ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΙΑ BBQ

Μπορεί η χώρα μας να διανύει άλλο ένα έντονο κύμα καύσωνα, στη Μεγάλη Βρετανία όμως οι θερμοκρασίες επιτρέπουν δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Το Decanter προτρέπει τους αναγνώστες του να συνοδέψουν τα ψητά τους με ένα ποτήρι κρασί. Κι ενώ οι προτάσεις περιλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένες ποικιλίες για pairing με συγκεκριμένες παρασκευές, όπως κλασικά ξέρουμε ότι ένα Riesling ή ένα Gewürztraminer θα ταιριάξουν με τα spicy κρέατα, ή ότι ένα steak θέλει δίπλα του Malbec ή Syrah/ Shiraz υπάρχει και μια all-round λίστα με ετικέτες που θα μπορούσαν να «πηγαίνουν με όλα».
Η “Santorini, The Society’s Exhibition” που φτιάχνει το Οινοποιείο Καραμολέγκου αποκλειστικά για τα μέλη του Wine Society, περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα. Είναι ένα κρασί που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο με 93 πόντους στον φετινό διαγωνισμό του Decanter.

Τα σταφύλια για αυτό το κρασί, όπως περιγράφεται από τους συντάκτες του Decanter «προέρχονται από αμπελώνες με μέσο όρο ηλικίας 50 ετών. Αποτελείται από 90% Ασύρτικο, με λίγο Αθήρι και Αηδάνι . Οι λάτρεις του Ασύρτικου της Σαντορίνης θα βρουν την αλμύρα, τη δομή και την αυστηρή συγκέντρωση που κάνουν αυτό το στυλ τόσο επιτυχημένο, με πυρηνόκαρπα φρούτα στη μύτη και στον ουρανίσκο, ζωηρή οξύτητα και επίμονη επίγευση αλλά παράλληλα είναι ένα εξαιρετικά ευκολόπιοτο κρασί».
Το Wine Society, όπου είναι αποκλειστικά διαθέσιμο το συγκεκριμένο κρασί, είναι το πιο παλιό wine club στον κόσμο, καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 149 χρόνια από την ίδρυσή του. Άνοιξε τις πόρτες στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 4 Αυγούστου 1874 και μέχρι σήμερα λειτουργεί ως Συνεταιρισμός, με κάθε μέλος να έχει ένα μερίδιο.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!