50 GREAT GREEK WINES μέρος 2ο!

Το 50 GGW, επιστρέφει δυναμικά -μετά την περσινή πρώτη εμφάνισή του -τον Μάιο του 2022. Το διαγωνιστικό κομμάτι θα λάβει χώρα στις 5-8 Μαΐου 2022 στις ιστορικές κάναβες του Selene στη Σαντορίνη. Η απονομή όπου θα ανακοινωθούν τα 50 καλύτερα κρασιά από αυτά που συμμετείχαν θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 2022 στο Κέντρο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Στόχος, σύμφωνα με τον ιδρυτή του, Master of Wine Γιάννη Καρακάση, είναι η ανάδειξη του ελληνικού κρασιού.  “Μετά από το 50 GGW και τις δράσεις προώθησης που πραγματοποιήσαμε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό συνεχίζουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα στις αρχές που έχουμε θέσει για να πάμε τη συζήτηση του ελληνικού κρασιού ένα βήμα παραπάνω. Πιστεύουμε ότι με την ανάδειξη των 50 αυτών κρασιών θα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για το ελληνικό κρασί συνολικά. Στο 50 GGW υπάρχουν μόνο νικητές και όχι ηττημένοι καθώς ανακοινώνονται μόνο τα 50 πρώτα κρασιά.”

Ο Γρηγόρης Μιχαήλος DipWSET, Development Manager, δηλώνει επίσης: “Το 50 Great Greek Wines μπορεί και θέλουμε να είναι  μια πλατφόρμα επικοινωνίας και εξωστρέφειας για το ελληνικό κρασί. Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση ότι με σκληρή δουλειά η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα βοηθήσει στην ανάδειξη της επόμενης μέρας του ελληνικού κρασιού σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνοντας με συνέπεια στο προσκήνιο τα «άλματα» που έχει κάνει το ελληνικό κρασί σήμερα.”

Ο Γιάννης Καρακάσης , Master of Wine και ιδρυτής του 50 GGW και ο Γρηγόρης Μιχαήλος DipWSET, Development Manager.

Οι κριτές

Οι κριτές για το 50 GGW | 2022 είναι μερικά από τα μεγαλύτερα οινικά ονόματα παγκοσμίως: Μark Andrew MW (συνιδρυτής Noble Rot Magazine & Restaurants), Lenka Sedlackova MW (Head buyer Bancroft), Wojciech Bońkowski (Wine Writer), Caro Maurer MW (Journalist and educator), Demetri Walters MW (Wine Consultant). ”Πιστεύουμε σε μικρά, ευέλικτα και ομοιογενή πάνελ για να υπάρχει αξιόπιστο αποτέλεσμα” σχολιάζει ο Master of Wine και ιδρυτής του 50 GGW Γιάννης Καρακάσης.

Η γευστική αξιολόγηση θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Πρώτα θα ξεχωρίσουν τα 50 κρασιά και στη συνέχεια θα ξανα δοκιμαστούν από το σημείο μηδέν για να οριστικοποιηθεί η σειρά. Για πρώτη φορά το διαγωνιστικό μέρος γίνεται εκτός Αθήνας στη Σαντορίνη στις εγκαταστάσεις και τις κάναβες του εμβληματικού Selene Restaurant. Επίσης, εισάγεται ο θεσμός του gastronomy partner για να συνδεθεί το κρασί με τα εστιατόρια. Οι gastronomy partners περιλαμβάνουν στις λίστες τους επιλογή από τα 50 Great Greek Wines συνεχίζοντας έτσι την περαιτέρω προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού. Τέλος, εισάγονται δύο νέες κατηγορίες, Orange Wines και Κρασιά Ήπιας Φυσικής Οινοποίησης. Τα κρασιά αγοράζονται από το εμπόριο για να έχουν όλοι έχουν τη δυνατότητα της ισότιμης συμμετοχής και κρίνονται αποκλειστικά από κορυφαίους επαγγελματίες γευσιγνώστες του εξωτερικού σε μικρά ομοιογενή και ευέλικτα πάνελ όπου συμμετέχουν όχι απλά γνώστες του ελληνικού κρασιού αλλά παθιασμένοι με αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη διοργάνωση πλαισιώνεται από μια σειρά καινοτόμων δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό (50 GGW More) καθώς και ένα ηλεκτρονικό βιβλίο οδηγό-σημείο αναφοράς. Σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας το 50 GGW δεν είναι ένας ακόμα διαγωνισμός κρασιού που όλοι παίρνουν ένα βραβείο που τις περισσότερες φορές έχει ελάχιστη αξία. Αντίθετα βραβεύονται τα 50 καλύτερα κρασιά από όσα συμμετέχουν για να έχει αξία το βραβείο και ακολουθούνται προωθητικές δράσεις εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας.

50 Great Greek Wines

Δείτε Επίσης

 

 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!