LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVE!

Το Beaujolais Nouveau είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο γνωστά (γαλλικά) κρασιά, το οποίο κλείνει μέσα του την έννοια της γιορτής της πρώτης συγκομιδής. Κάθε χρόνο, οι οινόφιλοι ανά τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία την κυκλοφορία του νέου αυτού κρασιού, που εμφανίζεται την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Το 2024, το Beaujolais Nouveau έρχεται στις 21 Νοεμβρίου για να αναδείξει για ακόμα μία φορά τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του, διατηρώντας τη μοναδικότητα που του χαρίζει η ποικιλία Gamay και οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής του.

Η ποικιλία Gamay είναι η ψυχή του Beaujolais Nouveau και της ευρύτερης περιοχής του Beaujolais, όπου καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά. Πρόκειται για μια κόκκινη ποικιλία που χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη ωρίμανση τη δυνατότητά της να παράγει κρασιά με φρουτώδη και φρέσκα αρώματα. Το Gamay είναι γνωστό για την υψηλή του οξύτητα και τις μαλακές τανίνες, γεγονός που του επιτρέπει να παράγει κρασιά που είτε είναι μεγάλα ή καθημερινά είναι πάντοτε ευκολόπιοτα, ισορροπημένα και γευστικά.

Η παράδοσή του Beaujolais Nouveau ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, και από τότε η κυκλοφορία του την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου έχει γίνει μια σημαντική οινική γιορτή, με εκατομμύρια μπουκάλια να καταναλώνονται παγκοσμίως. Το χαρακτηριστικό του είναι η άμεση κατανάλωση. Το κρασί δεν προορίζεται για παλαίωση, αλλά για απόλαυση της φρεσκάδας του και της γοητείας του νεαρού σταφυλιού, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του.

Το φρούτο που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο κάνει την εμφάνισή του μέσω κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, βατόμουρο και κεράσι. Ενώ παράλληλα υπάρχουν μερικές πινελιές μπαχαρικών και λουλουδιών. Στο στόμα είναι ελαφρύ και ευχάριστα δροσιστικό, με αίσθηση φρεσκάδας και πολύ μαλακές τανίνες.

Δείτε Επίσης
ΝΕΑ ΚΛΟΠΗ ΚΡΑΣΙΩΝ

Το Beaujolais Nouveau είναι ένα εξαιρετικό απεριτίφ καθότι μπορεί κάλλιστα να σταθεί και σκέτο με καλή παρέα. Παρόλα αυτά θα τα πάει περίφημα με ήπια κρεατοφαγία, ήπια τυριά, πίτσες και εποχικές σαλάτες με αλλαντικά.

Απολαύστε ένα Beujolais Nouveau, εμείς σας προτείνουμε  από: Albert Bichot, Vignerons De Bel-Air, George Duboeuf, Joseph Drouhin,  Castel Freres Zi.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!