Από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στο Vico Equense, ένα μικρό χωριό κοντά στη Νάπολη, στην αρχή της περίφημης Costiera Amalfitana, τρεις ιδιαίτερα σημαντικές ημέρες Γαστρονομίας. Η διοργάνωση είναι γνωστή ως “FESTA A VICO”.
Ο Ιδρυτής της, επικεφαλής, “κινητήριος μοχλός”, της διοργάνωσης είναι ο Gennaro Esposito, σεφ στο εστιατόριο “Torre del Saracino” με 2 αστέρια Michelin, ο οποίος προσκάλεσε εφέτος (όπως και κάθε χρόνο), 50 διακεκριμένους σεφ με αστέρια Michelin, από όλη την Ιταλία, που μαγείρεψαν για μία φιλανθρωπική εκδήλωση.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι επικεφαλής σομελιέ των εστιατορίωμ ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις κρασιού, masterclasses, talk shows και οινογευσίες!
Κατά τη διάρκεια του “FESTA A VICO” πραγματοποιήθηκαν masterclasses από τους τρεις Ιταλούς Masters of Wine, Gabriele Gorrelli – Andrea Lonardi και Pietro Russo. Το Οινοποιείο Χατζηδάκη από τη Σαντορίνη συμμετείχε στην ενότητα για τα ηφαιστειακά κρασιά, με μια εξαρετική ΠΟΠ Σαντορίνη, τη Σκυτάλη του 2020.
Ήταν μια εξαιρετική η ευκαιρία για το Οινοποιείο Χατζηδάκη, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τη Στέλλα Χατζηδάκη και τη Νεκταρία Βλάχου (είναι βοηθός οινολόγου) να παρουσιάσει τη δουλειά του, αλλά και να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη Σαντορίνη και τα ηφαιστειακά κρασιά της, σε μια τέτοια εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας,παρουσία κορυφαίων Ιταλών δημοσιογράφων.
Μιλώνας για την γιαρτή και τη συμμετοχή του οινοποιείου, η Στέλλα Χατζηδάκη είπε:
«Σε μία μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας, νιώσαμε τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων της, με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή η οποία διοργανώνεται ετησίως, έχοντας την επιμέλεια του εμπνευστή της, του διακεκριμένου, Gennaro Esposito.
Ένα τριήμερο γεμάτο εξαιρετικό φαγητό, κρασί, masterclasses και συνεντεύξεις που μας τοποθέτησαν αμέσως στην κουζίνα ενός Ιταλικού εστιατορίου και στον αμπελώνα και το κελάρι οινοποιείων από διάφορα σημεία του κόσμου.
Στο masterclass της δεύτερης μέρας με θέμα “Ηφαιστειακά κρασιά” με τους Master of Wine Andrea Lonardi και Pietro Russo, είχε συμμετοχή το Οινοποιείο Χατζηδάκη με το ΠΟΠ Σαντορίνη Σκυτάλη εσοδείας 2020.
Αρχική » ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Συνολικά, ζήσαμε την εμπειρία μίας μεγάλης γιορτής, δοκιμάσαμε ίσως την πιο νόστιμη πίτσα της ζωής μας! Στον πάγκο των συνεργατών μας, της “Vino e Design”, ανάμεσα σε οινοποιεία που αποτελούν μέρος του portfolio της, σερβίραμε το Αηδάνι εσοδείας 2021, το Santorini Familia εσοδείας 2022 και το Νυχτέρι εσοδείας 2020 στους επισκέπτες.
Όλα αυτά με φόντο την απίθανη θέα της παραθαλάσσιας περιοχής του Vico Equense. Festa a Vico, arrivederci!»
Τα κρασιά που συμμετείχαν συνολικά στις εκδηλώσεις ήταν:
1. Villa Dora, Lacryma Christi Vesuvio “Vigna del Vulcano “2008, Ιταλία
2. Cantine Astroni, Falanghina dei Campi Flegrei “Vigna Astroni”
2019, Ιταλία
3. Vigne Di Mare Caravaglio, Malvasia Verticale 2020, Ιταλία
4. Pietradolce, Etna Rosso Santo Spirito 2020, Ιταλία
5. Adega do Vulcao, “Pé do Monte” 2020 , Πορτογαλία, νησιά Πίκο, νησιωτικό σύμπλεγμα των Αζορών, Πορτογαλία
6. Inama, Soave “| Palchi” 2021, Ιταλία
7. Hatzidakis Winery, PDO Santorini Skitali 2020, Ελλάδα
8. Santa Maria La Nave, Millesulmare 2020m, Ιταλία
9. Suertes del Marqués, Listan Blanco Vidonia 2022, Τενερίφη, Κανάρια Νησιά, Ισπανία
10. Duca di Salaparuta, Lavico Rosso 2021, Ιταλία