ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ

Sold out ανακοίνωσε η Vinetum για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια της έκθεσης «Αφρός & Νέκταρ» που θα γίνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί στο ταμείο της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα καθώς η εκδήλωση «Αφρός & Νέκταρ» αφορά αποκλειστικά αφρώδη και γλυκά κρασιά, δηλαδή δύο συγκεκριμένες κατηγορίες κρασιού που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου (προδόρπιοι και επιδόρπιοι οίνοι). Καθόλου τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής της έκθεσης, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς είναι μια περίοδος που οι οινόφιλοι καταναλωτές παραδοσιακά στρέφονται προς αυτά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έσπευσαν να κλείσουν τα ηλεκτρονικά εισιτήριά τους έγκαιρα. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπουν στην έκθεση, ήταν περιορισμένος από την αρχή για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κι έτσι υπάρχουν πλέον διαθέσιμα μόνο λίγα εισιτήρια που θα διατίθενται στην είσοδο της έκθεσης που ανοίγει στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Αξίζει βέβεια να αναφέρουμε τόσο για εκείνους που θα πάνε στην έκθεση όσο και για όσους δεν θα καταφέρουν να βρουν θέσεις, ότι (όπως λένε και οι δοργανωτές) η Ελλάδα είναι διεθνώς γνωστή για τα, λόγω κλίματος και παράδοσης, εξαιρετικά γλυκά κρασιά που παράγει, όπως η Μαυροδάφνη από την Πάτρα, το Vinsanto από τη Σαντορίνη, η Μαλβάζια και, βέβαια, τα διάφορα Μοσχάτα από τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Ρόδο, το Ρίο και αλλού. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και μία αντίστοιχη ανάπτυξη στην παραγωγή αφρωδών οίνων από διάφορες περιοχές της χώρας, που έρχονται να συμπληρώσουν ήδη γνωστές ετικέτες από τη Ρόδο, αλλά και τα ψυχρού κλίματος αμπελοτόπια στη Ζίτσα, το Αμύνταιο και την Αρκαδία. Έτσι, στην «Αφρός & Νέκταρ», δεκάδες ελληνικές οινοποιίες θα παρουσιάσουν απ’ όλη την Ελλάδα κάθε είδους αφρώδη και γλυκά κρασιά ιδιαίτερης νοστιμιάς!

Φέτος, τιμώμενη περιοχή της εκδήλωσης είναι το Asti της βόρειας Ιταλίας, πατρίδα των περίφημων κρασιών Moscato d’Asti και Asti Spumante. Τα ημιαφρώδη κρασιά Moscato d’Asti παράγονται στις γραφικές λοφοπλαγιές της επαρχίας Άστι του Πιεμόντε από την αρωματική ποικιλία αμπέλου μοσχάτο λευκό. Είναι τόσο δημοφιλή στην Ελλάδα που είμαστε πλέον η 3η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα συγκεκριμένα κρασιά. Οι επισκέπτες της «Αφρός & Νέκταρ» θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και ετικέτες που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας στο περίπτερο του Consorzio per la Tutela dell’Asti DOCG, δηλαδή της διεπαγγελματικής οργάνωσης οίνων ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης «Asti», που θα έχει επίσημη παρουσία στην «Αφρός & Νέκταρ».

Δείτε Επίσης

Πέρα από τα ελληνικά και ξένα κρασιά των εκθετών της «Αφρός & Νέκταρ» καθώς και εκείνων της τιμώμενης περιοχής, οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν και 60 γλυκά και αφρώδη κρασιά από διάφορες χώρες του κόσμου, κρασιά που διακρίθηκαν στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό οίνων Concours Mondial de Bruxelles και που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

Νέες Ετικέτες

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!