ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΩΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπιστώνει ότι οι σύντροφοι που πίνουν τόσο συχνά και οι δύο είναι πιθανό να είναι πιο ευτυχισμένοι, ακόμα και να ζήσουν περισσότερο.

Όπως αναφέρει το Drink Business, σύμφωνα με νέες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό The Gerontologist, ζευγάρια που πίνουν μαζί έχουν καλύτερες σχέσεις και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Βασιζόμενη σε συνεντεύξεις που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια με περισσότερα από 4.500 ζευγάρια που είτε είναι παντρεμένα είτε συγκατοικούν, η μελέτη έδειξε ότι τα ζευγάρια στα οποία και οι δύο άνθρωποι είχαν πιει αλκοόλ μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο (κατά τρεις μήνες) από τα ζευγάρια στα οποία κανένας από τους δύο δεν είχε πιει αλκοόλ τους τελευταίους μήνες, ή όπου ένα άτομο στη σχέση είχε πιει αλκοόλ ενώ ο άλλος όχι.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί η κατανάλωση αλκοόλ και από τους δύο συντρόφους συνδέεται με καλύτερη επιβίωση», δήλωσε η διευθύντρια της μελέτης, Δρ. Κίρα Μπίρντιτ.

Η ομάδα ερευνητών θέλει να εξερευνήσει περαιτέρω για να κατανοήσει, όπως είπε η Μπίρντιτ: «Ποια είναι η καθημερινή τους ζωή; Πίνουν μαζί; Τι κάνουν όταν πίνουν;»

Ωστόσο, η Μπίρντιτ έχει έναν λόγο που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι που πίνουν τόσο συχνά όσο και ο σύντροφός τους, τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι.

«Τα ζευγάρια που πίνουν μαζί τείνουν να έχουν καλύτερη ποιότητα σχέσης, και μπορεί να είναι επειδή το αλκοόλ αυξάνει την οικειότητα»,  υποστήριξε.

Δείτε Επίσης

Οι ερευνητές βέβαια βλέπουν και την άλλη πλευρά των πραγμάτων και αντιλαμβάνονται ότι συμπεριφορές που είναι καλές για τον γάμο δεν είναι απαραίτητα καλές για την υγεία, όπως σημείωσαν.

«Οι μελλοντικές έρευνες πρέπει να αξιολογήσουν τις συνέπειες των προτύπων κατανάλωσης αλκοόλ των ζευγαριών για την καθημερινή ποιότητα του γάμου, και τα καθημερινά αποτελέσματα υγείας», είπε η Μπίρντιτ.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν ανά δύο χρόνια με ζευγάρια ηλικίας 50 ετών και άνω ως μέρος μιας ευρύτερης μελέτης για την Υγεία και την Αποχώρηση από την Εργασία.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!