DRC ΣΤΟ SUPER MARKET

Οι περισσότεροι οινόφιλοι, όταν ακούν για «κρασί από το super market» σκέφτονται συνήθως φτηνές ετικέτες και κρασιά χαμηλής ποιότητας. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι κάβες σε πολλά super market έχουν στα ράφια τους πολύ καλά κρασιά από σπουδαία οινοποιεία και μάλιστα ετικέτες που φτάνουν σε αρκετά υψηλές τιμές.

Αυτό που έκανε όμως το sumer market στο Truchtersheim της Αλσατίας καταρίπτει κάθε στερεότυπο. Όπως γράφει το wine-searcher, στα ράφια του “Super-U” μπορεί να βρει κανείς, μια πολυτελή συσκευασία έξι φιαλών από το Domaine de la Romanée-Conti. Το κιβώτιο περιλαμβάνει από ένα μπουκάλι: Romanée-Conti, La Tâche, Romanée-Saint-Vivant, Echezeaux, Grands-Echezeaux και Richebourg από τον τρύγο του 2020. Το κόστος του είναι 65.000 ευρώ και περιλαμβάνει ως μπόνους μια δωροκάρτα αξίας 10% της τιμής αγοράς από το σούπερ μάρκετ. Μια τοπική εφημερίδα, γράφει ότι αυτό το ποσό είναι αρκετό “για να αγοράσεις λίγα κιλά φουά γκρα και χαβιάρι”.

Η συσκευασία του Romanée-Conti είναι μέρος της εποχιακής εκστρατείας “Foire aux Vins”, που “τρέχει¨ σε όλη τη Γαλλία και προσφέρει κρασιά σε μειωμένες τιμές. Το “Super-U” στο Truchtersheim διαθέτει επίσης προς πώληση μια φιάλη Le Pin 2015 για 4.500 ευρώ, ένα double magnum Cheval Blanc 1995 προς 2.700 ευρώ, ένα double magnum Mouton-Rothschild του 1999 για 2.100 ευρώ και τρία μπουκάλια d’Yquem 2013 για 375 ευρώ το καθένα.
Το Truchtersheim, που βρίσκεται δυτικά του Στρασβούργου, έχει την υψηλότερη πυκνότητα πισινών και jacuzzi ανά κάτοικο σε ολόκληρη τη Γαλλία. Για το λόγο αυτό, η εφημερίδα Le Figaro το έχει χαρακτηρίσει “το μικρό Μονακό του Bas-Rhin”.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!