ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!

Την ώρα που η συζήτηση για τον περιορισμό του αλκοόλ φουντώνει και ενώ η βιομηχανία παραγωγής κρασιού αναζητά τρόπους να ξεπεράσει την κρίση που η δημιουργεί η νέα τάση στις πωλήσεις της, ο Πάπας Φραγκίσκος διακηρύττει ότι το κρασί είναι δώρο Θεού και πηγή ζωής.

Υποδεχόμενος Ιταλούς παραγωγούς στο Βατικανό, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε αστειευόμενος, «Ακούγομαι σαν μεθυσμένος Πάπας, συμπληρώνοντας αμέσως μετά ότι το  «Κρασί, η γη, η καλλιέργεια και η επιχειρηματικότητα είναι δώρα από το Θεό,- ο Δημιουργός τα εμπιστεύτηκε σε εμάς γιατί με την ευαισθησία μας και την ειλικρίνεια μας τα μετατρέπουμε σε πραγματική πηγή χαράς »

Την ίδια στιγμή όμως, ο Ποντίφικας ζήτησε από τους οινοποιούς να έχουν πάντα στο μυαλό τους τις «ηθικές τους ευθύνες» ,απέναντι στους εργαζόμενους τους και το περιβάλλον, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με απόλυτο σεβασμό, προτρέποντας παράλληλα τους ανθρώπους που αγαπούν το κρασί να το καταναλώνουν με μέτρο. 

Η εκδήλωση στο Βατικανό διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του επισκόπου της Βερόνα, Ντομένικο Πομπίλι, λίγους μήνες πριν τη διοργάνωση της έκθεσης Vinitaly,που πραγματοποιείται στην πόλη κάθε Απρίλιο με τη συμμετοχή όλων των παραγωγών της Ιταλίας. 

«Το κλειδί για την απόλαυση του κρασιού βρίσκεται στην λελογισμένη κατανάλωση, το είπε και ο Απόστολος Παύλος ,ένα ποτήρι είναι καλό για να σου φτιάξει τη διάθεση,» τόνισε από την πλευρά του ο Ν. Πομπίλι. 

Οι δημόσιες δηλώσεις των επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έρχονται να ενισχύσουν τον αγώνα των Ιταλών παραγωγών που βρίσκονται και αυτοί όπως και όλοι υπόλοιποι συνάδελφοί τους των οινοπαραγωγών χωρών της Ευρώπης, αντιμέτωποι με την αυστηρή νομοθεσία κατά της κατανάλωσης αλκοόλ που προωθεί η Ευρωπαϊκή ‘Ένωση με πρωτοβουλία των χωρών των ευρωπαϊκού βορρά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Ιταλία, παρότι η κατανάλωση κρασιού μειώνεται σταθερά τα τελευταία 15 χρόνια, υπάρχει μια αύξηση στην κατανάλωση με μέτρο, με τους ειδικούς να αποδίδουν την τάση αυτή σε μια πολύ πιο υγιή σχέση των Ιταλών με το αλκοόλ σε σύγκριση με τους λαούς της Βόρειας Ευρώπης, που είναι και οι χώρες που προωθούν μετ ‘επιτάσεως  την νέα αυστηρή νομοθεσία η οποία προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή των βλαβερών επιπτώσεων του αλκοόλ σε όλα τα αλκοολούχα ποτά – του κρασιού συμπεριλαμβανομένου- από το 2026.

Δείτε Επίσης
ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ PFC

(πηγή: Guardian)

 

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!