ΑΝΟΙΧΤΑ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, τα ζυθοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια εκδήλωση που οργανώνει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και ο θεσμός επιστρέφει για 5η χρονιά στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του με το ζυθόφιλο κοινό και υπόσχεται και φέτος στιγμές απόλαυσης και εξερεύνησης στον κόσμο της μπύρας. Η δράση έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία ήδη 4 χρονιές: 2018, 2019, 2022 και 2023.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας. Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετέχουν φέτος στη δράση είναι τα εξής:

• Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE : Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
• Elixi Μικροζυθοποιία: Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια
• Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ: Λάρισα
• Ικαριακή Ζυθοποιία: Ικαρία
• Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ: Ηράκλειο Κρήτης
• Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ : Χανιά Κρήτης
• Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο: Τήνος
• Μικροζυθοποιία Local streets beer: Βόλος
• Μικροζυθοποιία Septem OE : Ωρολόγιο Αυλωναρίου , Εύβοια
• Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ : Ριτσώνα Εύβοιας
• Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη
• Siris Craft Brewery: Σέρρες

Στο πλαίσιο της δράσης στα ζυθοποιεία έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής αλλά και καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα και να μάθουν τα χαρακτηριστικά της. Η γνωριμία με τους ζυθοποιούς και η άμεση επικοινωνία μαζί τους δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μυηθούν στα μυστικά και να δοκιμάσουν νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκια μπύρα, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία και το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ζυθοποιείο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, ΕΔΩ.

Δείτε Επίσης
Η ΚΙΝΑ ΣΤΟΝ OIV

Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα!

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της.

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!