< Πίσω στο ημερολόγιο

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ

Σεπ 01 - 03 2023
Expired!
All Day

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας έφτασαν!

Από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 3  Σεπτεμβρίου, τα οινοποιεία της περιοχής ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους οινόφιλους.  Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και φέτος όπως κάθε χρόνο, οι κεντρικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον Σύνδεσμο των Οινοποιών της περιοχής, ενώ και ξεχωριστά το κάθε οινοποιείο ετοιμάζει το δικό του πρόγραμμα με γευσιγνωσίες, ξεναγήσεις, γεύματα, παραστάσεις, συναυλίες κια εικαστικές εκθέσεις.

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα οινικά event για όλη την Ελλάδα και κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες ανθρώπους που ταξιδεύουν για να βρεθούν κοντά στο κρασί και τους ανθρώπους που το δημιουργούν.

Και φέτος το πλέγμα των εκδηλώσεων, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους οινοποιούς αλλά και σημαντικούς ανθρώπους από το χώρο του κρασιού που αναλαμβάνουν την καθοδήγηση σε γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις, υπόσχεται μια απόλυτα ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία. Συμμετέχουν συνολικά 20 οινοποιεία και δεν λείπουν οι πρωτοτυπίες αλλά και τα μεγάλα ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο που αναλαμβάνουν τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών.

Ειδικότερα το βασικό πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας είναι το εξής:

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

20:30 Εκδήλωση έναρξης στο Δημαρχείο Νεμέας

21:30 Γευστική δοκιμή κρααιών

22:00 Συναυλία με το συγκρότημα Final Act

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

11:00-18:00 Γευστική δοκιμή κρασιών των οινοποιείων που συμμετέχουν στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας στον χώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας με ελεύθερη είσοδο.

18:00-21:00: Γευστική δοκιμή αποκλειστικά από magnum φιάλες παλαιών χρονιών Νεμέας, επιλογής των οινοποιείων που συμμετέχουν στις Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

11:00-18:00 Γευστική δοκιμή κρασιών των οινοποιείων που συμμετέχουν στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας στον χώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας με ελεύθερη είσοδο.

Για τις ξεχωριστές εκδηλώσεις του κάθε οινοποιείου σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη σελίδα www. nemeawineland.com/events/megalesmeresnemeas2023/  που έχει αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και ανανεώνεται διαρκώς αλλά και στα social media των οινοποιείων.

Πληροφορίες θα βρείτε και στο wine calendar του grapemag.gr