ΕΝΝΟΙΑ ΠΟ’ Χς ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Έννοια πο’ χς στη Λήμνο

Μια κατακόκκινη σκορπίνα γιουβέτσι που θα την θυμάμαι για χρόνια. Αυτό είναι για μένα το Έννοια πο’ χς. Το όνομά του στην ουσία είναι μια ντοπιολαλιά. «Μην έχεις έννοια, μη σκας». Ο Βασίλης Πιαντές έφτιαξε με τέσσερις φίλους του, πριν από 11 χρόνια, ένα καφενείο στα Λύχνα. Ένα χωριό της Λήμνου, στη μέση του πουθενά που έγινε γαστρονομικός προορισμός. Η παρέα άλλαξε, εξελίχθηκε, μεταβλήθηκε και ο Βασίλης είναι πια ο μόνος που έμεινε απ’ την αρχική σύνθεση. Για να βρεις να κάτσεις στο Έννοια πο’χς, χρειάζεται κράτηση και μάλιστα μέρες πριν.

Το μαγαζί έγινε γνωστό και όχι άδικα. Η δημιουργική κουζίνα πατάει πάνω σε αυθεντικές συνταγές και ποιοτικές πρώτες ύλες. Ο άφκος η “φάβα” της Λήμνου έρχεται με καπνιστή σαρδέλα, πάνω σε μια μπρουσκέτα. Το καλαμπάκι, όπως λέγεται στο νησί η τοπική ερυθρή ποικιλία που έχει γίνει παντού γνωστή ως “Λημνιό” θα σβήσει το μοσχαρίσιο συκώτι με το κρεμμύδι. Το καλαμαράκι με τα αλλαντικά δίνουν έναν σύγχρονο surf & turf τόνο. Τα ντολμαδάκια δεν έχουν κιμά μαζί με το ρύζι αλλά φιλεταρισμένη σκορπίνα. Το κρίταμο, η ντομάτα, η αγγινάρα θα γίνουν τουρσί για να συνθέσουν τις ποικιλίες για τα ούζα και τα τσίπουρα.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε τα newsletter του grape!