ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ

Ο οίκος της Σαμπάνιας Telmont, στον οποίο έχει μερίδιο ο χόλιγουντιαντός σταρ Λεονάρντο ντι Κάπριο, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 193.000 φιάλες σαμπάνιας σε διαφορετικές αποχρώσεις τουπράσινου. Με αυτό τον τρόπο η Telmont θέλει να τονίσει τη δέσμευσή της στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα.

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να γίνει θετική για το κλίμα μέχρι το 2030 και θετική για τον άνθρακα μέχρι το 2050. Αυτό σημαίνει ότι η δραστηριότητά της θα υπερβαίνει την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα και θα δημιουργήσει ένα περιβαλλοντικό όφελος αφαιρώντας επιπρόσθετο διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Πριν από δέκα χρόνια, η Telmont μείωσε το βάρος στα μπουκάλια της Σαμπάνιας από τα 900 γραμμάρια που ζυγίζουν οι περισσότερες φιάλες σε 835 γραμμάρια. Πέρυσι, η Telmont συνεργάστηκε με την εταιρεία Verallia που κατασκευάζει γυαλί, για να δοκιμάσει τα πιο ελαφριά μπουκάλια σαμπάνιας που υπήρξαν ποτέ και ζυγίζουν μόλις 800 γραμμάρια. Μετά τη δοκιμαστική φάση με 3.000 μπουκάλια, φέτος θα χρησιμοποιηθεί μια πρώτη παρτίδα με 30.000 ελαφριές φιάλες.

Δείτε Επίσης
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Telmont αντικαθιστά όλα τα διάφανα μπουκάλια που παράγονται χωρίς ανακυκλωμένο γυαλί με πράσινα μπουκάλια που περιέχουν έως και 87% ανακυκλωμένο γυαλί. Επιπλέον, δεν θα προσφέρονται πλέον κουτιά δώρου και εξατομικευμένα μπουκάλια, καθώς αυτά αυξάνουν το αποτύπωμα CO2 με την προσθήκη βάρους. Ο Λουντοβίκ ντυ Πλέσι, Πρόεδρος τοης Maison Telmont, δήλωσε: “Για εμάς, η βιωσιμότητα δεν είναι όριο ή περιορισμός, αλλά ένας χώρος για δημιουργικότητα και καινοτομία. Κάθε απόχρωση πράσινου είναι ένα σύμβολο της δέσμευσής μας στο περιβάλλον. Δεν αλλάζουμε μόνο το χρώμα των μπουκαλιών μας, προσπαθούμε να μεταμορφώσουμε την βιομηχανία κρασιού από απόχρωση σε απόχρωση.”

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!