Η TEQUILERO ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Η Χρυσάνθη Μπίζιου είναι μία από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες του bartending και spirit industry αισίως για 17 χρόνια.
Την γνωρίσαμε και μας κέρδισε αρχικά πίσω από αγαπημένες μπάρες, ‘κρεμαστήκαμε’ από τα χείλη της όταν ως πιστοποιημένη trainer του Diageo Bar Institute μας εκπαίδευσε και μας μύησε στον κόσμο των αποσταγμάτων και των κοκτέιλ και από το 2021 ως Reserve Brand Ambassador την παρακολουθούμε να διαδίδει τον ιερό λόγο του εξαιρετικού portfolio της Diageo σε όλα τα εντός συνόρων μήκη και πλάτη.

Πολλά από τα παραπάνω τεχνικά δεν θα είχαν τόση σημασία αν η Χρυσάνθη Μπίζιου δεν έβαζε σε κάθε της ρόλο και brand που εκπροσωπεί λίγο από το πηγαίο φως της. Στην χαμογελαστή της όψη νοηματοδοτείται ο effortless classy επαγγελματισμός της ενώ στοιχεία όπως γνώση, coolness, ευγένεια και χιούμορ συμπληρώνουν το προφίλ της βγάζοντας ασπροπρόσωπη τη σύγχρονη γυναικεία (και όχι μόνο) εκπροσώπηση στο industry.

Με αφορμή τους εορτασμούς του Cinco de Mayo, της εθνικής εορτής των Μεξικανών για τη Μάχη της Puebla το 1862, συναντήσαμε την tequilero Χρυσάνθη Μπίζιου, η οποία μας αποκάλυψε τα μυστικά της αγαπημένης της τεκίλας και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή για την απόλυτη Don Julio Paloma.

Ποια είναι η σχέση σου με την τεκίλα;

Θεωρώ των εαυτό μου TEQUILERO. TEQUILERO είναι ένας τιμητικό όρος, που χρησιμοποιείται από τους Μεξικανούς και χαρακτηρίζει τον «λάτρη» της τεκίλας που όχι μόνο ξέρει να την απολαμβάνει, αλλά γνωρίζει σχετικά με την παραγωγή της αυθεντικής, μεξικάνικης τεκίλας.

TEQUILERO νιώθω γιατί όχι μόνο λόγω της λατρείας μου στην κατηγορία αυτή αλλά και της αφοσίωσης μου σε αυτό το εκπληκτικό απόσταγμα, την ιστορία και τη δημιουργία του, την οποία προσπαθώ να μεταφέρω μέσα από κάθε εκπαίδευση ή ομιλία που κάνω, αλλά και μέσα στον κοινωνικό, φιλικό και εργασιακό μου κύκλο.

Πόσο συνδεδεμένη είναι η τεκίλα με τη Cinco de Mayo;

Η 5η Μαΐου είναι ένας εορτασμός των Μεξικανών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μέρα αυτή για το λαό του Μεξικού συμβολίζει πολύ περισσότερα πράγματα όπως είναι η νίκη και η σύμπνοια ενός λαού με ένα κοινό σκοπό, αλλά δε θα επεκταθώ σε αυτό θα πω απλά ότι είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος να συνδεθούμε όλοι με τη μεξικανή κουλτούρα και το υπέροχο απόσταγμα που ονομάζεται τεκίλα.

Πες μας τρία  πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την τεκίλα ως κατηγορία;

Η Tequila είναι ένα αλκοολούχο απόσταγμα από την αγαύη Blue Weber Tequilana, ή αλλιώς τη μπλε αγαύη (Blue Agave), το οποίο μάλιστα κάνει 6-10 χρόνια να ωριμάσει, και είναι η μόνη ποικιλία του φυτού της αγαύης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει τεκίλα.
Η μεξικανική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή σχετικά με την ονομασία και την παραγωγή της τεκίλας. Μόνο πέντε περιοχές τους Μεξικού μπορούν να καλλιεργήσουν, βάσει κανονισμού, αγαύη Blue Weber Tequilana και αυτές είναι οι Jalisco (όπου παράγεται και η μεγαλύτερη ποσότητα), Nayarit, Michoacan, Guanajuato και Tamaulipas.

Για να ονομαστεί ένα απόσταγμα τεκίλα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 51% σάκχαρα Blue Agave, ενώ μόνο οι τεκίλες που αποτελούνται από 100% Blue Agave μπορούν να αναγράφουν στην ετικέτα τους 100% Tequila.

Πες μας τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την τεκίλα Don Julio;

Ιδρύθηκε το 1942 από τον Don Julio González, ο οποίος εντόπισε μια μοναδική ευκαιρία στην παραγωγή της τεκίλας. Επέλεξε την ποιότητα από την ποσότητα, φυτεύοντας με κόπο κάθε φυτό μπλε αγαύης μακριά το ένα από το άλλο προκειμένου να αφήσει το κατάλληλο χώρο να αναπτυχθεί και να ωριμάσει πλήρως πριν τη συγκομιδή.
Ακόμη και σήμερα, η καλλιέργεια της γίνεται με τον ίδιο τρόπο, ενώ χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας και πλήρως ωριμασμένη μπλε αγαύη, επιλεγμένη με το χέρι από τα πλούσια αργιλώδη εδάφη της περιοχής Los Altos του Jalisco για να δημιουργήσουμε την τεκίλα Don Julio. Η ομάδα των αποσταγματοποιών μας επιβλέπει όλη τη χειροποίητη διαδικασία για να δημιουργήσει μια συνεπή και χαρακτηριστική πλούσια γεύση.
Η Don Julio Premium Tequila, έχει όλα τα εχέγγυα για να ονομάζεται 100% τεκίλα και το σπίτι της, το αποστακτήριο της που ονομάζεται «LA PRIMAVERA» (μτφ. Άνοιξη), βρίσκεται στο Jalisco από το 1942.

Τι tips θα μας δώσεις για να μεγιστοποιήσουμε την απόλαυσή μας όταν πίνουμε τεκίλα;

Μια συμβουλή μόνο, απολαύστε αυτό το υπέροχο απόσταγμα όπως ακριβώς ευχαριστεί εσάς, πάντα όμως υπεύθυνα!

DON JULIO PALOMA

Συστατικά:
50ml Don Julio Tequila Blanco
15ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime
5ml σιρόπι αγαύης
Top up grapefruit soda
Γαρνιτούρα: ανθός αλατιού, σφήνα grapefruit
Ποτήρι: τύπου highball
Μέθοδος: built

Παρασκευή:
Σε ένα – παγωμένο ιδανικά- ποτήρι τύπου highball προσθέτουμε 50ml Don Julio Tequila Blanco, 15ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, 5ml σιρόπι αγαύης και πάγο μέχρι πάνω.  Απογεμίζουμε με grapefruit soda και αναδεύουμε ελαφρώς. Συμπληρώνουμε πάγο εφόσον χρειαστεί και γαρνίρουμε.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε τα newsletter του grape!