< Πίσω στο ημερολόγιο

MESSINIA TERROIRS 2024

Ιούν 14 - 16 2024
Expired!
All Day

To δεύτερο φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα έρχε4ται στις 14  με 16 Ιουνίου 2024 στη Navarino Agora.

Η Μεσσηνία γιορτάζει με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των κρασιών της. Το Messinia Terroirs Wine Festival 2024, θα φιλοξενηθεί στη Navarino Agora το διαδραστικό, πολυπολιτισμικό χώρο της Costa Navarino, από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουνίου. Πρόκειται για το δεύτερο οινικό φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία σε τοπικούς παραγωγούς και οινοποιούς να αναδείξουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα του μεσσηνιακού αμπελώνα, εμφυσώντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.

Το φεστιβάλ αποτελεί, για δεύτερη χρονιά, την κεντρική εκδήλωση εξωστρέφειας και προβολής του προγράμματος Messinia Terroirs, μιας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου που έχει ως στόχο την προβολή των οίνων της Μεσσηνίας και την αναγέννηση ενός τόπου με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό.

Εκτός από παρουσιάσεις κρασιών και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, το τριήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει master classes για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, ομιλίες και πάνελ συζητήσεων για την αμπελοκαλλιέργεια, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί εικαστικά, διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, χορό, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Παράλληλα, το Σάββατο 15 Ιουνίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ένα special four hands wine pairing event στο εστιατόριο Parelia του W Costa Navarino, με τοπικές γεύσεις, σε συνεργασία του Executive Chef του W Costa Navarino Δημήτρη Καράμπαμπα με τον σεφ Γιάννη Κούμανη από το Καλαματιανό εστιατόριο Βερσαλλίες, ενώ ο Sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET θα συνδυάσει το μενού με κρασιά από τους παραγωγούς της Μεσσηνίας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα: MESSINIA TERROIRS WINE FESTIVAL 2024 _ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ GR