Ένα νέο αεράκι φύσηξε από τα βόρεια μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου. Όλοι οι οινοποιοί της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, οινόφιλοι, ξενοδόχοι και μάγειροι έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού στην Ζίτσα. Ήταν η πρώτη εμφάνιση των Oinomads.
Σκοπός του event αλλά και συνολικά του project, είναι οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες της Ηπείρου, να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν τους οινοποιούς και τις προσπάθειες τους και να προσθέσουν τα προϊόντα στις επιχειρήσεις. Μέσα από τον τουρισμό να ενωθεί ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση.
Η Έλσα Εξάρχου, ενορχηστρώτρια όλου του project, περιγράφει στο grapemag.gr, το concept, αλλά και την πρώτη δράση: «Κάνουμε χώρο στους παραγωγούς και δίνουμε υπεραξία σε όλο το τουριστικό προϊόν. Ανεβήκαμε σε έναν υπέροχο αμπελώνα, στο Σακελλάρικο, με μεγάλη κλίση και υπέροχη θέα, στα 350 μέτρα υψόμετρο, με ένα ελαφρύ δροσερό αεράκι που ερχόταν από τον Καλαμά, δεξιά μας η Τύμφη, μπροστά μας ο Κασιδιάρης και αριστερά (νοητά) τα παράλια μας»,
Το 2ο ραντεβού δόθηκε μάλιστα την επόμενη ημέρα κιόλας πάλι στην Ζίτσα. Oenomads and Gastronony Bridge, που περιλάμβανε τα οινοποιία και τους παραγωγούς. Εγκαινίασαν το Zitsa Wine Pavillon πραγματοποιώντας το 1ο Φεστιβάλ με live cooking από το ΙΕΚ Δέλτα 360, τον μοναδικό κ. Αδάμο με την φανταστική ομάδα του, έφτιαξαν cocktails από ηπειρωτικά αποστάγματα και αφρώδεις οίνους (με κρασιά από Zoinos, Γκλίναβο, Κατώγι Αβέρωφ, Βαϊμάκη) mixology από το μικρο bar – blue gin, με σύμμαχο την εξαιρετικά σημαντική εμπειρία της Cava 800, όλους τους οινοποιούς ξανά με τις ετικέτες τους και τους παραγωγούς με τα μοναδικά τους προϊόντα.
Τέλος, την 3η ημέρα όσοι συμμετείχαν, γεύτηκαν το κρασί στην πηγή του, στα δυο επισκέψιμα οινοποιεία , στο Zoinos Winery και στo Domaine Glinavos . Στο πρώτο τριήμερο συμμετείχαν τα εστιατόρια Θαμόν, Λιθαριίτσια, Το Μαγαζάκι που Λέγαμε & ο Χρύσανθος.
Αρχική » OI OΕNOMADS ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Οι Oenomads λοιπόν είναι ένα εγχείρημα που φτιάχτηκε από μεράκι, ένα μικρό οικοσύστημα των τοπικών οινοποιείων και της αγοράς, με αφοσιωμένη υποστήριξη στους ντόπιους παραγωγούς, τα προϊόντα, τους σεφ, τα φρέσκα υλικά της γης, με αγάπη και ευθύνη για τον τόπο που θρέφει και φιλοξενεί τους ανθρώπους. Και αφορά την Ήπειρο. Διοργανωτές του event ήταν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ήπειρος ΑΕ και η Branding Greece.