«ΟΙΝΟΣ» ΣΤΗΝ COSMOTE TV

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 21:00 κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD και στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV μια νέα σειρά για το κρασί.

Η σειρά «Οίνος» είναι ένα ταξίδι σε σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, που θέλει να αναδείξει τον πλούτο και την ποικιλομορφία του ελληνικού αμπελώνα. Η νέα συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV και της Amuse, είναι μια σειρά 7 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Περικλή Ασπρούλια και Γιώργου Βαρζακάκου, που παρουσιάζει η Χρύσα Γιατρά-Μπατζή.

Είναι ένας άνθρωπος του κρασιού, έχει ασχοληθεί με πολλούς και διαφορετικούς τομείς ώστε να γνωρίζει κάθε διάστασή του. Μέχρι σήμερα, έχει κάνει τα πάντα στο χώρο του κρασιού κι αν κάτι έλειπε από το βιογραφικό της, συμπληρώνεται με την τηλεοπτική της παρουσία. Οινολόγος με σημαντική εμπειρία σε μεγάλα οινοποιεία στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, διδάσκει για το κρασί, ασχολείται με τους τομείς του marketing και της εκπαίδευσης, οργανώνει γευσιγνωσίες και οινικά event μέσω της εταιρίας της aestheses.com.

Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά- Μπατζή παρουσιάζει την νέα σειρά της COSMOTE TV για το κρασί.

Την συναντήσαμε λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας σειράς και συζητήσαμε μαζί της για το project. Πως έγινε η επιλογή των περιοχών, πως στήθηκε το concept, για τη φιλοσοφία και την κεντρική του ιδέα.

«Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει επτά διαφορετικές περιοχές και κάθεμια απ’ αυτές είναι για μένα ένα παζλ. Ήθελα σε αυτό το παζλ να μπουν τα σωστά κομματάκια στις σωστές θέσεις.  Η προσέγγιση μας ήταν τέτοια ώστε να γίνεται το περιεχόμενο κατανοητό απ’ όλους. Αυτό ήταν ένα μεγάλο ζητούμενο, να μπορέσουμε να μεταφέρουμε την πληροφορία με τρόπο που να γίνεται κατανοητή και αντιληπτή από τον κόσμο που δεν είναι στο κρασί», λέει χαρακτηριστικά.

Η ομάδα που στήθηκε για να υλοποιηθεί το project, όπως είναι λογικό σε μια τέτοιου επιπέδου παραγωγή, ήταν πολυάριθμη. Την ποιότητα την αντιλαμβάνεται κανείς αρκεί να δει το promo trailer. Υψηλής ποιότητας εξοπλισμός, ατέλειωτα γυρίσματα, τεράστιος  όγκος υλικού για κάθε επεισόδιο. Και για τη συνεργασία της με τους ανθρώπους της παραγωγής, είχε μόνο καλά λόγια:«Είχαμε καταπληκτική ομάδα. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα με έκαναν να νιώσω άνετα και φρόντισαν να μην φανεί σε κανένα σημείο η όποια απειρία μου απέναντι στο φακό. Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε επόμενο γύρισμα ένιωθα καλύτερα κάτι που θέλω να πιστεύω ότι αποτυπώνεται και στο τελικό αποτέλεσμα».

Κάθε ένα από τα επτά αρχικά επεισόδια εξερευνά περιοχές της Ελλάδας με ιδιαίτερη και σημαντική παράδοση στο κρασί, όπως η Αττική, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Αχαΐα-Ηλεία, η Νεμέα,  η Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα. Σκοπός της σειράς είναι οι τηλεθεατές να μάθουν για το εύρος και την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, από το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, μέχρι την παραδοσιακή ρετσίνα και τα αρχαία πατητήρια.

Δείτε Επίσης
ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΣΕ ΑΣΚΟ

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Το κεχριμπάρι των φτωχών» μελετά την Αττική. Στο επίκεντρο ο αμπελώνας των Μεσογείων, ο οποίος τροφοδοτούσε με κρασί όλα τα συμπόσια της αρχαίας Αθήνας. Η εξέλιξη του οινοτουρισμού της πρωτεύουσας, από τα θαμμένα πιθάρια των προγόνων έως την ανάπτυξη των τελευταίων 50 χρόνων, αποτελεί σημαντικό μέρος της αφήγησης, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται και η εξέλιξη του ελληνικού κρασιού κατά το ίδιο διάστημα.

«Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι σε πάρα πολλά επεισόδια ένιωθα ευγνωμοσύνη. Ήμασταν στα γυρίσματα με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου που όλοι ξέρουμε και σεβόμαστε απεριόριστα. Ήρθαν με χαρά να μιλήσουμε, να κάνουμε μια ωραία συζήτηση, να μοιραστούν μια εμπειρία τους και όχι να παρουσιάσουν το κρασί τους. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Το να πουν πόσο πιο τέλεια το έχουν κάνει από τους άλλους, αλλά να μοιραστούν μια δική τους εμπειρία».

Και όπως μας λέει, όλη η εμπείρία των συναντήσεων, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. «Συγκινούμουν και ένιωθα ευγνωμοσύνη που το ζω, που το ζούμε, που θα υπάρξει όλο αυτό το έργο και θα μπει στο σπίτι του απλού καταναλωτή. Και μακάρι να το εισπράξει αυτό ο θεατής, γιατί αυτό θέλουμε. Αν το κρασί μάς φαίνεται ελιτίστικο, αυστηρό, θέλω να καταλάβουμε ότι το κρασί είναι η ιστορία μας, είναι στο DNA μας και είναι κάτι απλό και καθημερινό. Ήταν ανέκαθεν αυτό για τον Έλληνα», λέει η Χρύσα Γιατρά Μπατζή περιγράφοντας τα συναισθήματά της και κλείνει την κουβέντα μας με μια σκέψη, που μπορεί να λειτουργήσει ως πρόταση: «Ονειρεύομαι τον τηλεθεατή να κάθεται στον καναπέ του με ένα ποτήρι κρασί και να το βλέπει, να το απολαμβάνει, να ταξιδεύει μαζί μας, να μαθαίνει, να το εισπράττει ως μια συνολική εμπειρία, σαν να πίνουμε το κρασί μαζί παρέα».

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!