ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαϊου, η ΕΝΟΑΘΕ, η Ένωση των Οινοποιών & Αποσταγματοποιών της Θεσσαλίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα φεστιβάλ θεσσαλικών κρασιών και αποσταγμάτων. Αυτή τη φορά το event θα γίνει στα Τρίκαλα, στον Μύλο Ματσόπουλου καθώς όπως έχουν αποφασίσει τα μέλη της Ένωσης, κάθε χρόνο θα γίνεται σε διαφορετική θεσσαλική πόλη. Πέρσι ήταν η Λάρισα, φέτος τα Τρίκαλα και έπεται συνέχεια.

Αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 30 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία από όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, και αυτή είναι μια πραγματική ευκαιρία για τους οινόφιλους να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα τα γνωστα κρασιά απο τα ιστορικά θεσσαλικά  αμπελοτόπια, τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες του σχετικά άγνωστου στους πολλούς θεσσαλικού αμπελώνα, αλλά και τα διάσημα, παραδοσιακά, καινοτόμα αποστάγματα, όπως τα φημισμένα τσίπουρα. Η Θεσσαλία, μετά τις μεγάλες καταστροφές της περσινής χρονιάς από την κακοκαιρία και τις πυρκαγιές ανασυντάσσεται και βγαίνει προς τα έξω με πνεύμα συλλογικό.

Παράλληλα με τις δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων το πρωί της Κυριακής 12 Μαϊου έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές και επιστημονικές ομιλίες για το κρασί, ενώ στον χώρο του φεστιβάλ (που έχει γίνει διάσημος για τον Χριστουγεννιάτικο Μύλο των Ξωτικών που γινεται εκεί) οργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συναυλίες καθώς και γευστική δοκιμή παραδοσιακών τοπικών προίόντων της Θεσσαλίας.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!