30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΙΑ

Είναι σημαντικό να επιλέγεις τη στιγμή που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω σου, για να μιλήσεις για τους άλλους. Αυτό ακριβώς έκαναν οι δύο δημιουργοί της GAIA Wines στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο Λέων Καράτσαλος ξεφύλλισε μαζί με τους καλεσμένους σε αυτά τα ξεχωριστά γενέθλια, το άλμπουμ με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα της εταιρείας, αφιερώνοντας χρόνο στην περιγραφή του ρόλου που έχει ο καθένας.

Ο συνοδοιπόρος του στη Γαία, Γιάννης Παρασκευόπουλος μας ταξίδεψε με την αφήγησή του στην κοινή τους πορεία των 30 ετών. Και στην ουσία, ανακοίνωσε το τέλος του δικού τους κύκλου και την παράδοση της σκυτάλης στην νέα γενιά. Η Λητώ Παρασκευοπούλου και η Σοφία Καράτσαλου είναι έτοιμες να αναλάβουν τις ευθύνες και να συνεχίσουν το έργο των δύο ιδρυτών της GAIA Wines.
Ένα έργο που έχει αφήσει πολύ ισχυρό αποτύπωμα στο ελληνικό κρασί. Με τις καινοτομίες και τις ανατροπές, με τις δημιουργίες κρασιών-σταθμών στην εξέλιξη των δύο οινοπεδίων που δραστηριοποιείται η Gaia.

Από το παλιό εργοστάσιο τομάτας στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης που έγινε οινοποιείο, εκεί που ξεκίνησαν όλα, μέχρι το Κούτσι της Νεμέας, γράφτηκαν σημαντικά κεφάλαια από το βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού κρασιού.

Ο Θαλασσίτης ήρθε για να ταράξει τα νερά και να γίνει trademark για τη Σαντορίνη ενώ το Κτήμα Γαία από τη Νεμέα, το δεύτερο οινοποιείο της εταιρείας που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997, έγινε σημείο αναφοράς για τα κόκκινα κρασιά της ζώνης. Ο Ρητινίτης Nobilis, ήρθε για να επανασυστήσει την παρεξηγημένη Ρετσίνα, το Γαία S έφερε το μοντέλο των Super Tuscans στη Νεμέα, ο βυθισμένος Θαλασσίτης ανακάλυψε τα όρια του Ασύρτικου ενώ ο Αμμωνίτης ήρθε για να εκφράσει ανοιχτά την τεχνογνωσία και την τόλμη της GAIA Wines.

Πρωτοπόροι στους πειραματισμούς, στην εφαρμοσμένη έρευνα αλλά και σε υπηρεσίες και παροχές που περιείχαν άγνωστες λέξεις για πολλούς. Οινοτουρισμός, Επισκέψιμο Οινοποιείο, Γευσιγνωσία, Αγιωργίτικο μακράς παλαίωσης και Παλιές Χρονιές, Orange Σαντορίνη και πολλές ακόμα.

Δείτε Επίσης

Η ομάδα της GAIA Wines

Στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια παρουσιάστηκε ένα νέο κρασί που τοποθετείται στην premium κατηγορία. Το Optimus, είναι ένα blend φτιαγμένο από Αγιωργίτικο (70%) και Βερτζαμί (30%) που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία για την περιοχή της Νεμέας. Με επιλεκτική κλωνική επιλογή του Αγιωργίτικου, αποτέλεσμα 20ετούς έρευνας σε συνεργασία με τον φυτωριούχο Κώστα Μπακασιέτα.

Στην ετικέτα αποτυπώνονται αριθμοί από την ακολουθία Φιμπονάτσι, όπου κάθε αριθμός προκύπτει από το άθροισμα των δύο προηγούμενων και έρχεται να εκφράσει την προσήλωση των ανθρώπων της GAIA Wines στον στόχο. Όπως η ακολουθία, έτσι και η GAIA βασίζεται στην εμπειρία και την γνώση, ταυτόχρονα όμως είναι σίγουρη για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!