνήθιστη. Η Catherine Hannoun, από το οινοποιείο Domaine de la Loue στο Port-Lesney, εκτίμησε ότι οι περίπου 2.000 έως 2.500 κιλά σταφυλιών έχουν κλαπεί μέσα από το αμπέλι. Τα μέλη της συμμορίας ήταν αρκετά διακριτικά, καθώς δεν άγγιξαν το πρώτο ή το δεύτερο κλήμα σε κάθε σειρά, κάνοντας δύσκολο τον εντοπισμό της κλοπής. Μόνο αν κάποιος έμπαινε μέσα στο αμπέλι μπορούσε να αντιληφθεί την κλοπή.
Οι κλέφτες έβαλαν στο μάτι τρία οινοποιεία στην περιοχή του Jura, και η συνολική αξία των κλεμμένων σταφυλιών εκτιμάται στα 150.000 ευρώ. Κάποιοι από τα θύματα της κλοπής σημείωσαν ότι οι κλέφτες φάνηκε να είναι οργανωμένοι και εξοικειωμένοι με τη διαδικασία.
Ένα τοπικό στρατιωτικό σώμα με αρμοδιότητες αστυνόμευσης, περιπολεί τακτικά τους γαλλικούς αμπελώνες κατά την περίοδο του τρύγου και μετά τα γεγονότα οι περιπολίες αυξήθηκαν.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!