Έβαλαν τις ποδιές τους, τις μάσκες τους, ακόνισαν τα μαχαίρια και αντλώντας έμπνευση από την σπουδαία κουζίνα της Τήνου και τα υπέροχα προιόντα ετοίμασαν τα ξεχωριστά πιάτα. Πέντε σπουδαίοι καλεσμένοι σεφ βρέθηκαν στην κουζίνα του «Thama» πριν λίγες ημέρες, στο γαστρονομικό δείπνο που οργάνωσε ο Δημήτρης Κατριβέσης, κλείνοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο την φετινή καλοκαιρινή λειτουργία του εστιατορίου.
Στην κουζίνα του «συναντήθηκαν» ο Akrame Benallal (εστιατόρια Akrame και Atelier Vivanda στο Παρίσι και Akrame στο Hong Kong), ο Giorgio Diana (επίσημος σεφ των The Best Chef Awards & εστιατόριο Solaya στο Αμμάν), ο Alex Dilling (μέχρι πρόσφατα στο εστιατόριο The Greenhouse στο Λονδίνο), ο Miles Watson (Pure Berlin) και ο Ebbe Vollmer (εστιατόριο Vollmers στο Malmö), οι οποίοι μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση ετοίμασαν τα πιάτα τους, έχοντας ως έμπνευση την Τήνο και τα προϊόντα της. Για να γίνει αυτό εφικτό, προηγήθηκε αρκετός χρόνος επικοινωνίας με τους διακεκριμένους σεφ, ώστε να γνωρίσουν τα προϊόντα, να μάθουν για το νησί και να εμπνευστούν από αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που προσκλήθηκαν να φτάσουν λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία, να ζήσουν στον ρυθμό του νησιού και να γνωρίσουν ανθρώπους, περιοχές και να γευτούν προϊόντα.
Η σπουδαία αυτή συνάντηση στο Thama, που οργανώθηκε υπό την αιγίδα και υποστήριξη των The Best Chef Awards και ανέδειξε τη δημιουργικότητα, την έμπνευση, και τη συνεργασία, απέσπασε ήδη από την αρχή της ανακοίνωσής της παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενδυναμώνοντας την εικόνα της Τήνου και της Ελλάδας ευρύτερα ως γαστρονομικού προορισμού. Το μενού προσφέρθηκε στους επισκέπτες της βραδιάς με προτεινόμενο beer & wine pairing, με κρασιά Ελλήνων παραγωγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και με μπύρες της ΝΗΣΟΣ. g
Αρχική » To Τhama κλείνει με στιλ το καλοκαίρι